LINE PROMOTE_728x90.jpg

เฟรนช์ฟรายส์ 7 สไตล์ที่คุณต้องลอง

สายของทอดต้องทางนี้เลยค่ะ เพราะวันนี้จะเป็นเรื่องมันฝรั่งทอด ที่หลายคนเรียกว่า “เฟรนช์ฟรายส์” แต่จริงๆ แล้วแต่ละแบบก็มีชื่อเรียกที่แตกต่างกันออกไปตามลักษณะการหั่นมันฝรั่งค่ะ

Fried food lovers can’t miss this. Let’s get to know different types of fried potatoes or what we typically call “French fries”. In fact, they can be called by different names depending on how potatoes are cut.

>>ช็อปมันฝรั่งทอด<<

>>Shop fried potatoes<<

พร้อมแล้วก็ไปดูกันเลยดีกว่าว่ามีแบบไหนกันบ้าง

Are you ready? Allow us to walk you through.

Straight Cut Fries

จะเป็นเฟรนช์ฟรายส์แบบมาตรฐาน พบเห็นได้ทั่วไป ตามร้านอาหารฟาสต์ฟู้ด และเป็นที่นิยมมากที่สุดชนิดหนึ่งค่ะ แต่อาจจะมีหลายขนาดตามความชอบ

Straight cut is what we commonly see in fast food restaurants. It’s the most popular type. There are various sizes for you to choose so pick the one you like.

Crinkle Cut Fries

มันฝรั่งทอดชนิดนี้จะมีลักษณะเป็นรอยหยักๆ ที่ขอบด้านข้าง และมักจะมีชิ้นใหญ่และหนา นิยมทอดให้กรอบนอกและนุ่มใน

Crinkle cut fries are wavy on the edge. They’re big and thick and usually cooked to be crispy on the outside and soft on the inside.

Waffle Cut Fries

มันฝรั่งชนิดนี้จะเป็นแผ่นตัดคล้ายตาข่าย ทั้งสองฝั่งจะเป็นลายเส้นตัดกัน 90 องศา ทำให้เมื่อทอด น้ำมันจะเข้าอย่างทั่วถึงทุกส่วน จึงทำให้มันฝรั่งทอดประเภทนี้กรอบทั้งชิ้น

Waffle Cut fries look similar to a net. Each line crosses one another at 90 degree allowing the potatoes to absorb the oil thoroughly when fried. This makes the whole piece of waffle cut fries crispy.

Curly Fries

เคอร์ลี่ฟรายส์จะมีลักษณะเป็นเกลียวยาวๆ และมักจะถูกปรุงรสด้วยเครื่องเทศต่างๆ ทำให้จะมีรสชาติในตัวอยู่แล้ว เพียงแค่โรยเกลือเล็กน้อยก็อร่อยแบบไม่ต้องพึ่งซอสเลยทีเดียวค่ะ

Like its name, curly fries are long and curly. They’re usually seasoned with different seasonings making them flavorful. Just a little bit of salt can make it so savory that you can’t resist.

Tater Tots หรือ Tots

ของทานเล่นสุดฮิตของชาวอเมริกัน Tots จะทำจากเศษมันฝรั่งนำมาหั่นเป็นชิ้นเล็กๆ นำไปผสมแป้ง และปั้นให้เป็นชิ้นทรงกระบอกเล็กๆ จากนั้นให้นำลงไปทอด จะได้สัมผัสที่ต่างออกไปอีกแบบค่ะ

Tater tots are the most popular type of fried potatoes among the American. Tots are made of finely shredded potatoes mixed with flour. The mixture will be molded into a small cylinder then it will be deep fried. Tots offer a different texture compared to other types of fries.

Potato Wedges

เวดจ์จะเป็นมันฝรั่งทอดที่นำมันฝรั่งทั้งลูกไปหั่นเป็นชิ้นๆ โดยไม่ปอกเปลือก มักจะทำเป็นชิ้นใหญ่ๆ หนาๆ เมื่อนำไปทอด ก็จะได้ความกรอบของเปลือกมันฝรั่ง และความนุ่มของเนื้อมันฝรั่ง

Potato wedges are made of potatoes with skin and cut into pieces. They’re usually cut into big and thick pieces. When fried, you will feel the crispiness of the skin and the softness of the flesh.

Smiley Face

มันฝรั่งลายยิ้มสุดน่ารักและชวนให้ทาน ที่มักจะเสิร์ฟในอาหารของคุณหนู ที่หลายคนก็ยังชอบ จะทอดมาเสิร์ฟเป็นอาหารทานเล่น หรือในงานปาร์ตี้ก็ดีค่ะ

The irresistible smiley face fries are often served in kids’ meals. We’re certain that you also fall in love with them, right? They can be served as a snack or at a party.

---เคล็ดลับการทอดมันฝรั่งให้กรอบนอกนุ่มในน่าทาน---

---How to make perfect fried potatoes---

1.ตั้งน้ำมันให้ร้อนและพอที่จะท่วมมันฝรั่งทั้งหมดของเรา เมื่อน้ำมันเริ่มร้อนแล้วให้นำมันฝรั่งออกจากช่องฟรีซแล้วลงกระทะเลย อย่าคนมากเพราะมันฝรั่งจะนิ่มและเละ ให้รอจนมันฝรั่งเริ่มเซ็ทตัว แล้วนำขึ้