Overlay-728x90.gif

หมักไก่อย่างไร ให้นุ่มละมุนลิ้น

26 Jun 2020

เนื้อสัตว์นุ่มๆ ชุ่มลิ้นเป็นส่วนสำคัญที่จะทำให้อาหารของคุณกลายเป็นจานเด็ด จานอร่อย จะปรุงรสด้วยซอส หรือเครื่องเทศอะไรก็อร่อยไม่รู้จบ เทคนิคการหมักเนื้อสัตว์ของแต่ละประเทศมีความแตกต่างกันไป ตามเครื่องเทศและวัตถุดิบท้องถิ่นที่มี เช่นในยุโรปหมักจะหมักเนื้อสัตว์ด้วยน้ำมันมะกอก เกลือ สมุนไพรต่างๆ ส่วนเกาหลีมักจะหมักเนื้อสัตว์ด้วยแอปเปิ้ล หรือลูกแพร์ ส่วนของไทยเราก็มีเทคนิคหมักไก่ที่ได้ผล และดีไม่แพ้กับเทคนิคที่อื่นๆ เลย วัตถุดิบที่ใช้หมักหาได้ในครัวเรือน ตามไปดูกันดีกว่าว่ามีสูตรหมักอะไรกันบ้าง

 

Tender meat brings out deliciousness of every dish and even more sumptuousness with any spice or seasoning. Marinating techniques of every cuisine can be varied depending on local spices and ingredients available. In European cuisine, the marinades include olive oil, salt and herbs whereas Korean cuisine will commonly use apple or pear. Discover marinating tips and tricks from Thai cuisine to effectively tenderize chicken.

 

 

 

สูตร 1 : หมักด้วยเกลือ

 

นำไก่มาล้างให้สะอาด จากนั้นใช้เกลือป่นถูรอบตัว แล้วทิ้งไว้ 1-2 ชั่วโมง จากนั้นนำไก่ที่หมักไว้ไปล้างเกลือออก 2-3 ครั้ง ก่อนนำไปปรุงอาหาร

 

Tip 1 : Marinate with salt

 

Clean chicken and apply salt all over it. Then leave it for 1-2 hours and rinse well with water 2-3 times before cooking it.

 

สูตร 2 : หมักด้วยน้ำส้มสายชู

 

คล้ายกับวิธีด้านบนคือล้างไก่ให้สะอาด จากนั้นเทน้ำส้มสายชูลงในภาชนะที่เป็นแก้ว กระเบื้อง หรือพลาสติก หลีกเลี่ยงการใช้ภาชนะสเตนเลส เพราะสามารถทำปฏิกิริยากับกรดของน้ำส้มสายชู แล้วทำให้อาหารเสียรสชาติได้ จากนั้นนำไก่ไปแช่ในน้ำส้มสายชูประมาณ 1 ชั่วโมง และล้างออกด้วยน้ำสะอาด

 

Tip 2 : Marinate with vinegar

 

Similar to tip 1, clean chicken first. Pour vinegar in a glass, tile or plastic container. Make sure stainless container is avoided as the chemical reaction with the acid in vinegar can ruin the food flavor. Then leave the chicken in vinegar for an hour and rinse well with water.

 

สูตร 3 : หมักด้วยมะนาว

 

ล้างไก่ให้สะอาด จากนั้นบีบมะนาวราดไปที่ตัวไก่ ทิ้งไว้ประมาณครึ่งชั่วโมงถึง 1 ชั่วโมง แล้วล้างออกด้วยน้ำสะอาด ที่สำคัญคือระวังเรื่องภาชนะที่ใช้ในการหมักนะคะ เดี๋ยวไก่จะเสียรสชาติเอา

 

Tip 3 : Marinate with lime or lemon

 

Clean chicken and squeeze lime or lemon over it. Then leave it for 30 minutes to 1 hour and rinse well with water. Again, make sure you choose the right container to marinate the chicken; otherwise it could change the flavor.

 

ลองนำเทคนิคการหมักไก่ทั้ง 3 แบบไปใช้ดูนะคะ เพิ่มความนุ่ม ละมุนให้เนื้อไก่ จะทำเมนูไหนก็อร่อย เริ่มจากการทำเมนูแนะนำวันนี้เลยก็ได้นะคะ เป็นเมนูที่หลายๆ คนอาจจะเคยเห็นเวลาไปเที่ยวอเมริกา “Buffalo Wings” หรือปีกไก่หมักซอสเผ็ด จะอร่อยยั่วน้ำลายขนาดไหน ไปลงมือทำกันเลย!

 

Try our tips and tricks to tenderize chicken in 3 different ways and create any sumptuous dish. Start with our recommended “Buffalo Wings,” hot sauce marinated chicken. Find out how mouthwatering this American cuisine brings.

 

>>ช็อปวัตถุดิบทำปีกไก่หมักซอสเผ็ด<<

>>Shop ingredients for Buffalo Wings<<

 

 

วัตถุดิบ

Ingredients

 

ปีกไก่ 10 ชิ้น 10 chicken wings

น้ำมันพืช 3 ช้อนโต๊ะ Vegetable oil 3 tbsp.

ผงกระเทียม 1 ช้อนชา Garlic powder 1 tsp.

เกลือ 1  ช้อนชา Salt 1 tsp.

พริกไทยดำ  1 ช้อนชา Black pepper 1 tsp.

ซอสเผ็ด 3 ช้อนโต๊ะ Hot sauce 3 tbsp.

น้ำผึ้ง 2 ช้อนโต๊ะ Honey 2 tbsp.

เนย 10 กรัม Butter 10 g.

 

 

 

วิธีทำ

Instructions

 

 

1.ปรุงรสปีกไก่ด้วยน้ำมันพืช ผงกระเทียม เกลือ และ พริกไทย

Enhance the flavor of chicken wings with vegetable oil, garlic powder, salt and pepper.

 

 

 

2. นำเข้าเตาอบในอุณหภูมิ 150 °Cประมาณ 30-40 นาที จนปีกไก่เหลืองกรอบ

Bake in the oven at 150°C for approximately 30-40 minutes until crispy golden brown.

  

 

3. ทำซอส โดยนำเนยลงกระทะ ตามด้วยซอสเผ็ดและน้ำผึ้ง

Make the sauce by adding butter in the wok and followed by hot sauce and honey.

 

 

4. นำน้ำซอสมาคลุกกับไก่ แล้วนำเข้าเตาอบอีก 3 นาที พร้อมเสิร์ฟ

Mix the sauce with chicken wings and bring them back in the oven for 3 more minutes and they’re ready to serve.

  

 

 

ปีกไก่เนื้อนุ่มคลุกด้วยซอสเผ็ดร้อนจัดจ้านพร้อมเสิร์ฟแล้วค่า ได้รสชาติของ buffalo wings ที่ใกล้เคียงแบบออริจินัล ไม่ต้องบินไกลถึงอเมริกาก็สามารถอร่อยกับ Buffalo wings ได้ ด้วยวัตถุดิบคุณภาพจาก

ท็อปส์ ออนไลน์ แอดรับรองเลยว่าจานนี้อร่อย ต้องบอกต่อนะคะ

 

Serve up fiery hot & tender chicken wings. You will fully savor the original taste of buffalo wings with no traveling effort to America. Simply visit Tops online for premium-quality ingredients.

 

 

 

>>ช็อปวัตถุดิบทำปีกไก่หมักซอสเผ็ด<<

>>Shop ingredients for Buffalo Wings<<

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

117656309_322312515793524_16101143952445

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload