LINE PROMOTE_728x90.jpg

แนะนำเมนูเพื่อสุขภาพ : เมี่ยงอกไก่รมควัน


ใครว่าอาหารเพื่อสุขภาพต้องไร้รสชาติและมีแต่ผัก แค่ฟังก็รู้สึกไม่อยากกินแล้วใช่มั้ยล่ะ แต่วันนี้แอดมินมีเมนูที่ดีต่อสุขภาพ แถมอร่อย ทานแล้วไม่มีอ้วนมาฝากเพื่อนๆกันค่ะ (แต่อย่าทานเยอะไปนะคะ ไม่งั้นเมนูเพื่อสุขภาพที่ไหนก็ช่วยไม่ได้จริงๆ) นั่นก็คือเมนูเมี่ยงอกไก่รมควันนั่นเอง

Say goodbye to stereotypical clean food which is super bland and full of greens making you lose your appetite. Today we have a healthy recipe yet very flavorful for you. Another great thing is that it’s also low in calories! (But that doesn’t mean you should finish a big portion all by yourself. Otherwise even the healthiest meal won’t help you). Okay, without further ado, our recipe is Thai Smoked Chicken Tapas.

พอได้ยินคำว่าอกไก่ก็เริ่มรู้สึกแห้งฝืดคอเลยหรือเปล่าคะ แต่แอดมินเลือกใช้อกไก่จาก S Pure เพราะเขาการันตีคุณภาพความสดและปลอดสารตกค้างจากยาปฏิชีวนะ โดยเลือกอกไก่สดที่มีสีชมพูอ่อน เนื้ออ้วนแน่น ติดมันน้อย งานนี้ไม่มีฝืดคอ เพราะเนื้อไก่เขานุ่มละมุนลิ้น ไม่เหมือนอกไก่ทั่วๆไปแน่นอนค่ะ

Of course, when you hear the word chicken breast you might think that it’s going be very dry right? Today, we’re going to use S Pure chicken breast which is guaranteed for its quality, freshness and antibiotic-free. Only the pinkish chicken breast with succulent thick meat and only a tiny bit of fat will be selected for this brand. You’ll feel its juiciness and tenderness from the very first bite unlike any other chicken breast.

วัตถุดิบหลัก - Main Ingredients

- อกไก่ S Pure 500 กรัม (S Pure chicken breast 500 g.) - McCormick Vintage Smoke House BBQ sauce 100 กรัม (McCormick Vintage Smoke House BBQ sauce 100 g.)

ส่วนผสมน้ำจิ้ม - Dipping Sauce

- McCormick Vintage Smoke House BBQ sauce 50 กรัม (McCormick Vintage Smoke House BBQ sauce 50 g.)

- พริกขี้หนูแดง 3 ช้อนโต๊ะ (Red bird’s eye chilies 3 tbsp.)

- กระเทียม 2 ช้อนโต๊ะ (Garlic 2 tbsp.)

- รากผักชี 2 ช้อนชา (Coriander root 2 tsp.)

- ถั่วลิสงคั่ว 2 ช้อนโต๊ะ (Roasted ground peanuts 2 tbsp.)

- น้ำปลา 1 ช้อนชา (Fish sauce 1 tsp.)

- น้ำมะนาว 2 ช้อนโต๊ะ (Lime juice 2 tbsp.)

เครื่องเคียง - Side dish

- เส้นหมี่ลวก (Cooked rice vermicelli)

- ผักกาด หรือผักกาดหอม (Lettuce or Napa cabbage)

ช็อปวัตถุดิบตอนนี้

Shop Now

วิธีทำ - Instructions

1.หมักอกไก่และซอสบาบีคิว McCormick เข้าด้วยกัน วางพักไว้ประมาณ 30 นาที ที่แอดมินเลือกใช้ซอสบาบีคิวของ McCormick ก็เพราะว่าตัวซอสมีรสชาติเข้มข้น และเนื้อซอสไม่เหลวจนเกินไป เหมาะกับการหมัก โดยเคล็ดลับก็คือตอนหมักให้ใช้ส้อมจิ้มๆไปที่อกไก่ให้ซอสเข้าเนื้อมากที่สุด จะได้ไก่ที่มีรสชาติไม่แห้งจืดค่ะ Marinate chicken breast with McCormick Vintage Smoke House BBQ sauce and leave it for 30 minutes. The reason we choose McCormick Vintage Smoke House BBQ sauce is because it has a rich flavor and isn’t too watery, suitable for marinating meat. The special secret is to poke the chicken breast with a fork while marinating so that the chicken meat will absorb even more sauce. Your chicken breast will become extra juicy.

2.นำไก่ที่หมักเรียบร้อยแล