LINE PROMOTE_728x90.jpg

Thai Curry Easy Cook แกงไทยสบายสบาย

แม่บ้านยุค 4.0 นอกจากจะใส่ใจเรื่องความอร่อย สะอาดปลอดภัย มีประโยชน์ต่อร่างกายแล้ว ความสะดวกสบายก็สำคัญไม่แพ้กันค่ะ สำหรับเมนูแกงนั้นหลายคนมองว่ามีขั้นตอนการทำที่ยุ่งยาก ไม่เหมาะจะทำทานเองที่บ้าน ซื้อสำเร็จมาทานจะง่ายและประหยัดกว่า แต่ถ้าคุณแม่บ้านอยากได้แกงที่รสชาติถูกปากแถมมั่นใจในวัตถุดิบและเครื่องปรุงที่ใช้ เดี๋ยวนี้เรามีตัวช่วยที่จะลดขั้นยุ่งยากในการทำเมนูแกงให้กลายเป็นเมนูอร่อยที่ทำเองได้ง่ายนิดเดียวมาฝากกันค่ะ

Inevitably, modern housewives nowadays can’t just look out for the tastiness, hygiene, health benefits and safety of their food only as they also need convenience in their lives as well. For curry recipes, a lot of people might think that it’s complicated to make. That’s why they’d rather turn to a restaurant if they wish to have some nice curries as it would be easier and save more money. If you want a rich and tasty dish which you feel secure about its ingredients and seasonings, there are plenty of easy instant curry paste that could literally save your life and say goodbye to grinding your own herbs and spices.

เลือกสรรวัตถุดิบ >> คลิก

Select ingredients>>Here

เริ่มกันที่เมนู พะแนงหมู แกงกะทิน้ำข้นขลุกขลิกรสชาติกลมกล่อม หอมกลิ่นเครื่องเทศ

เครื่องปรุง เนื้อหมูสะโพกหั่นชิ้นพอดีคำ พริกชี้ฟ้าหั่นตามแนวขวาง ใบมะกรูดซอย ใบโหระพา โดยมีรอยไทยน้ำแกงพะแนงพร้อมปรุง เป็นตัวช่วยสำหรับเมนูนี้

วิธีทำ เทน้ำแกงพะแนงพร้อมปรุงลงในหม้อใช้ไฟแรงประมาณ 1 นาที จากนั้นใส่เนื้อหมูลงไปต้มจนน้ำแกงเดือดประมาณ 5 นาที ใส่พริกชี้ฟ้าและใบมะกรูดลงไป ปรุงรสเพิ่มเติมตามชอบ โรยหน้าด้วยใบโหระพา ปิดไฟแล้วยกลงได้เลย เมนูนี้ถ้าไม่ชอบทานหมู อาจจะเปลี่ยนเป็นเนื้อวัว ไก่ หรือกุ้งก็ได้ รับประทานคู่กับข้าวสวยร้อนๆ

Let’s start with Pork Panang Curry—a full-flavored curry with thick coconut cream and wonderfully fragrant taste.

Ingredients bite-sized chopped pork thigh, sliced cayenne chili peppers, finely chopped kaffir lime leaves, sweet basil leaves, and Roi Thai Instant Panang Curry Soup

Instructions Pour the instant Panang curry soup into a pot. Turn the gas to high heat for about a minute. Add chopped pork thigh into the pot and bring the curry to a boil for about 5 minutes. Next, add the cayenne peppers and kaffir lime leaves and season to taste. Finish with the sweet basil leaves then cover the pot with a lid and turn off the gas. If you don’t like pork, you can substitute it with beef, chicken or prawn. It’s best served with hot steamed rice.

ต่อกันด้วยเมนูยอดฮิตที่กินกับอะไรก็อร่อยอย่าง แกงเขียวหวานไก่

เครื่องปรุง สะโพกไก่หั่นชิ้นพอดีคำ มะเขือเปราะหั่นสี่ มะเขือพวง พริกชี้ฟ้าหั่นขวาง ใบมะกรูด ใบโหระพา โดยมีชุดอาหารไทยแกงเขียวหวานของบลูเอเลเฟ่นท์เป็นตัวช่วย

วิธีทำ เคี่ยวน้ำกะทิด้วยไฟอ่อนจนแตกมัน แล้วจึงใส่พริกแกงเขียวหวานลงไปผัดให้ส่งกลิ่นหอม ใส่เนื้อไก่ตั้งไฟจนเดือด ปรุงรสเพิ่มเติมตามชอบแล้วจึงใส่มะเขือเปราะ มะเขือพวง โรยหน้าด้วยพริกชี้ฟ้า ใบมะกรูด และใบโหระพา เมนูนี้นอกจากเป็นไก่แล้ว สามารถเปลี่ยนเป็น เนื้อ หมู หรือลูกชิ้นปลากรายก็ได้ รับประทานกับข้าวสวยร้อนๆ ขนมจีน หรือจิ้มกับแป้งโรตีก็อร่อย

The next dish is the all-time (world’s) favorite—Chicken Green Curry

Ingredients bite-sized chopped chicken thigh, sliced Thai eggplants, Turkey berry, sliced cayenne chili peppers, kaffir lime leaves, sweet basil leaves, and Blue Elephant Thai Cooking Set Green Curry.

Instructions Set the coconut cream in low heat until it thickens then add the green curry paste and fry it with the coconut cream until it gives a nice herbal scent. Next, add chopped chicken thigh and bring it to a boil. Season the curry to taste then add Thai eggplants, Turkey berry, cayenne peppers, kaffir lime leaves and sweet basil leaves. For this creamy dish, you could switch chicken with preferred meat such as beef, pork or even clown knife fish balls. Your green curry is best served with hot steamed rice, khanom chin (fresh rice noodles), or roti bread.

เมนูที่กินกับเส้นขนมจีนและผักสด ดีต่อสุขภาพที่สาวๆนิยมกัน นั่นก็คือ ขนมจีนน้ำยากะทิ

เครื่องปรุง เนื้อปลาช่อนต้มสุกแกะก้างแล้วตำให้ละเอียด ถ้าไม่มีใช้ปลาทูน่านำมาบดให้ละเอียดแทนก็ได้ ขนมจีน ผักสดตามฤดูกาล และเครื่องแกงน้ำยาพร้อมกะทิเข้มข้นโลโบ

วิธีทำ ตั้งน้ำให้เดือด จากนั้นเทเครื่องแกงน้ำยาพร้อมกะทิเข้มข้นลงไป ใส่เนื้อปลาต้มบดละเอียดหรือปลาทูน่า คนให้เข้ากันต้มจนเดือด ปรุงรสเพิ่มเติมตามชอบแล้วยกลง เสิร์ฟพร้อมขนมจีน และเครื่องเคียงผักสดนานาชนิด

Another healthy dish loved by many girls which is popularly served with khanom chin and fresh greens is Khanom Chin Nam Ya Kati (Coconut Cream Curry with Fresh Rice Noodles)