Overlay-728x90.gif

สุดยอดความดีงามของเนื้อออสเตรเลีย

10 Jan 2018

เนื้อวัวเกรดพรีเมี่ยมนำเข้าจากประเทศออสเตรเลียส่งตรงมาที่ Tops แล้วค่า

 

Premium grade beef is now directly imported from Australia to Tops.

 

ไม่ต้องไปไกลถึงออสเตรเลีย หรือขึ้นห้องอาหารตามโรงแรมหรูๆ คุณก็สามารถทานเนื้อวัวคุณภาพเยี่ยม สด สะอาด มีมาตรฐาน ส่งตรงมาจากประเทศออสเตรเลียได้แล้วค่ะ

 

There is no need to travel all the way to Australia or visit posh restaurants at 5 star hotels while you can still enjoy excellent quality beef which is clean, fresh and meets the meat standards.

 

เพราะช่วงนี้ Tops ได้ยกขบวนนำเนื้อวัวคุณภาพเยี่ยมจากประเทศออสเตรเลีย สายพันธุ์ยุโรป 100% พันธุ์ Angus ที่ให้รสชาตินุ่มอร่อยกว่า โดยคัดสรรมาเฉพาะเนื้อวัวที่ได้มาตรฐานจาก Meat Standard Australia (MSA) ผ่านการตรวจสอบอายุของวัว สภาพสีของเนื้อวัว ขนาดและผิวสัมผัสให้ได้มาตรฐาน เรียกได้ว่าเนื้อวัวที่ได้รับการประทับตรา MSA นี้ผ่านการตรวจสอบมาแล้วว่า คุณภาพดีวางใจได้แน่นอน

 

At Tops you can find 100% European Angus beef specially selected only from Australian beef that meets the Meat Standard Australia (MSA) where the age of cattle, colour, size and texture of meat are inspected. Since the beef identified with the MSA symbol must have met strict criteria, it is of superb quality and provides delightful flavour and tenderness as a result. You can be certain that you go home with high grade beef. Now it is time to get into the kitchen and create a scrumptious beef dish.

 

และเมื่อได้เนื้อวัวคุณภาพดีกลับบ้านกันไปแล้ว ก็ถึงเวลาเข้าครัวกันสักที แต่เพื่อให้ได้เมนูจานเนื้อที่แสนอร่อย แอดมินมีคำแนะนำดีๆเกี่ยวกับการเลือกเนื้อวัวส่วนต่างๆที่เราได้มาไปปรุงอาหารให้เหมาะกับแต่ละเมนูกันค่ะ

 

Here is some useful advice on how to choose different cuts of beef to suit each menu.

 

 

เนื้อสันคอ หรือเนื้อสันหน้า (Chuck)

ด้วยความที่เป็นบริเวณที่มีปริมาณคอลลาเจน อยู่เป็นจำนวนมากเมื่อเกิดการหลอมละลายจึงได้รสชาติที่เข้มข้น เหมาะกับการย่างบน เตาหรือการทำให้สุกอย่างช้าๆเช่น ทำเนื้ออบ หรือเคี่ยวเป็นสตู

 

Chuck contains a significant amount of collagen. It provides great flavour when melted. Chuck cuts are best to be grilled or slow cooked such as chuck roast and chuck stew.

 

 

เนื้อสันนอกตอนหน้าส่วนกลาง หรือเนื้อสันกลาง (Rib)

สำหรับเนื้อส่วนนี้มีความนุ่ม และฉ่ำ สามารถทำได้ทั้งสเต็ก ปิ้งย่าง ทอดบนกระทะ นำไปผัด หรือแม้แต่การต้ม

 

Rib is known for its tenderness and juiciness. Rib cuts are popular to make steak and they can also be grilled, pan-fried, stir-fried or even boiled.

 

 

เนื้อสันส่วนหลัง (Loin)

เพราะว่าเนื้อวัวส่วนนี้มีความนุ่มกว่าส่วนอื่นๆเมนูที่เหมาะกับ เนื้อสันส่วนหลังจึงมักจะทำโดยไม่ต้องใช้ความร้อนเป็นเวลานานๆจึงนำไปปรุงได้ทั้ง ผัด ทอด ต้ม และย่างบาบีคิวค่ะ

 

Due to the greater tenderness of loin compared to other cuts, the hindquarter portion does not require to be cooked for a long time. Loin cuts are best for stir-fried, pan-fried, boiled and barbecued menus.

 

 

เนื้อสันนอก (Sirloin)

เป็นเนื้อที่นิยมนำมาทำสเต็กมากที่สุด เพราะเนื้อส่วนนี้มีความ หนานุ่มในตัว นอกจากนี้ยังสามารถทำเมนูย่าง หรือผัดได้อีกด้วย

 

Sirloin is the most popular cut for steak due to its thickness and tenderness. It can also be cooked as part of a grilled or pan-fried dish.

 

เนื้อพับหรือเนื้อสะโพก (Round)

เป็นเนื้อส่วนที่มีไขมันอยู่ในปริมาณที่น้อยจึงต้องใช้ ความร้อนเป็นเวลานานในการทำให้สุกและนิ่ม เหมาะสำหรับการอบ ย่าง หรือการทำเนื้อบด

 

Round is a lean cut of beef with a small amount of fat hence a touch cut. It requires cooking over heat for a long period of time to make it tender. Round cuts are best roasted, grilled or minced.

 

 

 

เนื้อเสือร้องไห้ (Brisket)

คือเนื้อส่วนที่ติดกับอกของวัว เนื้อส่วนนี้มีความนุ่มและมีไข มันแทรกอยู่พอสมควร เหมาะสำหรับเมนูย่างอย่างการทำบาร์บีคิว หรือทำสปาเก็ตตี้ เป็นต้น

 

Brisket comes from the breast of the cow. As this area contains a good amount of fat, it can be tender. Brisket cuts are best for a BBQ or spaghetti dish.

 

 

เนื้อหน้าท้อง (Plate)

สตูเนื้อ คือเมนูที่เหมาะที่สุดสำหรับเนื้อส่วนหน้าท้องนี้เพราะเป็น ส่วนที่มีไขมันอยู่เยอะ รสชาติเข้มข้น นำไปต้มเป็นน้ำซุปก็เหมาะมากทีเดียว

 

Due to a lot of cartilage and a significant amount of fat, plate cuts are best to cook in beef stew. Also they provide intense flavour which is perfect to make soup.

 

 

เนื้อน่อง (Shank)

ส่วนนี้มีความเหนียวอยู่พอสมควรจึงอาจต้องนำไปหมักก่อนการปรุง อาหาร หรือนำไปเคี่ยวเป็นเวลานานให้เนื้อนุ่ม เหมาะสำหรับใช้ทำสตู ซุป หรือก๋วยเตี๋ยวเนื้อตุ๋น เป็นต้น

 

Shank is one of the toughest cuts. Therefore, it may need to be marinated before cooking or braised for a long period of time for tenderness. Shank cuts are best for stew, soup or braised beef noodle soup etc.

 

การเลือกซื้อเนื้อวัวที่มีคุณภาพ อย่างเนื้อวัวนำเข้าจากประเทศออสเตรเลีย ควรเลือกจากร้านที่ได้มาตรฐานและสามารถการันตีได้ว่า เนื้อวัวทุกชิ้นทุกส่วนผ่านการคัดเลือกมาแล้วอย่างดีเพื่อให้ลูกค้ามั่นใจได้ว่าเป็นเนื้อวัวเกรดพรีเมี่ยมที่สด สะอาด ปลอดภัย และมีมาตรฐานตามเกณฑ์ของสากลอย่างแน่นอน

 

In order to select superb quality beef imported from Australia, it is highly recommended to choose from standard shops where every cut of beef is guaranteed to be best selected. The reason is to assure customers that the meat they purchase is fresh, premium graded, safe to consume and definitely meets the international meat standard.

 

ซึ่งสามารถเลือกซื้อเนื้อวัวได้ >> ที่นี่ เลยค่ะ

Choose and purchase beef here.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG