LINE PROMOTE_728x90.jpg

สุดยอดความดีงามของเนื้อออสเตรเลีย

เนื้อวัวเกรดพรีเมี่ยมนำเข้าจากประเทศออสเตรเลียส่งตรงมาที่ Tops แล้วค่า

Premium grade beef is now directly imported from Australia to Tops.

ไม่ต้องไปไกลถึงออสเตรเลีย หรือขึ้นห้องอาหารตามโรงแรมหรูๆ คุณก็สามารถทานเนื้อวัวคุณภาพเยี่ยม สด สะอาด มีมาตรฐาน ส่งตรงมาจากประเทศออสเตรเลียได้แล้วค่ะ

There is no need to travel all the way to Australia or visit posh restaurants at 5 star hotels while you can still enjoy excellent quality beef which is clean, fresh and meets the meat standards.

เพราะช่วงนี้ Tops ได้ยกขบวนนำเนื้อวัวคุณภาพเยี่ยมจากประเทศออสเตรเลีย สายพันธุ์ยุโรป 100% พันธุ์ Angus ที่ให้รสชาตินุ่มอร่อยกว่า โดยคัดสรรมาเฉพาะเนื้อวัวที่ได้มาตรฐานจาก Meat Standard Australia (MSA) ผ่านการตรวจสอบอายุของวัว สภาพสีของเนื้อวัว ขนาดและผิวสัมผัสให้ได้มาตรฐาน เรียกได้ว่าเนื้อวัวที่ได้รับการประทับตรา MSA นี้ผ่านการตรวจสอบมาแล้วว่า คุณภาพดีวางใจได้แน่นอน

At Tops you can find 100% European Angus beef specially selected only from Australian beef that meets the Meat Standard Australia (MSA) where the age of cattle, colour, size and texture of meat are inspected. Since the beef identified with the MSA symbol must have met strict criteria, it is of superb quality and provides delightful flavour and tenderness as a result. You can be certain that you go home with high grade beef. Now it is time to get into the kitchen and create a scrumptious beef dish.

และเมื่อได้เนื้อวัวคุณภาพดีกลับบ้านกันไปแล้ว ก็ถึงเวลาเข้าครัวกันสักที แต่เพื่อให้ได้เมนูจานเนื้อที่แสนอร่อย แอดมินมีคำแนะนำดีๆเกี่ยวกับการเลือกเนื้อวัวส่วนต่างๆที่เราได้มาไปปรุงอาหารให้เหมาะกับแต่ละเมนูกันค่ะ

Here is some useful advice on how to choose different cuts of beef to suit each menu.

เนื้อสันคอ หรือเนื้อสันหน้า (Chuck)

ด้วยความที่เป็นบริเวณที่มีปริมาณคอลลาเจน อยู่เป็นจำนวนมากเมื่อเกิดการหลอมละลายจึงได้รสชาติที่เข้มข้น เหมาะกับการย่างบน เตาหรือการทำให้สุกอย่างช้าๆเช่น ทำเนื้ออบ หรือเคี่ยวเป็นสตู

Chuck contains a significant amount of collagen. It provides great flavour when melted. Chuck cuts are best to be grilled or slow cooked such as chuck roast and chuck stew.

เนื้อสันนอกตอนหน้าส่วนกลาง หรือเนื้อสันกลาง (Rib)

สำหรับเนื้อส่วนนี้มีความนุ่ม และฉ่ำ สามารถทำได้ทั้งสเต็ก ปิ้งย่าง ทอดบนกระทะ นำไปผัด หรือแม้แต่การต้ม

Rib is known for its tenderness and juiciness. Rib cuts are popular to make steak and they can also be grilled, pan-fried, stir-fried or even boiled.

เนื้อสันส่วนหลัง (Loin)

เพราะว่าเนื้อวัวส่วนนี้มีความนุ่มกว่าส่วนอื่นๆเมนูที่เหมาะกับ เนื้อสันส่วนหลังจึงมักจะทำโดยไม่ต้องใช้ความร้อนเป็นเวลานานๆจึงนำไปปรุงได้ทั้ง ผัด ทอด ต้ม และย่างบาบีคิวค่ะ

Due to the greater tenderness of loin compared to other cuts, the hindquarter portion does not require to be cooked for a long time. Loin cuts are best for stir-fried, pan-fried, boiled and barbecued menus.