LINE PROMOTE_728x90.jpg

แซลมอนนึ่งมะนาว Easy Cooking by Tops

ใครที่ป่วยหรือมีคนในครอบครัวป่วยเป็นโรคหัวใจและหลอดเลือด การทำอาหารก็เป็นเรื่องที่ต้องพิถีพิถันและใส่ใจมากขึ้นไปอีกขั้นค่ะ เพราะผู้ป่วยไม่ควรทานอาหารที่มีไขมันมาก และควรหลีกเลี่ยงอาหารที่มีคอเลสเตอรอลสูง

For anyone or someone in your family with heart disease and coronary artery disease, it is important to pay more attention to cooking. The patients should avoid foods with high fat and high cholesterol.

วันนี้ Easy Cooking เราก็มาชวนทำอาหารเพื่อสุขภาพ ผู้ป่วยทานได้ คนในครอบครัวทานดี เมนู แซลมอนนึ่งมะนาว เพลิดเพลินกันความอร่อยพร้อมบำรุงร่างกายด้วยปลาทะเลสีส้มอย่างแซลมอนกัน

Today let’s cook a healthy dish for patients and everyone in your family and that is “Steamed Salmon in Lime Sauce”. Enjoy the delicious flavor and maintain your health with salmon.

วัตถุดิบ

Ingredients:

1. แซลมอน 1 ชิ้น (1 Salmon fillet)

2. ผักกาดขาว (White cabbage)

3. กระเทียมโทน (Pickled garlic)

4. พริกขี้หนู 5 เม็ด (5 bird’s eye chilies)

5. น้ำตาล 2 ช้อนชา (Sugar 2 tsp.)

6. น้ำมะนาว 5 ช้อนชา (Lime juice 5 tsp.)

7. น้ำปลา 4 ช้อนชา (Fish sauce 4 tsp.)

8. รากผักชี 2 ต้น (2 coriander roots)

9. ผักชีลาว (Dill)

10. ขึ้นฉ่าย (Celery)

11. น้ำเปล่า (Water)

วิธีทำ

Instructions:

1.นำผักกาดขาววางบนภาชนะ ตามด้วยแซลมอน ใส่กระเทียม ขึ้นฉ่าย แล้วนึ่ง 20 นาที

Put white cabbage in a steaming bowl, followed by salmon. Then add garlic and celery and steam for 20 minutes.

2.(ทำน้ำมะนาว) ใส่กระเทียม พริก รากผักชี น้ำปลา น้ำตาล น้ำมะนาว น้ำเปล่า ปั่นละเอียด

Prepare the lime sauce by blending garlic, chilies, coriander roots, fish sauce, sugar, lime juice and water together.