Overlay-728x90.gif

ผลไม้ฤดูร้อน นำเข้าจากออสเตรเลีย


ผลไม้ฤดูร้อน หรือ สโตนฟรุต (Summerfruits or Stone fruits) จากประเทศออสเตรเลียนั้นประกอบด้วย พีช เนคทารีน พลัม และแอพริคอท ซึ่งขึ้นชื่อว่าเป็นผลไม้ที่ดีที่สุดในโลก เนื่องจากออสเตรเลียนั้นมีเทคโนโลยีและระบบการจัดการพืชสวนเป็นลำดับต้นๆ ของโลก ประกอบกับสภาพแวดล้อมซึ่งเป็นภูมิอากาศแบบอบอุ่นและมีฤดูร้อนที่ร้อนและแล้ง จึงทำให้ผลไม้ฤดูร้อนของที่นี่มีความหวานและชุ่มฉ่ำกว่าแหล่งอื่นๆ

Australian summer stonefruits consist of peaches, nectarines, plums and apricots. They are arguably some of the world’ s best eating fruit due to Australia’s leading horticultural practices. Also, its warm climate and hot, dry summers helps promote sweeter, juicier summer stonefruit.

ออสเตรเลียปลูกผลไม้ฤดูร้อนใน 26 ภูมิภาคในทุกรัฐทั่วประเทศ แต่รัฐวิคตอเรียและรัฐนิวเซ้าท์เวลส์เป็นพื้นที่ที่ปลูกมากที่สุด ในขณะที่รัฐเซ้าท์ออสเตรเลีย ควีนส์แลนด์และเวสเทิร์นออสเตรเลียนั้น ก็ถือว่าพื้นที่หลักสำหรับการผลิตผลไม้ฤดูร้อนด้วยเช่นกัน

Australian summer stonefruit is produced in approximately 26 regions in all states across the country. Victoria and New South Wales dominate, however South Australia, Queensland and Western Australia are also important production states.

ผลไม้ฤดูร้อนจากออสเตรเลียมีคุณภาพสูงและผลิตภายใต้หลักการ “สะอาดและเป็นธรรมชาติ” ด้วยมาตรฐานในการผลิตดังนี้ จึงทำให้ธุรกิจการเกษตรของออสเตรเลียมีศักยภาพในการแข่งขันสูง ทั้งยังได้รับการยอมรับจากตลาดต่างประเทศอย่างกว้างขวาง

Australia produces high quality summer stonefruit under ‘clean and green’ supply conditions and is free from some of the world’s major agricultural and aquatic pests and diseases. This ‘clean and green’ status provides Australia with a major trading advantage and access to overseas markets.

ผลไม้ฤดูร้อนจากออสเตรเลียอุดมไปด้วยวิตามิน A, C และ E รวมทั้งเป็นแหล่งเส้นใยอาหารและโพแทสเซียมที่ดี เหมาะอย่างยิ่งที่จะรับประทานเป็นอาหารว่างหรือนำมาปรุงเป็นอาหารทั้งคาวและหวาน

The summer stonefruits are rich in vitamins A, C and E and a great source of dietary fibre and potassium. They can be eaten as snack or used in cooking a variety of desserts or main courses.

พีช Peach

ลูกพีชสดๆ นับเป็นอาหารว่างที่ยอดเยี่ยม หรือแม้กระทั่งจะนำมาฝานเป็นชิ้นบางๆ เพื่อรับประทานกับสลัดหรือขนมประเภทพายหรือแฟลน หรือจะวางบนหน้าชีสเค้กหรือพัฟโลวาก็จะได้ทั้งความสวยงามและเติมรสชาติขนมให้สดชื่นยิ่งขึ้น พีชยังเหมาะที่จะนำไปทำแยมหรือชัทนีย์ (chutney) หรือจะรับประทานพีชกับอาหารคาว เช่น เนื้อไก่ หมู หรือปลาก็ได้เช่นกัน

Peaches are a fantastic any-time snack and great sliced up in fruit or vegetable salads, pies, flans or on top of cheesecakes and pavlovas. They are also brilliant for jams and chutneys and make an excellent accompaniment to chicken, pork and fish.

เนคทารีน Nectarine

เนคทารีน ถูกเรียกขานว่าเป็น “น้ำทิพย์ของเทพเจ้า” (nectar of the Gods) เป็นสายพันธุ์หนึ่งของพีชซึ่งมีผิวเรียบสีเหลือง ส้ม หรือแดง โดยมีเนื้อในที่มีความฉ่ำน้ำและมีสีขาวหรือสีเหลือง เนคทารีนสามารถนำมารับประทานเมื่อยังไม่สุกมาก ซึ่งจะให้เนื้อที่แน่นและกรอบ แต่เมื่อสุกจะให้เนื้อที่นิ่ม ฉ่ำน้ำและมีความเปรี้ยวลดน้อยลง ลูกเนคทารีนสีเหลืองที่พร้อมรับประทานจะมีความนิ่มเมื่อทดลองใช้ฝ่ามือบีบเบาๆ โดยจะให้รสชาติที่หวานอมเปรี้ยว ในขณะที่ลูกเนคทารีนที่ยังมีสีขาวจะมีความหวานเมื่อมันยังมีความแน่นและกรอบ เนคทารีนฝานบางๆ เหมาะอย่างยิ่งที่จะใช้เติมลงในสลัดหรือรับประทานเป็นอาหารเรียกน้ำย่อยร่วมกับชีสและผลไม้ชนิดอื่นๆ

Nectarines, or ‘nectar of the Gods’, are a variety of peach with a smooth yellow, orange or red skin and either white or yellow juicy flesh. Nectarines can either be eaten firm and crunchy or allowed to ripen to become soft, juicy and lower in acid.

Yellow nectarines will reveal superior eating qualities when they yield slightly to gentle palm pressure and can taste both sweet and tart, while their white counterparts are sweet when they are still firm and crunchy. Both types will express more juice as the fruit softens. Sliced nectarines are a perfect addition to salads or cheese and fruit platters.

พลัม Plum

พลัมมีความหลากหลายมากกว่าผลไม้ฤดูร้อนชนิดอื่นๆ โดยจะมีรูปทรง ขนาด สีและรสชาติที่แตกต่างกันอย่างมาก ตั้งแต่หวานจัดจนกระทั่งหวานอมเปรี้ยว พลัมเป็นผลไม้ที่มีรสชาติอร่อยและเหมาะจะเป็นของว่างมื้อเที่ยงหรือของว่างระหว่างวัน นอกจากนี้ พลัมยังเป็นที่นิยมในการนำมาทำเป็นของหวานทั้งแบบร้อนและเย็น หรือนำมาตุ๋น ย่าง อบหรือ ซอร์เต้ รวมทั้งรับประทานกับสลัดและพาย ทั้งยังสามารถนำมาทำซอสสำหรับเสต็ก หรือทำไอศครีมและแยมได้อีกด้วย

Plums are far more diverse than their stonefruit relatives coming in a wider range of shapes, sizes, skin colours and tastes which vary from extremely sweet to quite tart. Plums are delicious fresh and ideal for lunch boxes or snacks on the run. They are also fantastic in hot and cold desserts, stewed, grilled, baked or sautéed, and in fruit salads or pies. Plums make tasty sauces for various meats or ice-cream and can also be preserved in jams.

พลูอ็อท Pluots

พลูอ็อทเป็นผลไม้ที่เกิดจากการผสมข้ามสายพันธ์ระหว่างแอพริคอทและพลัม ลูกพลูอ็อทจะมีรูปร่างหน้าตาคล้ายลูกพลัมแต่เปลือกจะมีสีที่แตกต่างกันออกไปตั้งแต่สีแดงไปจนถึงสีเหลืองอำพัน เนื้อในของพลูอ็อทมีทั้งแบบสีแดงทับทิมไปจนถึงสีเหลืองทอง สายพันธุ์ของพลูอ็อทส่วนใหญ่จะมีรสชาติหวานจัดและเนื้อในนิ่มชุ่มฉ่ำ สามารถนำมารับประทานสดๆ เมื่อสุกงอมหรือนำมาประกอบอาหารด้วยการอบ ย่าง ผัดเนย นำไปทำแยม ไอศกรีม เป็นต้น

Pluots are the result of a crossing of apricot and plum. Pluots have the initial appearance of a mottled plum. Their colorings range from red-skinned and pale amber-skinned to ruby-fleshed and blazing gold fleshed. Most pluot varieties are extremely sweet, often spicy, low-acid fruits with a juicy, chin-dripping tender firm flesh.

Pluots, like other stonefruit, are best enjoyed fresh at their peak of ripeness. They may also be baked, roasted, sauteed, pureed or cooked for jams, compotes, ice creams and reductions.

เลือกซื้อผลไม้นำเข้าคุณภาพเยี่ยม >> ที่นี่เลย

App Dowload_NEW REVISE(LINE)_LINE CARD.j

บทความมาใหม่

บทความมาแรง