LINE PROMOTE_728x90.jpg

สแน็คเพิ่มกล้ามเพื่อหุ่นปัง

นอกจากอาหารจานหลัก 3 มื้อต่อวันที่เราได้รับสารอาหารที่จำเป็นต่อร่างกายแล้ว การรับประทานอาหารเสริมเพิ่มเติม อย่างโปรตีนเวย์ ที่ประกอบไปด้วยกรดอะมิโนจำเป็นที่ร่างกายไม่สามารถสังเคราะห์ได้เอง ก็มีส่วนสำคัญในการทำงานของร่างกาย ช่วยเสริมสร้างและฟื้นฟูกล้ามเนื้อ ทำให้มีแรงมากขึ้น แถมยังหุ่นฟิตและเฟิร์มขึ้นอีกด้วย

In addition to the 3 main meals in daily life, dietary supplement consumption such as whey protein, a supplementary that provides amino acids that body can’t produce, can help promote body function, stimulate muscle growth, improve strength as well as make you stay in shape.

>>ช็อปสแน็กเพิ่มกล้ามเพื่อหุ่นปัง<<

>>Shop Snacks to Build Muscle<<

วันนี้ท็อปส์พิกส์จะพาคุณมาทำความรู้จักเวย์โปรตีนให้มากขึ้น โดยจะมาเล่าให้คุณฟังว่าโปรตีนเวย์ตามท้องตลาดตอนนี้แบ่งออกเป็นกี่ประเภท

This article is the beginner’s guide to whey protein. First, you should know different types of whey protein you’ll find nowadays.

ประเดิมกันที่แบบแรกก็คือเวย์โปรตีนคอนเซนเทรต ที่ผ่านกระบวนการแยกน้ำตาลแลคโตสและไขมันออกไป ทำให้มีสัดส่วนโปรตีน 70-79 % และมีกรดอะมิโนจำเป็นอีก 8 ชนิด ที่ร่างกายไม่สามารถสร้างขึ้นเองได้ มีรสชาติคล้ายกับนมปั่น ดื่มแล้วช่วยเสริมกล้ามเนื้อ ลดไขมัน และสร้างภูมิคุ้มกันให้กับร่างกายอีกด้วย

The first one is whey protein concentrate. It is produced by undergoing processes of fat removal and separation of lactose to obtain 70-79% protein concentration with 8 essential amino acids that human body can’t produce naturally. The taste is similar to milkshake. It’s a healthy drink to build muscle, reduce fat, and promote physical immune system.

ไอโซเลทเวย์โปรตีน หรือเวย์โปรตีนคัดแยก คือการนำเวย์โปรตีนคอนเซนเทรตมาสกัดไขมัน แลคโตสเพิ่มเติม ทำให้มีสัดส่วนโปรตีนบริสุทธิ์ถึง 90% เลยทีเดียว มีลักษณะเป็นผงครีมสีอ่อน และมีกลิ่นธรรมชาติแบบนมเช่นกัน

Isolate whey protein is manufactured by extracting fat and lactose from whey protein concentrate to obtain 90% protein content. The powder usually appears in creamy white and tastes like milk.

ไฮโดรไลซ์เวย์โปรตีน คือส่วนผสมของเวย์โปรตีนทั้ง 2 ประเภทข้างต้น นำมาผ่านกระบวนการไฮโดรไลซ์ ทำให้เวย์โปรตีนที่มีโมเลกุลขนาดใหญ่ ถูกย่อยเป็นเปปไทด์ขนาดเล็ก จนได้โปรตีน 100% ซึ่งร่างกายจะดูดซึมได้ดีที่สุด เสริมโภชนาการ เพิ่มประสิทธิภาพระบบภูมิคุ้มกันในร่างกายได้เป็นอย่างดี

Hydrolyzed whey protein is the combination of the 2 types mentioned earlier which undergoes hydrolysis process to break down the large whey’s molecule into small peptide particles. As a result, hydrolyzed whey has the highest protein content that can be easily digested and absorbed. It’s the ideal dietary supplement to effectively boost physical immune system.

ในปัจจุบันนี้เวย์โปรตีนได้ออกผลิตภัณฑ์ในรูปแบบต่างๆ เป็นตัวเลือกมากมายมาให้ทุกคนได้เลือกสรร ไม่ว่าจะเป็นผงพร้อมชง มีให้เลือกทั้งแบบกระปุกใหญ่ไจแอนท์และแบบซองพกพาง่าย หรือมาในรูปแบบที่รับประทานง่าย อร่อย มีรสชาติหวานพอดี สามารถรับประทานเป็นขนมกินเล่นระหว่างวันได้ และมีให้เลือกหลากหลายรสชาติ ถึงแม้จะเป็นขนมกินเล่นแต่ก็อุดมไปด้วยโปรตีนในปริมาณที่ร่างกายต้องการของแต่ละวัน

Nowadays, you can find many different varieties of whey protein products be it whey powder packed in giant bottles or grab-and-go sachets, whey protein as snacks that everyone can enjoy during break time, and more flavor options available. Snack products with added whey protein are healthy snacks with the right amount of protein your body requires each day.