Overlay-728x90.gif

ลงมือปรุงดินเนอร์วันวาเลนไทน์ให้คนรัก

12 Feb 2019

 

หลายๆคนอาจกำลังหาสถานที่โรแมนติกไปดินเนอร์กับคนรักในวันวาเลนไทน์นี้อยู่ แต่จะมีอะไรโรแมนติกไปกว่าการอยู่ด้วยกันสองคนใต้แสงเทียน เปิดเพลงโปรด พร้อมกับเมนูปรุงเองมัดใจคนรักของเราใช่ไหมล่ะคะ วันนี้แอดมินก็มีเมนูสเต็กริบอายทำง่ายๆ ไม่ยากเกินความสามารถของทุกคนมาฝากกันค่ะ

 

Looking for a perfect place to eat out on Valentine's Day? Trust me, there’s nothing more romantic than cooking a meal for 2 at home, spending time together under the candle light and listening to your favorite song. This “Rib eye steak”, a simple yet romantic dinner recipe sounds like a perfect idea to make your Valentine’s even more memorable.

 

วัตถุดิบ

Ingredients:

 

1. เนื้อริบอายจากออสเตรเลียหนา 2 นิ้ว 

2 inch-thick Australian rib eye steak

 

2. เกลือและพริกไทยดำบดละเอียด

Salt and ground black pepper

 

3. กระเทียมหั่นเป็นแว่น 2 กลีบ และสับ 1 ช้อนชา

Sliced 2 garlic cloves and 1 teaspoon of minced garlic

 

4. โรสแมรี่สับหยาบ 1 ช่อ

Roughly chopped 1 sprig of rosemary

 

5. มันฝรั่งลูกเล็ก ½ กิโลกรัม

Half a kilogram of small potatoes

 

6. พาสลีย์สับละเอียด ¼ ถ้วยตวง

¼ cup of finely chopped parsley

 

7.เนย 2 ช้อนโต๊ะ

2 tablespoons butter

 

8. ผิวเลมอนขูด

Lemon zest

 

 

วิธีทำ

Preparation:

 

1. หมักเนื้อสเต็กด้วยเกลือ พริกไทยดำ กระเทียม และโรสแมรี่ 20-30 นาที

Season steak generously with salt and pepper. Sprinkle with sliced garlic and rosemary and set aside to marinate, 20 to 30 minutes.

 

2. อุ่นเตาอบรอไว้ที่ 450 องศา ระหว่างนั้นก็นำมันฝรั่งไปต้มในน้ำเกลือจนสุก (ประมาณ 10-15 นาที) เสร็จแล้วให้สะเด็ดน้ำทิ้ง

Heat oven to 450 degrees. Meanwhile, bring a pot of well-salted water to a boil. Add potatoes and cook at a brisk simmer until just done, 10 to 15 minutes. Drain and keep warm.

 

3. อุ่นกระทะเหล็กที่ทนความร้อนได้สูง นำกระเทียมออกจากสเต็กที่หมักไว้ (ถ้าทิ้งค้างไว้กระเทียมจะไหม้)

Heat a cast-iron or other heavy skillet over high heat. Remove and discard sliced garlic from steak. (If left on, it will burn in the skillet.)

 

4. เมื่อกระทะร้อนได้ที่แล้วให้นำสเต็กลง จนด้านหนึ่งกลายเป็นสีน้ำตาล (ประมาณ4-5นาที)

When pan is hot, put in the steak and let brown well on one side, 4 to 5 minutes.

 

5. กลับด้านสเต็ก และนำเข้าเตาอบ อบจนเนื้อด้านในมีอุณหภูมิ 120 องศา (ประมาณ8-10นาที) แล้วนำสเต็กออกจากกระทะ แล้วห่อสเต็กด้วยฟอยล์ 5-10 นาที (อุณหภูมิที่คงเหลือจะทำให้สเต็กสุกแบบ medium rare)

Flip steak and transfer pan to oven, uncovered. Roast until internal temperature is 120 degrees, 8 to 10 minutes. Remove steak from pan and let rest, tented with foil, for 5 to 10 minutes. (Residual heat will continue to cook the meat to medium-rare as it rests.)

 

6. ละลายเนยใส่กระทะด้วยไฟปานกลาง ใส่มันฝรั่งลงไป เขย่ากระทะให้ความร้อนกระจายอย่างทั่วถึง ใส่เกลือ พริกไทย และกระเทียมลง คนจนเนื้อมันฝรั่งเริ่มนิ่ม (ประมาณ 1 นาที) ใส่พาสลีย์ และผิวเลมอนที่ขูดทิ้งไว้ คนให้ทั่ว แล้วตักใส่จานเสิร์ฟ

Melt butter in a wide skillet over medium-high heat. Add potatoes and toss to coat and heat through. Sprinkle with salt and pepper. Add minced garlic and cook, stirring, until softened but not browned, 1 minute or less. Gently stir in parsley and lemon zest and transfer to serving bowl.

 

7. หั่นสเต็กแล้วยกขึ้นจานพร้อมเสิร์ฟ

Slice steak into 1/2-inch slices, then transfer to plates

 

 

​รู้วิธีทำกันไปแล้วก็ถึงเวลาลงมือทำกันแล้วค่ะ

Now it’s time to prepare the romantic dinner.

 

เลือกสรรวัตถุดิบคุณภาพเพื่อคนที่คุณรักได้เลย>>>ที่นี่

Find high quality ingredients for the one you love >> here

 

แอดมินขอตัวไปเตรียมพร้อมวาเลนไทน์สุดโรแมนติกก่อนนะคะ

Me, I’m going to prepare a delicious dinner for my sweetie too!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG