Overlay-728x90.gif

ราวิโอลี เกี๊ยวสไตล์ฝรั่งที่ต้องลอง

15 Aug 2019

ราวิโอลีคือพาสต้าชนิดหนึ่ง เป็นแผ่นแป้งบางๆ สองแผ่นที่ประกบกันและสอดไส้ด้านใน คล้ายเกี๊ยวของประเทศจีน ซึ่งไส้ที่เห็นกันบ่อยๆ คือ ไส้ผักโขม เห็ด ชีส หรือไส้หมู และรูปทรงก็จะแตกต่างกันไปในแต่ละยี่ห้อ มีให้เลือกอย่างหลากหลายตามความชอบค่ะ ทั้งสี่เหลี่ยม สามเหลี่ยม หรือกระทั่งวงกลมก็มีเหมือนกัน

 

Ravioli is a type of pasta. It consists of two thin pieces of pasta put together with a stuffing inside, similar to Chinese dumplings. Common stuffings include spinach, mushroom, cheese or pork. Each brand creates different shapes of ravioli leaving you many choices to choose from such as square, triangle and circle.

 

 

 

ความพิเศษของราวิโอลีคือมีรสชาติเป็นเอกลักษณ์ตามไส้ด้านในอยู่แล้ว ทำให้การปรุงอาหารไม่ใช่เรื่องยากค่ะ เพียงแค่ราดซอสเนื้อ หรือคลุกซอสเล็กน้อยก็สามารถรังสรรค์เมนูพิเศษได้ง่ายๆ เลย

 

Ravioli offers different flavors depending on their stuffings. Cooking ravioli is very easy as you can just eat it with meat sauce or any kind of pasta sauce.

 

วันนี้แอดมินมีเมนูสายฝอมาชวนเพื่อนๆ ทำกัน อย่างราวิโอลีในซอสวอลนัทบัตเตอร์ค่ะ และด้วยความพิเศษของแอปเปิ้ลไซเดอร์วิเนการ์ ทำให้จานนี้อร่อยสุดๆ บอกเลยว่าทานเพลินหยุดไม่อยู่เลยล่ะค่ะ

 

Today, we have a western dish to recommend. It’s ravioli in walnut butter sauce.  What makes this dish special and sumptuous is apple cider vinegar.

 

>>ช็อปวัตถุดิบเมนูราวิโอลีในซอสวอลนัทบัตเตอร์<<

>>Shop ingredients for Ravioli in Walnut Butter Sauce<<

 

 

วัตถุดิบ

Ingredients:

 

► วอลนัท ¾ ถ้วย  (Walnut  ¾ cup)

► กระเทียม 4-5 กลีบ (Garlic 4-5 cloves)

► เนยจืด ½ ถ้วย (Unsalted butter ½ cup)

► ใบเสจ 16 ใบ (Sage 16 leaves)

► พริกไทยดำบด (Ground pepper)

► เกลือ (Salt)

► ราวิโอลี 1 แพค (A pack of ravioli)

► แอปเปิ้ลไซเดอร์วิเนการ์ 1 ช้อนโต๊ะ (Apple cider vinegar 1 tbsp.)

► ชีสพาร์เมซานสำหรับโรยหน้า (Parmesan cheese (topping))

 

 

วิธีทำ

Instructions

 

1.สับวอลนัทเป็นชิ้นเล็กๆ จากนั้นปอกและทุบกระเทียมเตรียมไว้

Chop walnut into small pieces and then peel and pound the garlic.

 

2.นำเนยลงไปละลายในกระทะ เมื่อเนยละลายดีแล้วให้ใส่วอลนัทและกระเทียมที่เตรียมไว้ลงไปผัดจนออกสีน้ำตาล เริ่มเหนียว และมีฟองขึ้น

Melt the butter in the pan and then add walnut and garlic. After that, stir fry them until they start to simmer and turn brown and sticky.

 

 

3.ใส่ใบเสจตามลงไปผัดจนใบสีเข้มขึ้น นำกระทะลงจากเตา ปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทยดำ จะได้ซอสวอลนัทบัตเตอร์

Add sage leaves and stir fry until they become darker and turn the heat off. Season it with salt and pepper. Now your walnut butter sauce is ready.

 

 

4.ต้มน้ำให้เดือด ใส่เกลือลงไปเล็กน้อย เมื่อเดือดแล้วให้ใส่ราวิโอลีลงไป ต้มจนสุก ตามเวลาที่กำหนดข้างห่อ (อย่าปล่อยไว้นานเกิน เพราะใส้อาจจะทะลักออกมาได้) เสร็จแล้วตักขึ้นพักไว้

Boil the water and add a little bit of salt. Once it starts to boil, add ravioli and wait until it’s well cooked. Please follow a cooking length of time on the package. (Be careful not to overcook the ravioli as its stuffing can leak out.) After the ravioli is cooked, set it aside.

 

 

5.นำราวิโอลีคลุกเคล้ากับซอสวอลนัทบัตเตอร์ที่เตรียมไว้

Blend ravioli with walnut butter sauce.

 

6.ใส่แอปเปิ้ลไซเดอร์วิเนการ์แล้วคลุกให้เข้ากัน จากนั้นตักใส่จานพร้อมเสิร์ฟ

Add apple cider vinegar and mix well. Now your ravioli in walnut butter sauce is ready to be served!

 

 

เมนูนี้เหมาะมากสำหรับการทานก่อนเข้ายิมเล่นเวทค่ะ เพราะอุดมไปด้วยคาร์โบไฮเดรต ทำให้มีพลังงานเพียงพอในการออกกำลังกาย เพื่อสร้างกล้ามเนื้อและเพิ่มความแข็งแรง

This dish is perfect as a meal before weight training as it’s packed with carbohydrates which provide enough energy for our bodies to build strength and muscles.

 

>>ช็อปวัตถุดิบเมนูราวิโอลีในซอสวอลนัทบัตเตอร์<<

>>Shop ingredients for Ravioli in Walnut Butter Sauce<<

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG