Overlay-728x90.gif

ชวนชิม Paella ข้าวผัดสเปน หอมกรุ่นเสิร์ฟพร้อมซีฟู้ดอัดแน่น

26 Oct 2018

ถ้าพูดถึงประเทศสเปนก็ต้องนึกถึงปาเอลย่า

When you think of Spain, the first thing popping into your mind is probably a dish of delicious Paella!

 

 

ปาเอลย่า (Paella) เป็นอีกหนึ่งอาหารที่สมควรลองกินเป็นอย่างยิ่ง รับรองว่ารสชาติถูกปากคนไทยอย่างแน่นอนเพราะส่วนผสมหลักของเค้าก็คือ ข้าว ที่คนไทยอย่างเราๆคุ้นเคยกันเป็นอย่างดี

 

Of course, our recipe of the day is Paella, the tasty recipe that you’ll simply fall in love with, especially Thai people because the main ingredient of Paella is rice which is something we’re quite familiar with.

 

 

เลือกซื้อวัตถุดิบ >> ที่นี่เลย

 

 

“ปาเอลย่า” ในภาษาสเปนแปลว่ากระทะแบน ทรงกลม มีขอบ คล้ายถาดแต่มีหูจับ ซึ่งเป็นภาชนะหลักของเมนูนี้เลยค่ะ วิธีทำนั้นก็จะแตกต่างจากข้าวผัดทั่วไป เพราะเค้าไม่ได้เอาข้าวหุงสุกมาผัด แต่เค้านำข้าวดิบๆ มาผัดกับส่วนผสมทั้งหมดแทน จะน่าทาน และทำง่ายขนาดไหนนั้น ตามมาดูกันเลยค่ะ

 

"Paella" in Spanish means a flat round saucepan with the edge that looks similar to a tray with handles. This is the main cookware for this recipe. Cooking method is somehow different from the traditional fried rice because the recipe uses raw rice stir fried with all other ingredients instead of cooked rice. Let's find out how to cook this simple menu.

 

ขอบคุณรูปภาพและสูตรอาหารจาก​ : foodstylistchannel 

 

 

วัตถุดิบ

  • ข้าวหอมมะลิ 2 ถ้วย

  • ซีฟู้ดต่างๆ ปริมาณตามใจชอบ

  • น้ำสต๊อก 2 ถ้วย

  • มะเขือเทศสับ 1 ถ้วย

  • กระเทียมบุบ 2 กลีบ

  • ใบไทม์

  • หอมใหญ่สับ 1/2 ลูก

  • ถั่ว green bean 1/2 ถ้วย

  • พริกหยวกแดงหั่นเส้นๆ

  • เลม่อน

  • หญ้าฝรั่น Saffron

 

วิธีทำ

  • ย่างซีฟู้ดต่างๆ ให้สุกจากนั้นแยกออกมาพักก่อน

  • ผัดถั่ว green bean กับเนยพอหอม แล้วพักไว้เช่นเดียวกับพริกหยวกแดงให้ย่างแล้วพักไว้เช่นกัน

  • ลงหอมใหญ่ผัดให้นิ่ม จากนั้นลงข้าว ใบไทม์ ผัดให้มันเคลือบข้าวจากนั้นลงกระเทียมและมะเขือเทศสับ ผัดให้เข้ากัน ปรุงด้วยเกลือพริกไทย ต่อด้วยน้ำสต๊อก พร้อมกับหญ้าฝรั่น (saffron) แล้วเททั้งหมดลงหม้อข้าว แล้วหุงจนสุก

  • พอข้าวสุกแล้ว ตักทุกอย่างรวมกันจัดให้พูนๆสวยงาม เสิร์ฟพร้อมกับเลม่อน ก็เป็นอันพร้อมรับประทาน

 

Ingredients

  • 2 cups short-grain rice

  • Seafood of your choice

  • 2 cups soup stock

  • 1 cup tomatoes, chopped

  • 2 garlic cloves, crushed

  • Thyme leaves

  • Half an onion, chopped

  • 1/2 cup green bean

  • Red bell peppers, sliced

  • Lemon

  • Saffron threads 

Instructions

 

  • Cook all seafood on the grill until done, set them aside.

  • Stir fry green bean with butter until the aroma comes out, set aside. Place red bell peppers down on hot grill and set them aside as well.

  • Stir fry onion until soften. Then add rice and thyme leaves and sauté until the rice is coated with cooking oil. After that, add garlic and chopped tomatoes. Stir everything altogether. Sprinkle some salt and pepper for toothsome flavor then add soup stock and saffron. Lastly, pour all the ingredients into a cooking pot. Wait until the mixture is thoroughly cooked.

  • When the rice is properly cooked, scoop rice into the dish and serve with lemon. And now, your Paella is ready!

 

เลือกซื้อวัตถุดิบ >> ที่นี่เลย

Shop for ingredients here

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG