Overlay-728x90.gif

แนะนำ 4 สายพันธุ์ปลา สัญชาตินิวซีแลนด์

เค้าว่ากันว่า กินปลาแล้วจะฉลาด กินเยอะๆ ก็จะฉลาดเยอะ

They say eating fish will make you intelligent. The more you eat, the more intelligent you will be.

เราต่างก็รู้กันดีอยู่แล้วว่าเนื้อปลามีสรรพคุณที่เป็นประโยชน์ต่อการเจริญเติบโตของร่างกาย ซึ่งน้องปลาเค้าก็มีหลากหลายสายพันธุ์ให้เราเลือกทาน ซึ่งวันนี้แอดมินก็มี 4 ปลา สัญชาตินิวซีแลนด์มาแนะนำให้รู้จักกัน

We are well aware of the fact that fish contains essential nutrients for body growth. In fact, there are many varieties of fish for you to choose. Today we would like to introduce 5 New Zealand fish species to you.

คิงแซลมอน (King Salmon)

เจ้าปลาสีส้มยอดฮิต คิงแซลมอน เป็นแซลมอนในเขตแปซิฟิค ที่ขนาดใหญ่ที่สุด และรสชาตินุ่มลิ้น ละเอียด ชุ่มชื้น ด้วยความที่มีน้ำและไขมันในปริมาณที่สูงกว่าปลาแซลมอนทั่วไป ถ้าได้ลิ้มลองสักคำสองคำ คงไม่ต้องบอกว่ามันดีขนาดไหน

King Salmon, the famous orange fish, is the largest salmon in the Pacific Ocean. Containing higher levels of water and fat than other types of salmon, it tastes smooth and delicate on the tongue. Needless to say how delicious it is if you get a chance to have a bite or two.

มังค์ฟิช (Monkfish)

สาวน้อยรูปร่างหน้าตาประหลาด หัวโต ตัวเล็ก ผิวขรุขระเป็นตะปุ่มตะป่ำไปทั้งตัว สีน้ำตาลเข้มค่อนไปทางดำ เวลาอ้าปากจะกว้างมาก และฟันซี่แหลมคม ... แต่ไม่เชื่อก็ต้องเชื่อค่ะ เจ้าปลามังค์ฟิชหน้าตาขี้เหร่ตัวนี้ สามารถนำมาปรุงอาหารได้อร่อยมากค่ะ

Monkfish is a weird looking fish with a huge head, small body, rough skin, dark brown colour and a gigantic mouth filled with sharp teeth. Believe it or not this ugly monkfish can be surprisingly delicious.

ส่วนใหญ่นิยมนำไปปรุงเป็นเมนูอาหารสุดหรูมากกว่าจะนำมาขายตามท้องตลาดทั่ว ไป โดยเค้าจะตัดหัวออกแล้วนำเนื้อในส่วนของลำตัวมาปรุงอาหารเท่านั้น โดยเฉพาะตับของปลามังค์ฟิชที่ใครได้ลองลิ้มชิมรสแล้วก็ต้องยกนิ้วให้ ไขมันน้อย แต่โปรตีนสูงมาก

Mostly monkfish is used for preparing luxurious dishes rather than selling in the market. Its head will be cut off and only the meat on the body will be cooked. Especially monkfish liver, anyone who has tried it will definitely give the thumbs up because it is low in fat and high in protein.

โฮกิ (Hoki)

ปลาท้องถิ่น จากน่านน้ำมหาสมุทรซีกโลกใต้ ที่ปราศจากเรือเดินสมุทรแล่นผ่าน น้องโฮกิมีวงจรขีวิตสั้น จึงไร้สารพิษตกค้าง แถมอัดแน่นด้วยคุณค่าสารอาหาร DHA ที่ช่วยบำรุงระบบประสาท และพัฒนาการของสมองค่ะ

Hoki is a local fish from the Southern Waters of the world ocean where there is no ocean liner passing. This type of fish has quite a short life cycle, thus no toxic residue and containing an abundance of DHA which improves the nervous system as well as the brain development.

ค็อด (Cod)

ปลาทะเลน้ำลึกมหาสมุทรแปซิฟิก อาศัยอยู่ในแหล่งน้ำสะอาด จึงมั่นใจได้เลยว่าไม่มีสารพิษเจือปนแน่นอน เนื้อขาวแน่น เยอะและก้างน้อย ช่วยลดไขมันและคอเลสเตอรอลในร่างกาย อุดมด้วยน้ำมันโอเมก้า 3 เป็นแหล่งวิตามินและแร่ธาตุที่ดีมากเลยแหละค่ะ

Cod is a deep sea fish found in the Pacific Ocean. As the cod lives in the clean water, you can rest assured that they contain no toxic residue. The meaty white flesh with so little bones helps reduce fat and cholesterol. Moreover, it is rich in Omega 3 which is an amazing source of vital vitamins and minerals.

หลายคนอาจจะคิดว่าเป็นปลาอินเตอร์ มาจากนอกแบบนี้ราคาต้องแรงแน่เลย ถูกมั้ยล่ะคะ .. ถ้าคิดแบบนั้น ขอบอกเลยว่า คุณคิดผิดค่ะ เพราะน้องปลาทั้ง 4 สายพันธุ์ที่แอดมินนำมาในวันนี้ ราคาแค่หลักร้อยเท่านั้นเอง

A lot of people may think that international, imported fish must be very expensive, right? If you think that way, we have to say that you are wrong. You can get each of the 5 fish varieties recommended today at only a three-figure price.

เลือกซื้อสินค้านำเข้าเทศกาล Taste of New Zealand >> ที่นี่เลยค่ะ

117656309_322312515793524_16101143952445

บทความมาใหม่

บทความมาแรง