Overlay-728x90.gif

สูตรเด็ด ผัดหมี่เจ เมนูเส้นสุดอร่อย

3 Oct 2018

คุณกำลังกังวลว่าจะต้องเตรียมอุปกรณ์มากมายในการทำอาหารเจหรือป่าวคะ แอดมินขอต้อนรับเทศกาลกินเจด้วยเมนูเส้นแสนอร่อย ผัดหมี่เจ สูตรเด็ดที่ทำง่ายมาก อ่านจบปุ๊บ ซื้อของเตรียมตัวลงมือทำได้เลยค่ะ

 

Are you worried about vegan meal preparation? Let’s get ready for the Vegan Festival with this delicious vegan stir-fried recipe. It’s so simple that you can cook right after you finish reading.

 

 

วัตถุดิบ

  • แอคเนซี คาเปลลินี (เบอร์ 1) 200 กรัม

  • เกลือ ตามใจชอบ

  • น้ำมันมะกอก 2 ช้อนโต๊ะ

  • ขิง (ซอย) 1 ช้อนโต๊ะ

  • พริกจินดา (ซอย) 2 เม็ด

  • เห็ดรวม 120 กรัม     

  • ถั่วลันเตา (หั่นแฉลบ) 4 ฝัก

  • ข้าวโพดอ่อน (หั่นแฉลบ) 4 ฝัก       

  • โปรตีนเกษตร 15 กรัม

  • คิคโคแมน โชยุ 3 ช้อนโต๊ะ

  • น้ำตาลทราย ½ ช้อนชา

  • แครอท (หั่นเป็นเส้น) 30 กรัม

  • กะหล่ำปลี (หั่นสี่เหลี่ยม) 30 กรัม

  • พริกชี้ฟ้า (หั่นแฉลบ) 1 เม็ด

  • น้ำมันงา 1 ช้อนชา

  • พริกไทยดำ ตามใจชอบ

 

Ingredients

  • 200 grams Agnese Capelli (No.1)

  • Salt to taste                             

  • 2 tablespoons olive oils                       

  • 1 tablespoon ginger (minced)

  • 2 Thai Prik Jinda Chilis (chopped)

  • 120 grams mixed mushrooms

  • 4 snow peas (sliced)

  • 4 baby corns (sliced)              

  • 15 grams Textured Vegetable Protein (TVP)                           

  • 3 tablespoons Kikkoman Shoyu                      

  • ½ teaspoon granulated sugar                         

  • 30 grams carrots (thin strips)              

  • 30 grams cabbages (squarely chopped)       

  • 1 bird pepper (sliced)             

  • 1 teaspoon sesame oil            

  • Black pepper to taste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

วิธีทำ

  • นำโปรตีนเกษตรแช่น้ำจนนุ่ม กรองน้ำออกพักไว้

  • ตั้งน้ำให้เดือด ใส่เกลือ ใส่เส้นพาสต้าลงไปต้มให้ได้ระดับ Al dente

  • ตั้งกระทะ ใส่น้ำมันมะกอก ผัดขิง พริกจินดา และเห็ดรวม ประมาณ 1 ½ นาที

  • ใส่ถั่วลันเตา ข้าวโพดอ่อน และโปรตีนเกษตรตามลงไป ใส่น้ำต้มเส้นพาสต้าลงไป ประมาณ ½ ถ้วย ใส่เส้นพาสต้าลงไป ปรุงรสด้วยคิคโคแมนโชยุ และน้ำตาลทราย ใส่แครอท และกะหล่ำปลีตามลงไป ผัดให้เข้ากัน

  • ยกออกจากความร้อน ใส่พริกชี้ฟ้าซอย โรยด้วยน้ำมันงา และพริกไทยดำ คลุกเคล้าให้เข้ากัน ตักใส่จานเสิร์ฟ

 

Instructions

  • Let the Textured Vegetable Protein soaked up the water until it becomes tender, drain off the water.

  • Boil the water then add some salt and pasta noodles in the boiling water until it’s cooked Al dente.

  • Heat the olive oil in frying pan. Stir-fry the ginger, Thai Prik Jinda Chillis and mixed mushrooms for 1 ½ minutes.

  • After that, add snow peas, baby corns, and the prepared textured vegetable proteins into the pan. Pour ½ cup of pasta water and then add pasta noodles.  Add Kikkoman Shoyu and granulated sugar for savory flavor. Also, add carrots and cabbages before stir-frying until all ingredients are well-combined.

  • Remove from the heat. Sprinkle with sliced bird chili, sesame oil and black pepper. Mix them together and put the noodles on the plate to serve.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

 

เลือกซื้อวัตถุดิบสำหรับเมนูผัดหมี่เจ >> ที่นี่เลยค่ะ

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG