Overlay-728x90.gif

เรื่องราวน่ารู้ของหอยเชลล์ โฮตาเตะ

28 Aug 2019

หอยเชลล์โฮตาเตะ เป็นหอยเชลล์ที่มีถิ่นกำเนิดจากน่านน้ำที่อุดมสมบูรณ์ประเทศญี่ปุ่น ทำให้ได้รับสารอาหารจากธรรมชาติโดยแท้ มีความแตกต่างจากหอยเชลล์ของไทยทั่วไป ตรงขนาดของโฮตาเตะจะมีขนาดใหญ่กว่ามาก ลำตัวหนา และมีราคาที่สูงกว่า

 

Hotate scallop is originated from the fertile waters in Japan allowing it to naturally gain numerous nutrients. It’s different from other scallops commonly found in Thailand in that it’s bigger, thicker, and pricier.

 

 

แต่เรื่องของรสชาติก็ต้องยกให้ทางโฮตาเตะเลยค่ะ เนื้อหอยชิ้นใหญ่ สีขาวนวล อมชมพูจากความสด เนื้อแน่นเด้งนุ่ม รสหวาน กลิ่นหอมอ่อนๆของทะเล แต่ไม่มีรสคาว ทานแล้วบอกเลยว่าติดใจแน่นอน

 

The flavor of hotate scallop is second to none. Its flesh is big with a pinkish off-white color indicating its freshness. The flesh is firm offering a sweet taste along with a mild scent of the sea. Amazingly, it doesn’t give a fishy smell at all.

 

ในโฮตาเตะ 100 กรัม มีโปรตีนสูงถึง 20 กรัมเลยทีเดียวค่ะ แถมยังมีแคลอรีต่ำเพียง 95 Kcal มีไขมันจากโอเมก้า 3 และอุดมไปด้วยธาตุเหล็ก วิตามิน บี12 และแคลเซียม ทำให้เป็นอาหารทะเลที่เต็มไปด้วยประโยชน์ แต่ให้พลังงานน้อยนิดเท่านั้น เหมาะกับคนใส่ใจสุขภาพมากๆเลยล่ะค่ะ

 

100 g. of Hotate contains 20 g. of protein. It provides only 95 kcal and is also packed with nutrients including omega 3, iron, vitamin B12, and calcium. Hotate scallop is perfect for health enthusiasts as it’s rich essential nutrients while offering such low calories.  

 

ประโยชน์เยอะขนาดนี้รอไม่ได้แล้วค่ะ เรามาทำอาหารจากโฮตาเตะกันดีกว่า จริงๆ แล้วสามารถนำไปทานแบบสดๆ หรือจะนำไปปรุงสุกก่อนก็ได้เช่นกันค่ะ วันนี้ แอดมินมีเมนูคุ้นปากชาวไทยอย่างผัดผงกระหรี่มาฝากกันค่ะ วิธีทำก็ไม่ยากเลย ไปดูกันค่ะ

 

Can’t wait to taste this scallop, right? You can eat it fresh or cook it before consumption. A Thai dish we’d like to recommend is stir-fried Hotate scallop with curry powder. The recipe is super easy to make. Let’s get started!

 

 

>>ช็อปวัตถุดิบเมนูหอยเชลล์โฮตาเตะผัดผงกะหรี่<<

>>Shop ingredients for Stir-fried Hotate Scallop with Curry Powder<<

 

วัตถุดิบ

Ingredients

 

► ธรรมชาติหอยเชลล์  (Thammachart Hotate Scallop)

► เครื่องปรุงสำเร็จผัดผงกะหรี่ (Curry powder)

► ไข่ไก่ 1 ฟอง (1 egg)

► น้ำมันพืช 3 ช้อนโต๊ะ  (Vegetable oil 3 tbsp.)

► หอมหัวใหญ่ หั่นแว่น  ¼ ลูก   ( ¼ Onion (sliced))

► ขึ้นฉ่าย  (Celery)

► พริกชี้ฟ้าแดง  (Red goat pepper)

 

 

วิธีทำ

Instructions :

 

1.ตอกไข่ใส่ถ้วยผสม กับเครื่องปรุงสำเร็จผัดผงกะหรี่ ตีไข่ผสมให้เข้ากัน จากนั้นพักไว้

Add egg and curry powder in the mixing bowl and blend them together. After that, set it aside.

 

 

2.เตรียมกระทะ ตั้งน้ำมันให้ร้อน ใส่หอมหัวใหญ่ลงไปผัด จากนั้นตามด้วยหอยเชลล์ ผัดจนสุก

Heat the oil then add onion and Hotate scallop in the pan and then stir fry them.

 

3.ใส่ส่วนผสมไข่และเครื่องปรุงผงกะหรี่ลงในกระทะ หมั่นคนให้ไข่สุก จากนั้นให้ใส่ ขึ้นฉ่ายและพริกชี้ฟ้าแดง เพื่อเพิ่มสีสันให้ผัดผงกะหรี่ของเรา เมื่อคนทั่วแล้ว ให้ตักใส่จานพร้อมเสิร์ฟได้เลยค่ะ

Add the egg and curry mixture in the pan and keep stirring until the egg is cooked. To add more color to the dish, put celery and red goat pepper in and stir well. The delicious scallop dish is ready to be served.

 

 

ขั้นตอนไม่ยากเลยใช่มั้ยคะ แค่นี้ก็ได้อาหารจานเด็ดทานแล้ว พร้อมแล้วก็ไปช็อปวัตถุดิบ แล้วลงมือทำกันเลยค่ะ

Very simple, isn’t it? Now you get a savory dish as you wish. Let’s shop fresh ingredients at Tops online.

 

>>ช็อปวัตถุดิบเมนูหอยเชลล์โฮตาเตะผัดผงกะหรี่<<

>>Shop ingredients for Stir-fried Hotate Scallop with Curry Powder<<

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG