Overlay-728x90.gif

3 เมนูฟักทอง หลังจากปาร์ตี้ฮาโลวีน

22 Oct 2018

 

หลังจากคืนวันฮาโลวีนที่ 31 ตุลาคม ที่สนุกสุดเหวี่ยงจากการได้แต่งตัวเลียนแบบผี หลากหลายเชื้อชาติ และปาร์ตี้กับเพื่อนๆแล้ว สิ่งที่ยังเหลืออยู่ก็คือฟักทองที่นำมาตกแต่งบ้านนั่นเองค่ะ วันนี้แอดมินเลยมี 3 เมนูจากฟักทอง ที่ทำง่าย ทำครู่เดียวก็ทานได้เลยมาฝากกันค่ะ

 

After enjoying the Halloween night party on 31st October in the international ghost costumes with friends, what you have left are pumpkins used for decorating your house. These are 3 quick & easy pumpkin recipes we would like to recommend.

 

 

1. ฟักทองนึ่ง - Steamed Pumpkin

 

เอาใจสายเฮลท์ตี้ด้วยฟักทองนึ่ง ทำง่าย ได้ประโยชน์เต็มๆ เพียงแค่เลือกฟักทองที่สุกกำลังดีมาหั่นเป็นชิ้นแต่อย่าบางมากนะคะ เพราะถ้าบางไปจะทำให้ฟักทองเละได้ค่ะ จากนั้นก็ต้มน้ำในอุปกรณ์เครื่องนึ่ง พอน้ำเดือดก็นำฟักทองไปวางเรียงกัน คอยเปิดเช็คดูและใช้ไม้จิ้มฟัน จิ้มดูค่ะ ว่าสุกนิ่มเท่าที่ต้องการหรือยัง จากนั้นก็ทานได้เลยค่ะ (แต่แอดมินชอบแบบจิ้มน้ำตาลนะ หวานนิดๆ อร่อยดีค่ะ)

 

This steamed pumpkin recipe is specially for health lovers. It’s easy to cook and very healthy. Just select ripe pumpkins and cut them into pieces. Make sure they’re not too thinly sliced or the pumpkin textures will become too soft and soggy when cooked. Boil the water in the steamer. Once the water is boiled, place the sliced pumpkins in the steamer basket. Stick a toothpick into the pumpkin to check for doneness. If so, you can enjoy them right away. (Tips: dip the pumpkin into sugar to make it more delicious.)

 

 

2. ฟักทองผัดไข่ - Stir-Fried Pumpkin with Eggs

 

อีก 1 เมนูโปรด ใช้เวลาทำไม่ถึง 10 นาที เพียงแค่หั่นฟักทองชิ้นพอดีคำ ปอกเปลือกเตรียมไว้ให้เรียบร้อย ทุบกระเทียมแบบไม่ต้องละเอียดมาก ใบโหระพานิดหน่อย หมูสับพอประมาณ จากนั้นก็ตั้งกระทะใส่น้ำมันให้เดือด แล้วก็ลงมือใส่กระเทียมผัดให้หอมแล้วก็ใส่หมูสับลงไปค่ะ ปรุงรสด้วยน้ำมันหอย น้ำปลา น้ำตาลนิดหน่อย แล้วก็ใส่ฟักทองที่เตรียมไว้ เติมน้ำสะอาดลงไป แล้วก็ปิดฝา เปิดไฟเบา อบไว้สามนาที จนกว่าฟักทองจะสุกนิ่มได้ที่ ชิมรสและปรุงเพิ่มเติมให้อร่อยถูกใจ ใส่ใบโหระพาปิดท้าย ตักใส่จานพร้อมเสิร์ฟเลยจ้า

 

This tasty recipe takes less than 10 minutes. Start with peeling and cutting the pumpkin into wedges. Slightly crush the garlic, prepare some sweet basil leaves and chopped pork. Heat up the oil in a wok. First add the garlic into the wok and followed by the pork. Enhance more flavors with a splash of oyster sauce, fish sauce and some sugar. Then add the pumpkin and clean water. Close the lid, reduce the heat and leave for 3 minutes until the pumpkin is perfectly cooked and soft. Taste and add some seasonings as you like. Decorate the dish with sweet basil leaves and it’s ready to serve.

 

 

3. บวดฟักทอง - Pumpkin in Sweet Coconut Milk

 

 

บวดฟักทองใครว่าทำยาก จริงๆแล้วทำง่ายมากเลยนะคะ เพียงแค่หั่นฟักทองชิ้นพอดีคำ หรือใครอยากลองหั่นเป็นรูปหัวใจ ดอกไม้ก็น่ารักไม่เบา แล้วก็นำไปแช่น้ำปูนใส 30 นาทีค่ะ จากนั้นก็ตั้งกระทะ ใส่นมสด ใบเตยเพิ่มความหอม น้ำตาลทราย และน้ำตาลปี๊บลงไป ต้มจนเดือดและส่วนผสมเข้ากันดี แล้วก็ใส่ฟักทองลงไปเลยค่ะ พอฟักทองสุกแล้วก็ตักใส่ถ้วยพร้อมเสิร์ฟ ทานขณะร้อนๆ ก็อร่อยไม่เบาเลยนะคะ

 

This recipe is actually very simple to make. Just cut the pumpkin into wedges or other patterns such as heart or flower. Soak the pumpkin in the limewater for 30 minutes. After that, heat the pot and add fresh milk, pandan leaves, granulated sugar and loaf sugar. When it’s boiled and all ingredients are well mixed, add the pumpkin into the pot. Wait until the pumpkin is properly cooked, serve it in a bowl. It tastes best when it’s still hot.

 

 

ไหนๆก็มีฟักทองกันอยู่แล้ว วัตถุดิบต่างๆ ไม่ว่าจะเป็นของสดหรือของแห้ง เครื่องปรุง และวัตถุดิบต่างๆ ถ้ายังมีไม่ครบก็ สามารถสั่งได้ >> ที่นี่คลิกเดียว ส่งให้ถึงหน้าบ้านเลยค่ะ

 

If you already have pumpkins but need other ingredients such as fresh food, dried food, seasonings and other items, simply click to order here for home delivery.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG