LINE PROMOTE_728x90.jpg

ไส้กรอกเยอรมัน กับความอร่อยที่คนทั้งโลกยอมสยบ

ถ้านึกถึงประเทศเยอรมนี คุณจะนึกถึงอะไรเป็นอันดับแรกคะ

When you think of Germany, what first comes to your mind?

นอกจากทีมฟุตบอลที่แข็งแกร่งในระดับโลกแล้ว วัฒนธรรมการกินของชาวเยอรมันก็โดดเด่นและมีเอกลักษณ์ไม่น้อยหน้าประเทศใด ดังเช่น ไส้กรอกเยอรมัน หนึ่งในอาหารประจำชาติที่มีชื่อเสียงโด่งดังไปทั่วโลก

ไส้กรอกเยอรมัน เป็นที่ถูกกล่าวขานกันมากในเรื่องของรสชาติความอร่อย ในประเทศเยอรมนีนั้นไส้กรอกถือเป็นตัวแทนของวัฒนธรรมการกินที่แพร่หลาย ยืนยันได้จากจำนวนไส้กรอกที่มีมากกว่า 1,500 ชนิด แต่ละชนิดล้วนมีกรรมวิธีการผลิตและส่วนผสมที่แตกต่างกันออกไปตามแบบฉบับของตน ความพิเศษที่ทำให้ไส้กรอกเยอรมันมีความแตกต่างกับไส้กรอกอื่นๆ นั่นก็เพราะการเลือกสรรวัตถุดิบคุณภาพ ปริมาณเนื้อสัตว์และไขมัน ความละเอียดในการบด ชนิดของเครื่องเทศ รวมถึงอุณหภูมิที่เหมาะสม นอกจากนี้ไส้กรอกเยอรมันจะมีอัตราส่วนของเนื้อสัตว์เป็นจำนวนมาก แต่ก็ถูกผสมด้วยเครื่อง เทศจากธรรมชาติอย่างพอดี นอกจากนั้นยังมีขนาดความยาวที่พอเหมาะและชนิดของไส้ที่หุ้มไส้กรอกยังมีคุณภาพอีกด้วยค่ะ

Apart from its world-class national football team, Germany’s cuisine is no less outstanding and exceptional. A great example is the German sausages-a national dish which has been renowned worldwide.

German sausages have a long reputation for their great taste. In Germany, sausages are regarded as a symbol of diverse food culture proven by over 1,500 types of sausages—each with distinctive ingredients and production process depending on its origin. The specialty that makes German sausages different from all others lies in the meticulous care and effort put in every process of its production from the selection of premium ingredients, the amount of meat and fat, the fineness of grinding process, the types of spices, as well as the right temperature. Besides, real German sausages contains a high percentage of meat blended with the right amount of natural spices before being filled in a quality casing in the proper length.

Weisswurst หรือ ไส้กรอกขาว

อาหารเยอรมันพื้นเมืองของแคว้นบาวาเรีย ทางตอนใต้ของเยอรมนี ทำจากเนื้อลูกวัว เบคอน ปรุงรสชาติด้วยพาสลีย์ หัวหอม มะนาว และกระวาน โดยจะนำไส้กรอกมาต้ม เวลาทานก็จะเอาเปลือกออก เนื่องจากเปลือกมีความเหนียวมาก ชาวเยอรมันจะนิยมทานเป็นมื้อเช้า เพราะเป็นไส้กรอกที่ให้พลังงานมาก

Weisswurst or the “White Sausage” is a traditional dish of Bavaria, a southeastern state of Germany. It is made of veal bacon seasoned with parsley, onion, lime and bay leaves. To cook it, you need to bring it to a boil then peel off the casing for the casing is very chewy. Germans usually enjoy Weisswurst in the morning as it gives them a lot of energy.

Currywurst

ไส้กรอกขึ้นชื่อของเมืองเบอร์ลิน เป็นไส้กรอกที่ราดซอสมะเขือเทศมาให้แบบชุ่มฉ่ำ แถมยังโรยด้วยผงกะหรี่ เข้ากันอย่างพอดีกับเฟรนช์ฟรายส์กรอบๆ ร้อนๆ

Currywurst is a Berliner specialty. This sausage is flooded with juicy tomato sauce sprinkled with curry powder which goes amazing with hot and crunchy French fries.

Bratwurst

อีกหนึ่งไส้กรอกยอดนิยมที่มีต้นกำเนิดมาจากประเทศเยอรมนี โดยมีเนื้อหมู เนื้อวัว และเนื้อลูกวัวเป็นส่วนผสมหลัก แล้วปรุงรสด้วยขิง จันทน์เทศ ผักชี หรือยี่หร่า Bratwurst ของแท้จะต้องนำไปต้มในเบียร์แล้วย่างบนตะแกรง นิยมเสิร์ฟคู่กับกะหล่ำปลีดอง มันฝรั่ง มัสตาร์ด

Bratwurst is another popular type of sausage originated in Germany. The main ingredients contain pork, beef and veal seasoned with ginger, nutmeg, coriander or cumin. Authentic Bratwurst is boiled with beer then put on a grill. Once cooked, it’s often served with Sauerkraut (fermented cabbage), potatoes and mustard.

Frankfurter หรือไส้กรอกเวียนนา

เป็นไส้กรอกชิ้นผอมๆ นิยมทำจากเนื้อหมูและเนื้อวัวบด นำไปใส่ในลำไส้เล็กของแกะ ผ่านการรมควันในอุณหภูมิต่ำทำให้มีกลิ่นหอมชวน