LINE PROMOTE_728x90.jpg

พาสต้าฉู่ฉี่ลูกชิ้นปลาตากลมมะพร้าวอ่อน Fusion Dishes

สัปดาห์นี้แอดมินมีอาหารแซ่บๆ มาฝากกันอีกแล้วค่ะ กับเมนูพาสต้าฉู่ฉี่ลูกชิ้นปลาตากลมมะพร้าวอ่อน ที่บอกเลยว่าหอมกรุ่นเครื่องแกงฉู่ฉี่สไตล์ไทยๆ เป็นอย่างมากเลยค่ะ ยิ่งผัดรวมกับเส้นเพนเน พาสต้าสไตล์อิตาเลี่ยน เรียกได้ว่าเป็นอาหารฟิวชั่นอีกจานหนึ่งที่น่าสนใจมากเลยทีเดียว เห็นหน้าตาแล้วอาจจะน้ำลายหกกันแล้วใช่ไหมคะ? งั้นตามแอดมินไปดูวิธีทำกันเลยจ้า

We proudly present another hot and savory fusion dish for everyone. Our recommended menu is “Penne with Fish Ball in Coconut & Curry Sauce,” a perfect mixture of the aroma of Thai red curry and the savory taste of Italian penne pasta. The dish looks great as well as its taste, and it’s so difficult to resist your temptation once you have a look. Now, you can follow the instruction step-by-step to cook the delicious Penne with Fish Ball in Coconut & Curry Sauce.

วัตถุดิบ

Ingredients

-ท็อปส์ลูกชิ้นปลากลม 100 กรัม

Tops Fish Ball 100 g.

-มายช้อยส์ เพนเน ริกกาเต้ พาสต้า 200 กรัม

My Choice Penne Rigata Pasta 200 g.

-ไข่แดงเค็ม 3-4 ลูก

3-4 salted egg yolks

-พริกแกงฉู่ฉี่ 50 กรัม

Red curry paste 50 g.

-พริกชี้ฟ้าแดง 1-2 เม็ด

1-2 hot chili peppers

-ใบมะกรูด 10 ใบ

10 kaffir lime leaves

-กะทิ 250 กรัม

Coconut milk 250 g.

-แป้งข้าวเจ้า 3 ช้อนโต๊ะ

Rice flour 3 tbsp.

-น้ำตาลมะพร้าว 3 ช้อนโต๊ะ

Coconut palm sugar 3 tbsp.

-น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ

Fish sauce 2 tbsp.

-มะพร้าวอ่อน 1 ลูก

1 young coconut

-น้ำสต๊อกไก่ 300 กรัม

Chicken stock 300 g.

>>ช็อปวัตถุดิบเมนูพาสต้าฉู่ฉี่ลูกชิ้นปลาตากลมมะพร้าวอ่อน<<

>>Shop ingredients for Penne with Fish Ball in Coconut & Curry Sauce<<

วิธีทำ

Instructions

1.เริ่มต้นจากการเตรียมวัตถุดิบโดยซอยใบมะกรูดและพริกชี้ฟ้าแดงเป็นเส้น วางพักไว้

First, slice kaffir lime leaves and hot chili peppers into strips, set aside.

2. นำไข่แดงเค็มมาหั่นเป็นชิ้นเล็กๆ แล้วปั้นเป็นลูกกลมๆ และนำท็อปส์ลูกชิ้นปลากลมมาผ่ากลาง จากนั้นนำไข่แดงเค็มยัดใส่เข้าไปด้านในลูกชิ้นปลา

Cut salted egg yolk into small pieces, roll small pieces of salted egg yolk into small balls. Cut down the middle of fish balls to open, then stuff them with salted egg yolk.