Overlay-728x90.gif

มารู้จัก 3 ผลไม้เด็ดทานกับอะไรก็อร่อยกัน

10 Jan 2020

เพื่อนๆเคยเห็นมั้ยคะ ผลไม้ที่ทานกับอะไรก็อร่อย มีอยู่ในแทบทุกเมนูในร้านขนม ไม่ว่าจะทานคู่กับแพนเค้ก บิงซู วาฟเฟิล หรือนำไปทำเป็นไอศกรีมรสต่างๆก็อร่อย วันนี้แอดมินจะมีประโยชน์ของผลไม้เหล่านี้มาบอกเล่ากันค่ะ

 

Some fruits can be perfect when pairing with desserts such as pancake, shaved ice and waffle. Sometimes they’re added to ice-cream to create new delicious flavors. There’re lot of health benefits of these fruits that you might like to explore.

 

 

อย่างแรกที่ไม่พูดถึงไม่ได้ก็ต้อง “สตรอเบอร์รี” นี่แหละค่ะ ด้วยรสหวานอมเปรี้ยว และสีที่สดใส ทำให้สตรอเบอร์รี่ เป็นอันดับต้นๆของผลไม้ที่ถูกเลือกไปประกอบเมนูขนมหวานต่างๆ ด้วยความที่สตรอเบอร์รี่มีวิตามินซีค่อนข้างสูง ทำให้การทานสตรอเบอร์รี่ช่วยให้ภูมิคุ้นกันในร่างกายแข็งแรง แถมยังให้ผิวพรรณดูเปล่งปลั่ง ลดริ้วรอย และดูอ่อนกว่วัยอีกด้วยค่ะ

 

One of the most favorite fruit to go with dessert recipes is “Strawberry”. This sweet and sour tiny red fruits offers great health benefits such as strengthening physical immunity, making your skin glow more radiant, reducing fine lines or wrinkles and keeping you look youthful than your actual age.

 

 

ต่อมาเป็นคิวของ “กีวี” บ้างค่ะ ผลไม้สีเขียว รสเปรี้ยวที่มีความหวานเล็กน้อยที่ปลายลิ้น (อยากทานกีวีหวานๆต้องเลือกพันธุ์สีทองนะคะ) เป็นผลไม้ที่มีลักษณะเนื้อด้านในเป็นที่เอกลักษณ์ นอกจากจะเอามาตกแต่งจานได้สวยแล้ว ยังเป็นผลไม้ที่เหมาะสำหรับคนที่ต้องการลดน้ำหนักอีกด้วยค่ะ เพราะอุดมไปด้วยไฟเบอร์ ทานแล้วอิ่มท้องนาน แถมยังมีสารต้านอนุมูลอิสระสูงอีกด้วยค่ะ

 

The second fruit we shouldn’t miss is “Kiwi”, sweet fruit with a bit sour taste. If you prefer sweet flavor, you can try golden kiwi. Its flesh is unique and looks perfect as a decoration accompanying dessert recipes. Furthermore, kiwi is an ideal fruit for those on a diet as it’s rich in fiber to fill you up and keep you feel full for longer. Also, it contains high antioxidant agent.

 

 

ที่ขาดไม่ได้อีกอย่างหนึ่งก็คือ “บลูเบอร์รี่” นั่นเอง ผลไม้ลูกจิ๋ว มีเอกลักษณ์ที่สีน้ำเงินอมม่วง พร้อมรสชาติเปรี้ยวอมหวานนี้ ถือว่าเป็นผลไม้อันดับ 1 ที่อุดมไปด้วยสารต้านอนุมูลอิสระ ช่วงป้องกันการเกิดมะเร็ง และบลูเบอร์รี่ยังขึ้นชื่อในเรื่องของการบำรุงสายตาอีกด้วย ช่วยป้องกันการเสื่อมของสายตาและช่วยให้ดวงตาสดใส

 

Another healthy fruit that goes well with dessert recipe is “Blueberry”, a tiny-rounded purple fruit which offers sweet and sour taste. Blueberry is a rich source of antioxidants and helps prevent cancer. Also, blueberry is famous for its eye-nourishing properties. It helps prevent vision problems and maintain general eye health.

 

 

รู้ประโยชน์ของเหล่าผลไม้ยอดนิยมกันไปแล้ว ต่อไปก็ถึงเวลาที่จะต้องลงมือกันค่ะ มื้อเช้าวันนี้จัดไป เมนูง่ายๆ สไตล์ฝรั่ง อย่างวาฟเฟิล ส่วนผสมไม่กี่อย่าง พร้อมกับผลไม้สดๆ สองสามชนิดก็ได้วาฟเฟิลอร่อย ทานพร้อมผลไม้มีประโยชน์ ให้สุขภาพดีถ้วนหน้าค่ะ

 

Considering numerous health benefits these fruits offer, let’s create a simple Western dessert recipe. What you need for this menu are a few ingredients with several fresh fruits to go with it. This delicious waffle with fruits can be an ideal healthy meal for everyone.

 

 

วัตถุดิบ

Ingredients

 

► สตรอเบอร์รี่/ บลูเบอร์รี่ /กีวี

Strawberry/Kiwi/Blueberry

 

► เมเปิ้ลไซรัป

Maple syrup

 

► ไอซิ่ง

Icing sugar

 

► นม 250 มล.

Milk 250 ml.

 

► แป้งสำหรับทำวาฟเฟิล

Waffle mix

 

► ไข่ไก่ 2 ฟอง

2 Eggs

 

► น้ำเปล่า

Water

 

► เนย 5 ช้อนโต๊ะ

Butter 5 tbsp.

 

 

วิธีทำ

Instructions

 

1.วิธีทำแป้งโตเกียว : ผสมแป้ง นม เนย ขาไก่ และน้ำเปล่า ตีให้เข้ากัน 

Cook waffles: Add waffle mix, milk, butter, eggs and water to the bowl, whisk them to combine.

 

 

2. อบแป้งวาฟเฟิลลงในเครื่องทำวาฟเฟิลจนได้สีเหลืองทองน่าทาน

Cook waffle in the waffle maker until golden brown.

 

 

 

3. ตกแต่งด้วยผลไม้ที่เตรียมไว้ ราดด้วยไอซิ่งและไซรัป

Decorate with fruits you’ve prepared, then serve warm with icing sugar and maple syrup.

 

 

>>ช็อปวัตถุดิบเมนูวาฟเฟิลผลไม้<<

>>Shop ingredients for Fruit Waffle<<

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG