Overlay-728x90.gif

เป็ดพะโล้คั่วพริกเกลือ Exclusive Recipes by Tops

18 Jan 2020

สำหรับ Exclusive Recipes by Tops สัปดาห์นี้ เราขอเสนอเมนูแสนพิเศษที่สามารถรับประทานกันได้ทั้งครอบครัว แอดมินขอเสนอ “เป็ดพะโล้คั่วพริกเกลือ” เป็ดที่เราเลือกมามีคุณภาพและรสชาติอร่อยแน่นอน เพราะเป็นเป็ดพะโล้มายช้อยส์ หรือจะเลือกใช้เป็ดพะโล้ที่ใช้ไหว้เจ้าแล้วก็ไม่ติดค่ะ แทนที่จะรับประทานเป็ดพะโล้กับน้ำจิ้มธรรมดาๆ เรามาลองเปลี่ยนเป็ดพะโล้นี้ให้น่ารับประทานกว่าเดิมกันดีกว่าค่ะ ตามแอดมินไปเข้าครัวกันเลยค่ะ

 

Our weekly exclusive recipe is “Stir Fried Soya Duck with Salt and Chili”, a wonderful dish to celebrate with the whole family. Our duck selection is My Choice soya duck, the excellent quality duck to ensure the delicious taste. You can also use the duck after the ritual. You can enjoy the duck in a different way by making it more mouthwatering instead of simply dipping the duck meat in the dipping sauce. Let’s prepare for the recipe.

 

 

>> ช็อปมายช้อยส์เป็ดพะโล้พร้อมเครื่องในและน้ำจิ้ม<<

>>Shop My Choice Soya Duck with Giblets and Dipping Sauce<<

 

 

 

วัตถุดิบ

Ingredients

 

เป็ดพะโล้  Soya duck

กระเทียมสับหยาบ 4 ช้อนโต๊ะ  Garlic (roughly chopped) 4 tbsp.

พริกขี้หนูสับหยาบ 3 ช้อนโต๊ะ  Bird’s eye chili (roughly chopped) 3 tbsp.

รากผักชีสับ 1 ราก  1 coriander root (roughly chopped)

ต้นหอมสับหยาบ  Spring onion (roughly chopped)

น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ  Granulated sugar 1 tbsp.

เกลือ 1 ช้อนชา  Salt 1 tbsp.

 

 

วิธีทำ

Instructions

 

1.นำเป็ดพะโล้ที่ไหว้เรียบร้อยแล้วมาสับเป็นชิ้นๆ

 

After the ritual has been completed, cut the soya duck into pieces.

 

 

2.ตั้งกระทะบนเตา รอน้ำมันร้อน นำเป็ดลงไปทอดให้หนังกรอบ เนื้อนุ่ม จากนั้นให้สะเด็ดน้ำมันพักไว้

 

Heat the oil in the cooking pan, add duck meat to the pan and fry until the skin becomes crispy, leaving the meat tender. Set aside to drain the grease.

 

 

 

3.ตั้งกระทะอีกครั้ง ใส่น้ำมันประมาณ 2 ช้อนโต๊ะ เมื่อน้ำมันร้อนแล้ว ให้นำกระเทียม พริกขี้หนู รากผักชีลงไปผัดจนมีกลิ่นหอมโชยออกมา จากนั้นให้เบาไฟลงเล็กน้อย แล้วปรุงรสด้วยเกลือและน้ำตาลทราย

 

Heat the cooking pan again. Add 2 tablespoons of oil. When the oil becomes heated, add chopped garlic, bird’s eye chili and coriander root, then stir fry until releasing the aroma. Reduce the heat a little. After that, enhance the flavor with salt and granulated sugar.

 

 

4.นำเป็ดที่สะเด็ดน้ำมันแล้วลงไปคลุกเคล้าให้เข้ากันกับเครื่องผัด

 

Add the prepared duck meat to the cooking pan and blend well with the ingredients.

 

 

 

 

 

5.ปิดไฟ แล้วโรยต้มหอมลงไป คลุกเคล้าให้เข้ากันอีกครั้ง และจัดใส่จานพร้อมเสิร์ฟ      

 

Turn off the heat and sprinkle chopped spring onions, mix them until well-blended. Serve hot.

 

 

ตรุษจีนปีนี้หมดห่วงเรื่องของไหว้ล้นบ้านได้เลยค่ะ เปลี่ยนของไหว้ที่เหลือให้เป็นเมนูที่ไม่ธรรมดาอย่าง “เป็ดพะโล้คั่วพริกเกลือ” ดีกว่าค่ะ ถ้าอยากช็อปเป็ดพะโล้อร่อยๆ คลิกด้านล่างเลย

 

Let’s turn your offering into another delicious dish like “Stir Fried Soya Duck with Salt and Chili” to celebrate the Chinese New Year with your family. Simply click the link below to shop for delicious soya duck.

 

 

 >> ช็อปมายช้อยส์เป็ดพะโล้พร้อมเครื่องในและน้ำจิ้ม<<

>>Shop My Choice Soya Duck with Giblets and Dipping Sauce<<

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG