Overlay-728x90.gif

ข้าวอบเห็ดชิเมจิ Exclusive Recipes by Tops

17 Jul 2020

 

“ข้าวอบเห็ดชิเมจิ” เมนูแนะนำในวันนี้ถือว่าเป็นเมนูที่เหมาะสำหรับคนรักสุขภาพ และคนที่กำลังควบคุมน้ำหนัก โดยมีวัตถุดิบหลักคือ มายช้อยส์เห็ดชิเมจิ ซึ่งเป็นที่นิยมกันมากในประเทศญี่ปุ่น เพราะในเห็ดนั้นอุดมไปด้วยสารอาหารและคุณค่าทางโภชนาการมากมาย ประกอบไปด้วยโปรตีนโพแทสเซียม ธาตุเหล็ก แมกนีเซียม วิตามินดี 2 และสารต้านอนุมูลอิสระ นอกจากนั้นเห็ดชิเมจิยังช่วยขับสารพิษตกค้างในตับ ลดระดับน้ำตาลในเลือด ป้องกันโรคโลหิตจาง และช่วยในเรื่องของผิวพรรณที่ดีอีกด้วย ดีงามขนาดนี้รีบทำเมนูจานอร่อยจากเห็ดชิเมจิทานกันค่ะ

 

Today’s recommended dish “Steamed Rice with Shimeji Mushrooms,” is perfect for health enthusiasts and those on a diet. The main ingredient for this recipe is My Choice shimeji mushroom which is quite popular among the Japanese as it offers numerous health benefits and is rich in essential nutrients including protein, potassium, iron, magnesium, vitamin D2 and antioxidants. In addition, this mushroom can naturally cleanse liver, lower blood sugar levels, prevent anemia and nourish skin. Knowing plenty of the benefits, let’s create something mouthwatering from the Shimeji mushroom.

 

                                          >>ช็อปส์วัตถุดิบทำข้าวอบเห็ดชิเมจิ<<

                     >>Shop ingredients for Steamed Rice with Shimeji Mushrooms<<

 

 

 

วัตถุดิบ

Ingredients

 

1. เห็ดชิเมจิ 100 กรัม / Shimeji mushroom 100 g.

2. เต้าหู้พวงทอด 100 กรัม / Fried tofu 100 g.

3. ต้นหอมญี่ปุ่น 1 ต้น / 1 Japanese leek

4. โชยุ 1 ช้อนโต๊ะ / Shoyu (soy sauce) 1 tbsp.

5. ทสึยุ 1 ช้อนโต๊ะ / Tsuyu sauce 1 tbsp.

6. มิริน  30 มิลลิลิตร / Mirin (sweet cooking rice wine) 30 ml.

7. คัตซึโอะบูชิ 1 ช้อนโต๊ะ / Katsuobushi (dried bonito flakes) 1 tbsp.

8. เกลือป่น พอประมาณ / Salt

9. ข้าวสาร 225 กรัม / Rice 225 g.

10. น้ำมันงา 1 ช้อนโต๊ะ / Sesame oil 1 tbsp.

 

วิธีทำ

Instructions

 

1.ล้างข้าวสารให้เรียบร้อยแล้วใส่ปลาแห้งลงไป และเติมน้ำเหมือนหุงข้าวปกติ

Rinse the rice and add dried bonito flakes and water. Steam the rice as usual.

 

2.เตรียมหั่นเห็ด กับเต้าหู้ลวก และซอยต้นหอม พักไว้

Cut shimeji mushrooms, fried tofu and leek ready.

 

3. ลวกเต้าหู้ที่หั่นเตรียมไว้

Blanch the fried tufu.

 

4.ตั้งกระทะใช้ไฟกลางใส่น้ำมันงาลงไป และผัดต้นหอมจนสุก

Heat the pan over medium heat. Add sesame oil and spring onion and stir fry until cooked.

 

5.จากนั้นใส่เห็ดและเต้าหู้ทอดลงผัดให้เข้ากัน

Then put the mushrooms and fried tofu and stir well.

 

6.ปรุงรสด้วย โชยุ ทสึยุ มิริน ผัดให้เข้ากันดี ยกกระทะลงมาพักไว้

Enhance the flavor with shoyu, tsuyu, and mirin. Stir well and remove from the heat.

 

7.โรยเกลือ และใส่เครื่องที่ผัดลงไปคลุกในหม้อที่หุงข้าว แล้วหุงต่ออีก 5 นาที

Sprinkle some salt in the steamed rice and add the stir-fried mixture into the rice cooker. Let it cook for 5 more minutes.

ข้าวอบเห็ดชิเมจิร้อนๆหอมๆ มาเสิร์ฟแล้วค่า เมนูที่เราทำกันในวันนี้จัดว่าอิ่ม อร่อย และยังมีคุณค่าทางโภชนาการและสารอาหารที่มีประโยชน์ต่อร่างกายอีกด้วย วัตถุดิบที่มีคุณภาพและปลอดภัยอย่าง มายช้อยส์เห็ดชิเมจิ ที่เราใช้มาทำเมนูในนี้สามารถหาซื้อได้ง่ายๆที่ www.tops.co.th สินค้าก็มาส่งถึงหน้าบ้านคุณแล้วค่ะ

Satisfy your taste buds with steamed rice with shimeji mushrooms which are filling, delicious and nutrient-dense. Simply find such quality ingredient as My Choice Shimeji mushroom for this recipe at www.tops.co.th

 

                                     >>ช็อปส์วัตถุดิบทำข้าวอบเห็ดชิเมจิ<<

                >>Shop ingredients for Steamed Rice with Shimeji Mushrooms<<

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

117656309_322312515793524_16101143952445

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload