LINE PROMOTE_728x90.jpg

ข้าวอบเห็ดชิเมจิ Exclusive Recipes by Tops


“ข้าวอบเห็ดชิเมจิ” เมนูแนะนำในวันนี้ถือว่าเป็นเมนูที่เหมาะสำหรับคนรักสุขภาพ และคนที่กำลังควบคุมน้ำหนัก โดยมีวัตถุดิบหลักคือ มายช้อยส์เห็ดชิเมจิ ซึ่งเป็นที่นิยมกันมากในประเทศญี่ปุ่น เพราะในเห็ดนั้นอุดมไปด้วยสารอาหารและคุณค่าทางโภชนาการมากมาย ประกอบไปด้วยโปรตีนโพแทสเซียม ธาตุเหล็ก แมกนีเซียม วิตามินดี 2 และสารต้านอนุมูลอิสระ นอกจากนั้นเห็ดชิเมจิยังช่วยขับสารพิษตกค้างในตับ ลดระดับน้ำตาลในเลือด ป้องกันโรคโลหิตจาง และช่วยในเรื่องของผิวพรรณที่ดีอีกด้วย ดีงามขนาดนี้รีบทำเมนูจานอร่อยจากเห็ดชิเมจิทานกันค่ะ

Today’s recommended dish “Steamed Rice with Shimeji Mushrooms,” is perfect for health enthusiasts and those on a diet. The main ingredient for this recipe is My Choice shimeji mushroom which is quite popular among the Japanese as it offers numerous health benefits and is rich in essential nutrients including protein, potassium, iron, magnesium, vitamin D2 and antioxidants. In addition, this mushroom can naturally cleanse liver, lower blood sugar levels, prevent anemia and nourish skin. Knowing plenty of the benefits, let’s create something mouthwatering from the Shimeji mushroom.

>>ช็อปส์วัตถุดิบทำข้าวอบเห็ดชิเมจิ<<

>>Shop ingredients for Steamed Rice with Shimeji Mushrooms<<

วัตถุดิบ

Ingredients

1. เห็ดชิเมจิ 100 กรัม / Shimeji mushroom 100 g.

2. เต้าหู้พวงทอด 100 กรัม / Fried tofu 100 g.

3. ต้นหอมญี่ปุ่น 1 ต้น / 1 Japanese leek

4. โชยุ 1 ช้อนโต๊ะ / Shoyu (soy sauce) 1 tbsp.

5. ทสึยุ 1 ช้อนโต๊ะ / Tsuyu sauce 1 tbsp.

6. มิริน 30 มิลลิลิตร / Mirin (sweet cooking rice wine) 30 ml.

7. คัตซึโอะบูชิ 1 ช้อนโต๊ะ / Katsuobushi (dried bonito flakes) 1 tbsp.

8. เกลือป่น พอประมาณ / Salt

9. ข้าวสาร 225 กรัม / Rice 225 g.

10. น้ำมันงา 1 ช้อนโต๊ะ / Sesame oil 1 tbsp.

วิธีทำ

Instructions

1.ล้างข้าวสารให้เรียบร้อยแล้วใส่ปลาแห้งลงไป และเติมน้ำเหมือนหุงข้าวปกติ

Rinse the rice and add dried bonito flakes and water. Steam the rice as usual.

2.เตรียมหั่นเห็ด กับเต้าหู้ลวก และซอยต้นหอม พักไว้

Cut shimeji mushrooms, fried tofu and leek ready.