Overlay-728x90.gif

เปี๊ยะไส้เป็ด Exclusive Recipes by Tops

29 Aug 2020

วันนี้แอดมินจะชวนทุกคนเข้าครัวมาทำอาหารทานเล่นตามสไตล์อาหารจีน แบบไม่ต้องออกไปภัตตาคารอาหารจีนที่ราคาค่อนข้างสูงอีกด้วย และเมนูที่เราจะเริ่มลงมือทำนั้นหน้าตาน่ารับประทานดีงามมากๆ แค่หั่นๆผัดๆแล้วอบเท่านี้ก็อิ่มอร่อยง่ายๆได้ที่บ้านแล้วค่ะ

วัตถุดิบหลักของเราในวันนี้คือ เป็ดพะโล้มายช้อยส์ เนื้อนุ่ม หอมกลิ่นพะโล้ ที่เราคัดสรรมาอย่างดี สะอาดปลอดภัย ผ่านการรับรองจากกรมปศุสัตว์ และยังคัดขนาดเป็ดทุกตัวตามขนาดและอายุที่เหมาะสม เพื่อให้ได้เป็ดคุณภาพดีที่สุดสำหรับ การรับประทานและนำมาประกอบอาหาร

Today, let’s get in the kitchen and make Chinese-style snack, a Chinese restaurant menu that you can simply cook at home to save your money. The snack that we are going to cook today looks attractive and appetizing. This mouthwatering recipe only requires you to chop, stir-fry and bake, that’s all. The highlight for the recipe is “My Choice Stewed Duck”, our selection of juicy and tender duck meat with cinnamon aroma. Our duck meat selection is approved by the Department of Livestock Development. The ducks are carefully selected based on sizes and ages to ensure the highest quality for cooking and consumption.

 “เปี๊ยะไส้เป็ด”ที่แอดจะแจกสูตรให้ทุกคนทำกันในวันนี้นั้นใช้วัตถุดิบค่อนข้างเยอะนิดนึง แต่ถ้าทำตามไปพร้อมๆกับเรารับรองขั้นตอนทำไม่ยุ่งยากเลย ถ้าทุกคนพร้อมแล้วเราไปลงมือทำกันเลยค่า

Our “Chinese Duck Tarts” recipe requires quite a number of different ingredients. However, you can follow the instructions and you will find out that it’s not too complicated for you at all. Now, please get ready for cooking.

 

                                                >>ช็อปวัตถุดิบทำเปี๊ยะไส้เป็ด<<

                                    >>Shop ingredients for Soya Duck Chinese Pastry<<

 

 

วัตถุดิบหลัก

Main ingredients

-เนื้อเป็ดพะโล้มายช้อยส์หั่นเต๋า 300 กรัม

My Choice soya duck (diced) 300 g.

-ซอสมะเขือเทศ 2 ช้อนโต๊ะ

Tomato sauce 2 tbsp.

-น้ำตาลทราย 3 ช้อนชา

Sugar 3 tsp.

-ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ

Light soy sauce 1 tbsp.

-น้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ

Oyster sauce 2 tbsp.

-ซีอิ๊วดำ 1 ช้อนชา

Dark soy sauce 1 tsp.

-พริกไทยขาวป่น 2 ช้อนชา

Ground white pepper 2 tsp.

-น้ำมันงา 2 ช้อนชา

Sesame oil 2 tsp.

-น้ำมันพืช 1 ช้อนโต๊ะ

Vegetable oil 1 tbsp.

-รากผักชีโขลกละเอียด 3 ราก

3 coriander roots (finely pounded)

-น้ำเปล่า 225 มิลลิลิตร Water 225 ml.

-แป้งข้าวโพด 2 ช้อนโต๊ะ (สำหรับละลายน้ำ)

Corn starch (to be dissolved in water) 2 tbsp.

 ส่วนผสมแป้งพาย

Ingredients for pastry

-แป้งสาลีอเนกประสงค์ 170 กรัม

170 g. all purpose wheat flour

-เนยเค็มหั่นเต๋าแช่เย็น 130 กรัม

130 g. salted butter, cut into small cubes and refrigerated

-น้ำเปล่า 4 ช้อนโต๊ะ

4 tablespoons plain water

-ไข่แดงสำหรับทาหน้าขนม

Egg yolk to glaze the pastry

-งาขาวสำหรับโรยหน้าขนม

White sesame seeds to decorate the pastty

 

วิธีทำ

Instruction

1.นำเป็ดพะโล้มาหั่นเป็นชิ้นเล็กๆให้ได้ประมาณ 300 กรัม

Cut 300 grams of pot-stewed duck into small cubes.

 

2.ตั้งกระทะใส่น้ำมันพืช และน้ำมันงาลงไป พอกระทะเริ่มร้อนใส่รากผักชีลงไปผัดให้ได้กลิ่นหอม

Heat the frying pan, add vegetable oil and sesame oil. When the frying pan becomes hot, add coriander root to stir-fry until aroma.

 

3.จากนั้นใส่เนื้อเป็ดที่หั่นไว้ลงไปผัดให้เข้ากัน

Then, add duck meat in cube to stir-fry.

 

4.ปรุงรสด้วยซอสมะเขือเทศ น้ำตาล ซีอิ๊วขาว น้ำมันหอย ซีอิ๊วดำและพริกไทย ผัดให้เข้ากัน เติมน้ำลงไป พอส่วนผสมเริ่มเดือดให้หรี่ไฟลง

Add tomato sauce, sugar, light soy sauce, oyster sauce, dark soy sauce, and peppers to taste, stir-fry to mix all ingredients, and add some plain water. Once the mixture begins to boil, turn down the stove.

 

5.พอส่วนผสมเริ่มแห้งให้เติมแป้งข้าวโพดละลายน้ำลงไป และผัดแป้งให้สุกจนส่วนผสมจับตัวกันเป็นก้อนปิดไฟ ยกกะทะออกมาพักไว้

When the mixture begins to get dry, add corn starch mixture, and stir-fry the dough until cooked and the mixture turns into chunks. Turn off the heat and set the frying pan aside.

 

6. มาทำผสมแป้งพาย โดยผสมเนยกับแป้งให้เข้ากันเป็นเม็ดทรายด้วยส้อม

Now, to make the pastry, use fork to combine butter and flour.

 

7.จากนั้นค่อย ๆ เติมน้ำลงไปทีละช้อนใช้พายยางคนผสมให้เข้ากันแล้วเปลี่ยนมาใช้มือนวดให้ส่วนผสมเนียน

Gradually add a spoon of water, use a paddle to blend the mixture. After that, hand thresh flour until the mixture becomes smooth.

 

8.ห่อด้วยพลาสติกถนอมอาหาร นำไปพักไว้ในตู้เย็นประมาณ 30 นาที

Wrap with plastic wrap, put the mixture in the refrigerator for 30 minutes.

 

9. นำแป้งพายออกมานวดให้เป็นแผ่นบางๆ

Roll the dough into thin sheets.

 

10.จากนั้นตักไส้เป็ดที่เราพักไว้มาวางตรงกลางแป้ง แล้วจีบแป้งรอบๆไส้ หมุนให้เป็นก้อนกลมให้แป้งติดกัน

Place a scoop of stir-fried duck mixture in the center of the dough, crimp the edge around the filling, roll up the dough to seal the edge.

 

11.วางเรียงใส่ถาดแล้วทาไข่แดงที่ด้านหน้าขนม แล้วโรยงาขาว นำเข้าอบไฟบน ล่างที่อุณหภูมิ 230 องศาเซลเซียส ประมาณ 10 นาทีหรือจนกว่าขนมสุกสีออกเหลือง แล้วโรยงาด้านบนให้สวยงาม

Place the dough with filling into baking tray, brush the top of each dough with egg yolk, and sprinkle with white sesame seeds. Bake in the oven at 230 c° for 10 minutes or until the pastry turns golden. Decorate by sprinkle sesame seeds on top of pastries.

 วัตถุดิบที่เราใช้ทำเมนู“เปี๊ยะไส้เป็ด”นั้นเราคัดสรรมาอย่างดีและมีคุณภาพมากที่สุด และที่สำคัญ เป็ดพะโล้มายช้อยส์ จะนำไปไหว้เจ้า หรือจะเลือกไปประกอบอาหารก็ได้นะคะทุก สินค้าที่ดีและมีคุณภาพราคาสุดคุ้มแบบนี้ ต้องที่ www.tops.co.th เท่านั้นนะคะ ประหยัด รวดเร็ว ทันใจทุกคนอย่างแน่นอน

We’ve selected only the highest quality ingredients for your “Chinese Duck Tarts” recipe. My Choice Stewed Duck is a perfect offering for Chinese divines and deities as well as for cooking. Don’t forget to visit www.tops.co.th for great value products with excellent quality. We offer only products with the best price and fast delivery service for our customers.

                                              >>ช็อปวัตถุดิบทำเปี๊ยะไส้เป็ด<<

                                >>Shop ingredients for Soya Duck Chinese Pastry<<

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

117656309_322312515793524_16101143952445

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload