LINE PROMOTE_728x90.jpg

เปี๊ยะไส้เป็ด Exclusive Recipes by Tops

วันนี้แอดมินจะชวนทุกคนเข้าครัวมาทำอาหารทานเล่นตามสไตล์อาหารจีน แบบไม่ต้องออกไปภัตตาคารอาหารจีนที่ราคาค่อนข้างสูงอีกด้วย และเมนูที่เราจะเริ่มลงมือทำนั้นหน้าตาน่ารับประทานดีงามมากๆ แค่หั่นๆผัดๆแล้วอบเท่านี้ก็อิ่มอร่อยง่ายๆได้ที่บ้านแล้วค่ะ

วัตถุดิบหลักของเราในวันนี้คือ เป็ดพะโล้มายช้อยส์ เนื้อนุ่ม หอมกลิ่นพะโล้ ที่เราคัดสรรมาอย่างดี สะอาดปลอดภัย ผ่านการรับรองจากกรมปศุสัตว์ และยังคัดขนาดเป็ดทุกตัวตามขนาดและอายุที่เหมาะสม เพื่อให้ได้เป็ดคุณภาพดีที่สุดสำหรับ การรับประทานและนำมาประกอบอาหาร

Today, let’s get in the kitchen and make Chinese-style snack, a Chinese restaurant menu that you can simply cook at home to save your money. The snack that we are going to cook today looks attractive and appetizing. This mouthwatering recipe only requires you to chop, stir-fry and bake, that’s all. The highlight for the recipe is “My Choice Stewed Duck”, our selection of juicy and tender duck meat with cinnamon aroma. Our duck meat selection is approved by the Department of Livestock Development. The ducks are carefully selected based on sizes and ages to ensure the highest quality for cooking and consumption.

“เปี๊ยะไส้เป็ด”ที่แอดจะแจกสูตรให้ทุกคนทำกันในวันนี้นั้นใช้วัตถุดิบค่อนข้างเยอะนิดนึง แต่ถ้าทำตามไปพร้อมๆกับเรารับรองขั้นตอนทำไม่ยุ่งยากเลย ถ้าทุกคนพร้อมแล้วเราไปลงมือทำกันเลยค่า

Our “Chinese Duck Tarts” recipe requires quite a number of different ingredients. However, you can follow the instructions and you will find out that it’s not too complicated for you at all. Now, please get ready for cooking.

>>ช็อปวัตถุดิบทำเปี๊ยะไส้เป็ด<<

>>Shop ingredients for Soya Duck Chinese Pastry<<

วัตถุดิบหลัก

Main ingredients

-เนื้อเป็ดพะโล้มายช้อยส์หั่นเต๋า 300 กรัม

My Choice soya duck (diced) 300 g.

-ซอสมะเขือเทศ 2 ช้อนโต๊ะ

Tomato sauce 2 tbsp.

-น้ำตาลทราย 3 ช้อนชา

Sugar 3 tsp.

-ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ

Light soy sauce 1 tbsp.

-น้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ

Oyster sauce 2 tbsp.

-ซีอิ๊วดำ 1 ช้อนชา

Dark soy sauce 1 tsp.

-พริกไทยขาวป่น 2 ช้อนชา

Ground white pepper 2 tsp.

-น้ำมันงา 2 ช้อนชา

Sesame oil 2 tsp.

-น้ำมันพืช 1 ช้อนโต๊ะ

Vegetable oil 1 tbsp.

-รากผักชีโขลกละเอียด 3 ราก

3 coriander roots (finely pounded)

-น้ำเปล่า 225 มิลลิลิตร Water 225 ml.

-แป้งข้าวโพด 2 ช้อนโต๊ะ (สำหรับละลายน้ำ)

Corn starch (to be dissolved in water) 2 tbsp.

ส่วนผสมแป้งพาย

Ingredients for pastry

-แป้งสาลีอเนกประสงค์ 170 กรัม

170 g. all purpose wheat flour

-เนยเค็มหั่นเต๋าแช่เย็น 130 กรัม

130 g. salted butter, cut into small cubes and refrigerated

-น้ำเปล่า 4 ช้อนโต๊ะ