Overlay-728x90.gif

ไข่ขาวม้วน Exclusive Recipe by Tops

13 Jun 2020

Exclusive Recipe by Tops ภูมิใจเสนอเมนู “ไข่ขาวม้วน” เป็นอีกหนึ่งเมนูที่ใช้วัตถุดิบน้อยมาก และวัตถุดิบหลักในการทำไข่ขาวม้วนในวันนี้ก็คือ มายช้อยส์ไข่ไก่สดจากไก่ปล่อยอิสระ ซึ่งเป็นไข่ไก่ที่มีคุณภาพ ปราศจากฮอร์โมนเร่ง ยาปฏิชีวนะ และสารเร่งสีในไข่แดง และยังเลี้ยงไก่แบบปล่อยในโรงเรือนอย่างอิสระ เราจึงมั่นใจว่าไข่ไก่ที่เรานำมาประกอบอาหารสำหรับเมนูนี้ให้คุณประโยชน์ทางสารอาหารอย่างปลอดภัย

Today we are proudly present “Rolled Egg White Omelet,” a simple dish with a few ingredients. The main ingredient for this delicious dish is My Choice free range eggs, quality eggs with no added hormone, antibiotics and red Chlorophyll. The hens are raised free range and therefore you can rest assured that you will gain safe nutrients from this savory egg dish.

                                 

 

 

                                      >>ช็อปวัตถุดิบทำไข่ขาวม้วน<<

                            >>Shop ingredients for Rolled Egg White Omelet<<

 

วัตถุดิบ

Ingredients

ไข่ขาว 3 ฟอง   3 egg white

แครอท 2 ช้อนโต๊ะ  Carrot 2 tbsp.

ต้นหอม 3 ช้อนโต๊ะ  Spring onion 3 tbsp.

พริกไทย ½ ช้อนชา  Pepper ½ tsp.

เกลือ ¼ ช้อนชา  Salt ¼ tsp.

น้ำมันพืช 30 มิลลิลิตร  Vegetable oil 30 ml.

ซอสมะเขือเทศ(ตามความชอบ)  Ketchup

 

วิธีทำ

Instructions

1.เทไข่ขาวลงไปในอ่างผสม ตามด้วยแครอทสับ กับต้นหอมซอย

Pour the egg white into a mixing bowl and followed by chopped carrots and spring onion.

 2.ปรุงด้วยเกลือและพริกไทย แล้วค่อยๆคนอย่างเบามือจนเข้ากัน (อย่าคนจนฟองขึ้นเยอะ จะทำให้ผิวไข่ไม่เรียบเนียน)

Enhance the flavor with salt and pepper and slowly stir to mix well. (Make sure it doesn’t form bubbles as the egg surface won’t be smooth.)

3.ตั้งกระทะใช้ไฟอ่อนสุด พอเริ่มร้อนได้ที่แล้วให้ทาน้ำมันพืชให้ทั่วกระทะ

Heat the pan with low heat and brush it all over with vegetable oil.

4.ตักส่วนผสมของไข่ลงไปรอบแรกแล้วกลิ้งให้ทั่วกะทะ

Scoop the egg mixture into the pan and give it a shake to spread the egg out.

 5.เมื่อไข่เริ่มสุกดีแล้ว ให้ใช้ตะหลิวค่อยๆม้วนไข่จนสุดริมกะทะ

Once it started to get cooked, use a spatula to slowly roll the egg to the edge.

 6.ทาน้ำมันให้ทั่วกระทะ จากนั้นตักส่วนผสมของไข่ที่เหลือลงไปแล้วกลิ้งให้ทั่ว

Brush the pan with oil, add another scoop of the mixture and shake the pan to spread it out.

 7.พอไข่เริ่มสุกดีแล้ว ใช้ตะหลิวม้วนไข่ที่ม้วนไว้รอบแรก ม้วนกลับไปกับไข่ที่สุกแล้ว

Once it’s cooked, again use the spatula to roll the previous rolled omelet backward to combine the two.

 8.เมื่อได้ไข่ม้วนแล้ว นำมาหั่นเป็นชิ้นพอดีคำพร้อมเสิร์ฟ

Cut it in a bite size and it’s ready to be served.

พอหั่นให้เป็นชิ้นพอดีคำแล้ว หน้าตาคล้ายซูชิเลยว่าไหมคะทุกคน เนื้อเนียนนุ่มน่ารับประทานมากๆ ที่ขาดไม่ได้เพื่อเพิ่มความอร่อยต้องกินคู่กับซอสมะเขือเทศด้วยนะคะ และอย่าลืมช็อปสินค้าวัตถุดิบที่มีคุณภาพที่ www.tops.co.th

Doesn’t it look like sushi? The smooth and tender rolled omelet is well complimented with ketchup. Find high quality ingredients at www.tops.co.th

 

 

                                       >>ช็อปวัตถุดิบทำไข่ขาวม้วน<<

                            >>Shop ingredients for Rolled Egg White Omelet<<

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG