Overlay-728x90.gif

ต้มกะหล่ำปลีเห็ดหอม เจ Easy Cooking by Tops

28 Sep 2019

 

เทศกาลเจปีนี้ ทำอาหารทานเองง่ายๆที่บ้าน เพื่อสุขภาพที่ดี วันนี้แอดมินมีเมนูเจอีกเมนูมาฝากกันอีกแล้วค่ะ เมนูต้มๆ ทานแล้วไม่มีอ้วนค่ะ แถมต้มเพียงหม้อเดียวยังทานกันได้ทั้งบ้าน หรือจะเก็บไว้ทานมื้ออื่นๆได้อีกหลายมื้อเลยทีเดียว ไม่ต้องเหนื่อยหลายรอบค่ะ

 

Celebrate this year’s Vegan Festival with an easy and healthy menu. You can share this menu with the whole family or save it for other meals.

 

 

ต้มกะหล่ำปลีเห็ดหอมเจ อาหารยอดนิยมที่เทศกาลเจกี่ครั้งๆ ก็ต้องไม่พลาด อิ่มท้องแล้วก็ยังอิ่มบุญด้วยค่ะ พร้อมแล้วไปทำเลย

 

The menu that we’re mentioning is “Vegan boiled cabbage & shiitake mushroom”, one of the most popular vegan menus. It can both feed your stomach and your mind. Let’s roll!

 

 

วัตถุดิบ

Ingredients

  1. กะหล่ำปลีหัว (5-6 หัว) (5-6 Cabbages)

  2. เห็ดหอมสด 9 ดอก (9 Shiitake mushrooms)

  3. ฟองเต้าหู้ทอด 100 กรัม (Tofu skin 100 g.)

  4. ซีอิ๊วขาวเจ 4 ช้อนโต๊ะ (Vegan soy sauce 4 tbsp.)

  5. ซอสปรุงรส 2 ช้อนโต๊ะ (Vegan seasoning sauce 2 tbsp.)

  6. ซอสเห็ดหอม 3 ช้อนโต๊ะ (Shiitake sauce 3 tbsp.)

  7. น้ำมันพืช (Vegetable oil)

  8. น้ำสต๊อกผัก  1  ลิตร (Vegetable stock 1 litre)

  9. น้ำตาล 2 ช้อนโต๊ะ (Sugar 2 tbsp.)

 

 

วิธีทำ

Directions

 

1.เลือกใบกะหล่ำปลีเสียๆออก ล้างน้ำให้สะอาด และหั่นครึ่งหรือผ่า 4 ตามขนาดของกะหล่ำปลี

Take the withered cabbage leaves off then clean the cabbage with water. Cut the cabbage in half or cut into 4 parts depending on the cabbage’s size.

 

 

2. นำกระทะตั้งไฟ ใส่น้ำมัน เปิดไฟปานกลาง ทอดเห็ดหอมและฟองเต้าหู้ พักไว้ นำกะหล่ำปลีลงทอดต่อ พอผักเริ่มสุกเหลืองเล็กน้อย ตักขึ้นพักให้สะเด็ดน้ำมัน

Turn on the medium heat and pour the oil into the pan. Fry shiitake mushrooms and tofu skin then set them aside. After that, fry the cabbage until it turns a little yellow. Leave it aside to let the oil leak out a bit.

 

 

 

 

3. ใส่น้ำสต๊อก (ผัก) ลงในหม้อ ตั้งไฟจนเดือด ใส่กะหล่ำปลี เห็ดหอม ฟองเต้าหู้

ปรุงรสด้วย ซีอิ๊วขาวเจ ซอสเห็ดหอม ซอสปรุงรสเจ และน้ำตาล คนเล็กน้อย ชิมรสและปรุงรสเพิ่มตามความชอบ ปรับเป็นไฟอ่อน(มากๆ) ต้มต่อไปประมาณ 1 ช.ม.

Pour the vegetable stock into the pot and heat it up until it starts to boil. Add cabbage, shiitake mushrooms and tofu skin. Season the soup with vegan soy sauce, shiitake sauce, vegan seasoning sauce, and a little bit of sugar. Taste the soup then season it as you wish. Simmer the soup with low heat for about an hour.

 

 

4.ตักใส่ชาม เสิร์ฟ

Serve the soup in a bowl.

 

 

📍 ช็อปวัตถุดิบได้ที่ เซ็นทรัล ฟู้ด ฮอลล์, ท็อปส์ มาร์เก็ต และ ท็อปส์ ออนไลน์ (คลิก) 

📍 Shop ingredients at Central Food Hall, Tops Market and Tops online click here


✨ รับทันทีคูปองมูลค่า 60 บาท และสินค้าโปรโมชั่นพิเศษทุกสัปดาห์ เพียงแอด LINE @TopsThailand

✨ Get 60 Baht discount coupon and find out more about our weekly promotions when you add LINE @TopsThailand

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG