LINE PROMOTE_728x90.jpg

วุ้นหลากสี Easy Cooking by Tops

ช่วงเวลาแห่งความสุขแบบนี้ แอดมินอยากพาเพื่อนๆ ไปทำขนมลวดลายน่ารักๆ ให้เหมาะกับเทศกาลคริสต์มาสกันค่ะ ถ้าพูดถึงคริสต์มาสอย่างแรกที่นึกถึงก็ต้องเป็นสีโทนเขียวๆ แดงๆ ให้ความรู้สึกอบอุ่นในฤดูหนาว (ถึงจะไม่ค่อยหนาวก็เถอะ ^^” )

Here comes the happiest moment of the year. We would like to present you the cutest dessert for this Christmas. This dessert perfectly represents Christmas as it contains red and green giving us warm and festive vibes during Christmas. Let’s find out what dessert it is.

เมนูสุดน่ารักของวันนี้ก็คือ “วุ้นหลากสี” เพิ่มสีสันให้ปาร์ตี้คริสต์มาสของเราพิเศษยิ่งกว่าเดิม ทำไม่ยากแถมยังอร่อยแบบไม่หลุดตีมกันอีกด้วยจ้า พร้อมแล้วลุยกันเลย

Color up your Christmas party with “Rainbow Jello”. Easy to make and super yummy. Ready? Let’s roll!

วัตถุดิบ

Ingredients

1. ผงวุ้น 1 ช้อนโต๊ะ + 1/2ช้อนชา (Jello powder 1 tbsp. + ½ tsp)

2. น้ำเปล่า 4 ถ้วยตวง และ 2 ถ้วยตวง (Water 4 cups + 2 cups)

3. ผงวุ้นกะทิสำเร็จรูป (coconut milk jello)

4. น้ำตาล 1 ถ้วยตวง (Sugar 1 cup)

5. สีผสมอาหาร (เขียว/แดง) (Red and green food coloring)

6. วิปครีม (Whipped cream)

7. เกล็ดน้ำตาล (Sugar flakes)

วิธีทำ

Instructions

1.ผสมกะทิกับน้ำเปล่า คนให้วุ้นเซ็ตตัว แล้วนำไปต้มจนเดือด

Mix coconut milk jello with boiled water. Stir it up and let it boil.

2.ผสมผงวุ้นกับน้ำเปล่า คนให้วุ้นเซ็ตตัว น้ำเดือด ใส่น้ำตาล แล้วต้มต่อจนเดือดอีกครั้ง

Mix jello powder with boiled water. Stir until powder dissolves then add sugar and let it dissolve.

3.แบ่งวุ้นออกเป็น 2 ถ้วย ผสมสีผสมอาหาร(สีเขียว/สีแดง) ลงไป คนให้เข้ากัน

Separate jello into half and place in 2 different bowls. Mix one with red food coloring and the other with green. Stir until everything is well-blended.

4.ตักวุ้นกะทิ ใส่ลงภาชนะ แล้วทิ้งไว้ 20 นาที หรือนำไปแช่ตู้เย็นเพื่อให้วุ้นเซ็ตตัว

Pour coconut milk jello into shot glass and leave it in the fridge for 20 minutes.