Overlay-728x90.gif

พานาคอตต้าส้ม Easy Cooking by Tops

3 Jan 2020

พานาคอตต้า ขนมหวานรสหวานมันเปรี้ยว ความเด้งดึ๋งๆ พร้อมสีขาวนวล คล้ายพุดดิ้ง ทำให้พานาคอตต้าเป็นที่นิยมอย่างหลากหลาย

 

Panna Cotta offers a sweet, mellow and sour taste. The bouncy texture makes everyone love Panna Cotta. 

 

 

ซึ่งตัวพานาคอตต้าเองมีแหล่งกำเนิดจากประเทศอิตาลี โดยในภาษาอิตาลี คำว่าพานาคอตต้า จะแปลว่า ครีมที่ถูกนำมาประกอบอาหาร ในพานาคอตต้า ส่วนประกอบหลักจึงจะเป็น ครีม นม และกลิ่นวานิลลาค่ะ วิธีทำไม่ยุ่งยาก แถมสามารถเก็บไว้ทานได้ทุกเมื่อเลยค่ะ ไปลงมือทำกันเลยดีกว่า

 

Italy is a place where Panna Cotta originates. Panna Cotta means cream contained in Panna Cotta in Italian. The main ingredients in Panna Cotta include cream, milk and vanilla extract. The cooking method is very simple. Besides, you can keep the Panna Cotta in the fridge and enjoy it anytime.

 

 

วัตถุดิบทำพานาคอตต้า

Ingredients for the pudding

 

► เจลาตินชนิดแผ่น 5 แผ่น - 5 Gelatin sheets

► วิปปิ้งครีม 1 1/2 ถ้วย - Whipping cream 1½ cups

► นมข้นจืด 1/2 ถ้วย - Unsweetened condensed milk ½ cup

► น้ำตาลทราย ⅓ ถ้วย - Sugar ⅓ cup

► กลิ่นวานิลลา 1 หยด - Vanilla extract 1 drop

 

วัตถุดิบทำซอส

Ingredients for the sauce

 

► น้ำ 200 มิลลิลิตร - Water 200 ml.

► น้ำส้มเข้มข้น 50 มิลลิลิตร - Concentrated orange juice 50 ml.

► น้ำตาลทราย 30 กรัม - Sugar 30 g.

► ส้มเชื่อม พาสลีย์ และผลไม้ต่างๆสำหรับตกแต่ง - Orange in syrup, parsley and other fruits for decoration.

 

วิธีทำ

Instructions

 

1. แช่เจลาตินในน้ำเย็นจัด นานประมาณ 5 - 10 นาที จนนุ่ม

Leave gelatin sheets in very cold water for 5-10 minutes. Wait until the sheets become soft.

 

2. ใส่วิปปิ้งครีมและนมข้นจืดลงในหม้อ รอเดือดใส่น้ำตาลทรายลงไปคนให้ละลายหมด ใส่กลิ่นวานิลลา และแผ่นเจลาตินที่นุ่มแล้วลงไป 3 แผ่น (ก่อนใส่เจลาตินให้บีบน้ำออกพอหมาด) คนผสมจนเจลาตินละลายเป็นเนื้อเดียวกับครีม เทใส่ถ้วยจัดเสิร์ฟที่ตั้งเอียงไว้ เพื่อให้เวลาเซตตัว จะเป็นชั้นเอียงทำมุมสวยงาม แล้วนำไปแช่เย็นประมาณ 20 นาทีให้เซตตัว

Add whipping cream and unsweetened condensed milk in the pot and heat them up until they boil. Then add sugar and stir until it dissolves. Add vanilla extract and 3 gelatin sheets (squeeze out some of the water in gelatin sheets before adding them into the pot). Keep stirring until the sheets dissolve. Pour the mixture into the tilted container. The reason we put this in the tilted container is to let the pudding form in a perfect tilted position. Leave it in the fridge for 20 minutes.

 

 

3. ผสมน้ำส้มและน้ำเข้าด้วยกัน ตามด้วยใส่น้ำตาลทราย และเจลาตินที่แช่น้ำแล้วลงไป 2 แผ่น คนให้เข้ากัน ตั้งไฟอ่อน ๆ รอเดือด แล้วนำมาคนต่อจนส่วนผสมเย็นตัวลง นำไปเทบนพานาคอตต้าที่เซตตัวแล้ว รอน้ำส้มเซตตัวอีกครั้ง

Mix orange juice and water together then add sugar and 2 gelatin sheets. Blend everything together and heat it up with low heat and wait until it starts to boil. Keep stirring until the mixture cools down. Pour this mixture into the prepared Panna Cotta. Wait until the orange pudding forms.

 

 

 

4.แต่งหน้าด้วยส้มเชื่อมและพาสลีย์

Decorate Panna Cotta with orange in syrup and parsley.

 

 

📍 ช็อปวัตถุดิบได้ที่ เซ็นทรัล ฟู้ด ฮอลล์, ท็อปส์ มาร์เก็ต และ ท็อปส์ ออนไลน์ (คลิก)

📍 Shop ingredients at Central Food Hall, Tops Market and Tops online click here.

 

✨ รับทันทีคูปองมูลค่า 60 บาท และสินค้าโปรโมชั่นพิเศษทุกสัปดาห์ เพียงแอด LINE @TopsThailand

Get 60 Baht discount coupon and find out more about our weekly promotions when you add LINE @TopsThailand

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG