LINE PROMOTE_728x90.jpg

ต้มจืดเงาะสอดไส้หมูสับ Easy Cooking by Tops

เปลี่ยนเมนูแกงจืดเต้าหู้หมูสับธรรมดาๆ ให้เป็นต้มจืดเงาะสอดไส้หมูสับ อาหารจานพิเศษที่ใครเห็นเป็นต้องร้องว้าว โดยมีวัตถุดิบหลักในการทำอาหารเป็นผลไม้รสหวานเนื้อชุ่มฉ่ำอย่างเงาะ รับประทานคู่กับข้าวสวยร้อนๆ รับรองว่าฟินแน่นอนค่ะ วันนี้แอดมินมีวัตถุดิบที่ต้องเตรียมและวิธีทำมาฝากให้ทุกคนนำไปทำตามได้ ไปชมกันเลยจ้า

Turn the ordinary minced pork and egg tofu soup into a uniquely exciting dish like “Minced Pork Stuffed in Rambutan Soup.” With the juicy and sweet rambutan as the main ingredient, you will definitely love the flavor especially when paired with steamed rice. Here’s the tasty recipe and what you need to prepare for the soup.

>>ช็อปวัตถุดิบต้มจืดเงาะสอดไส้หมูสับ<<

>>Shop ingredients for Minced Pork Stuffed in Rambutan Soup<<

วัตถุดิบ

Ingredients

1. เงาะกระป๋อง 1 กระป๋อง / Rambutan in syrup 1 can

2. แครอทหั่นชิ้น 50 กรัม / Carrots (sliced) 50 g.

3. แครอทสับ 50 กรัม / Carrots (chopped) 50 g.

4. เห็ดหอม 3-4 ชิ้น / 3-4 shiitake mushrooms

5. เห็ดหอมสับ 50 กรัม / Shiitake mushrooms (chopped) 50 g.

6. หมูสับ 200 กรัม / Minced pork 200 g.

7. ซุปก้อน 1 ก้อน / 1 bouillon cube

8. น้ำเปล่า 1 ลิตร / Water 1 L.

9. เต้าหู้ไข่ 1 หลอด / 1 Egg tofu

10. ผักชี (สำหรับตกแต่ง) / Coriander to garnish

วิธีทำ

Instructions

1. เริ่มกันที่นำหมูสับมาผสมกับแครอทสับและเห็ดสับ แล้วนวดให้เป็นเนื้อเดียวกัน

First of all, add chopped carrots and mushrooms into minced pork and combine well.

2. นำไส้หมูสับที่ได้มายัดไส้ในเงาะ

Stuff the pork filling in rambutans.

3. ต้มน้ำให้เดือดใส่ซุปก้อน แล้วตามด้วยแครอท เห็ดหอม เงาะสอดไส้หมูสับ และเต้าหู้ไข่ลงไปตามลำดับ

Bring water to a boil and add a bouillon cube, followed by carrots, mushrooms, stuffed rambutans and egg tofu.