Overlay-728x90.gif

Cheese Potato Pastry Easy Cooking by Tops

17 Oct 2020

เมนูกินเล่นอร่อยฟินโดนใจที่แอดมินเลือกมาแนะนำกันในวันนี้ส่งตรงมาจากประเทศอังกฤษเลยค่ะ นั่นก็คือเมนู Cheese Potato Pastry ค่ะ เมนูขนมอบสอดไส้มันบดแสนอร่อย เพิ่มความฟินไปอีกขั้นด้วยชีสเยิ้มๆ ร้อนๆ หอมกรุ่นจากเตา แต่แอดมินบอกเลยนะคะว่าเห็นเมนูหรูดูพรีเมียมแบบนี้ วิธีทำง่ายมากเลย แถมยังใช้วัตถุดิบไม่กี่อย่างอีกด้วยค่ะ อยากรู้กันแล้วล่ะซี่...งั้นตามแอดมินมาเลยจ้า

 

Our today’s recipe, Cheese Potato Pasty, is a British delicious recipe. Fresh baked potato stuffed puff pastries topped with melty cheese sounds irresistible. You can simply make this fancy pasty at home with only a few ingredients. Now, let’s follow the instructions to bake yummy cheese potato pasty.

วัตถุดิบ

Ingredients

 

1. มันฝรั่งบดสำเร็จรูปชนิดซอง 100 กรัม / Ready-made mashed potatoes 100 g.

2. แป้งพายสำเร็จรูป 1 กล่อง / Frozen puff pastry dough 1 box

3. นมสดรสจืด 1 ถ้วยตวง / Plain milk 1 cup

4. เนยจืด 2 ช้อนโต๊ะ /  Unsalted butter 2 tbsp.

5. ชีส ⅓ ถ้วยตวง / Cheese ⅓ cup

6. ผักสามสีแช่แข็ง 1 ซอง / Frozen mixed vegetables 1 pack

7. ไข่แดง 2 ฟอง / 2 egg yolks

 

 

>>ช็อปวัตถุดิบเมนู Cheese Potato Pastry<<

>>Shop ingredients for Cheese Potato Pastry<<

 

 

วิธีทำ

Instructions

 

1. เริ่มต้นด้วยการทำมันบด โดยตั้งเตาไฟ เทนมและมันฝรั่งบดสำเร็จรูปใส่ลงในหม้อ คนให้ส่วนผสมเข้ากัน แล้วใส่เนย ชีสและผักสามสีตามลงไป

Start with making mashed potato. Turn on the stove, add milk and ready-made mashed potatoes into the cooking pot, stir to mix until blended, then add butter, cheese, and mixed vegetables.

2. นำแป้งพายสำเร็จรูปที่แช่แข็งออกมาวางไว้ข้างนอก เพื่อให้แป้งคลายตัว เมื่อแป้งคลายตัวแล้ว ให้คลึงแป้งพายสำเร็จรูปเป็นแผ่นบางๆ จากนั้นให้ตัดเป็นชิ้นสี่เหลี่ยมผืนผ้าในขนาดที่เท่าๆ กัน

Defrost puff and pastry dough and leave until the dough unfold. Roll the dough with a rolling pin until it becomes thin, then cut the dough evenly into a rectangle shape.

 

3. วางแป้งพายที่ตัดเป็นชิ้นเตรียมไว้ลงบนถาดเตาอบ จากนั้นนำไข่แดงและนมสดมาผสมกัน แล้ววางพักไว้

Place the dough on the baking tray. Meanwhile, stir to mix egg yolks and milk and set aside.

 

4. ตักมันบดที่ปรุงรสแล้ว ใส่ลงบนแป้งพายให้ทั่วทั้งชิ้น

Scoop the seasoned mashed potatoes onto the center of the dough.

 

5. ทาไข่แดงที่ผสมเตรียมไว้บริเวณขอบแป้งพายที่ใส่มันบดไว้ แล้วนำแป้งพายเปล่าประกบเข้ากับแป้งพายที่มีไส้ไว้ด้วยกัน จากนั้นตกแต่งขอบด้วยช้อนส้อม

Brush the egg yolk mixture on pastry crusts with mashed potatoes, then place another plain piece of the dough on top and seal the edge using spoon and fork.

 

6. จากนั้นเป็นขั้นตอนเคลือบพายโดยทาไข่แดงที่ผสมไว้ให้ทั่วแป้งพายเพื่อความสวยงามน่ารับประทาน

Now, it’s time to coat the pie on the outside using mixed egg yolks to make it look more attractive.

7. นำเข้าเตาอบร้อน โดยตั้งความร้อนที่อุณหภูมิ 150 องศาเซลเซียส เป็นเวลา 15 นาทีหรือจนแป้งสุกกรอบ จากนั้นนำพายมันบดไส้ชีสจัดลงบนจานอย่างสวยงาม พร้อมรับประทานได้เลย

Put the pastries into the oven and bake at 150 ℃ for 15 minutes or until the pastries turn crisp and golden brown. Transfer to a serving plate, ready for serving.

 

หากรับประทาน Cheese Potato Pastry เพียงอย่างเดียวก็คงเหมือนขาดอะไรไปนะคะ แอดมินขอแนะนำเคล็ดลับเพิ่มความอร่อยให้ทุกคนค่ะ นั่นก็คือการรับประทานพายร้อนๆ คู่กับเครื่องดื่มที่มีส่วนผสมของนมไม่ว่าจะเป็นลาเต้ร้อนหอมกรุ่นกลิ่นกาแฟหรือจะเป็นช็อกโกแลตเย็น รับประทานเป็นของว่างระหว่างวันหรือเป็นมื้อเช้าเบาๆ รองท้อง เปลี่ยนบรรยากาศอาหารเช้าไปอีกแบบนะคะ เมนูหอมหวลชวนหิวที่อร่อยง่ายทำได้เลยแบบนี้แอดมินบอกเลยว่าห้ามพลาดด้วยประการทั้งปวงค่ะ

 

It's recommended to pair fresh baked cheese potato pasties with all milk-based beverages such as a cup of hot caffe latte or iced chocolate drink. You can replace your typical breakfast with the cheese potato pastry to start a new day or take some bites during your coffee break. This scrumptious tempting recipe is what you shouldn’t miss.

>>ช็อปวัตถุดิบเมนู Cheese Potato Pastry<<

>>Shop ingredients for Cheese Potato Pastry<<

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

117656309_322312515793524_16101143952445

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload