LINE PROMOTE_728x90.jpg

โจ๊กต้มยำรวมมิตรน้ำข้น Easy Cooking by Tops

เปลี่ยนอาหารย่อยง่ายเป็นอาหารแซ่บหลาย แถมยังอุดมไปด้วยสารอาหารนานาชนิดที่แอดมินรับรองว่าครบหลัก 5 หมู่อย่างแน่นอน กับเมนูโจ๊กต้มยำรวมมิตรน้ำข้น โจ๊กธัญพืชสุดเฮลธ์ตี้ที่มาในรูปแบบรสชาติจัดจ้านถึงเครื่องต้มยำ เสิร์ฟพร้อมกับผักและเนื้อสัตว์นานาชนิดไม่ว่าจะเป็นกุ้ง หอยแมลงภู่ หมูสับ เห็ดฟางและเห็ดชิเมจิ เรียกได้ว่าอร่อยครบภายในชามเดียวได้เลยค่ะ ซึ่งแอดมินขอบอกไว้ก่อนเลยนะคะว่าเมนูจัดเต็มขนาดนี้แต่วิธีการทำนั้นง่ายแสนง่าย ชักอยากรู้แล้วใช่ไหมว่าง่ายอย่างไร ตามไปค้นหาคำตอบกับแอดมินเดี๋ยวนี้เลย!


Turn an easily-digested dish into something amazingly savory yet nutrient-dense for a change. From the 5 main food groups, Tom Yum Porridge serves healthiness and spiciness in a bowl of various herbs, seafood and mushrooms. It may sound complicated but actually this dish is very simple to make. Here is all you need to know about crafting the healthily signature Thai Tom Yum.


วัตถุดิบ

Ingredients


1. โจ๊กธัญพืช 100 กรัม / Grain porridge 100 g.

2. ใบมะกรูด 3-4 ใบ / 3-4 Kaffir lime leaves

3. ตะไคร้ 2 ต้น / 2 Lemongrasses

4. ข่า 10 กรัม / Galangal 10 g.

5. เห็ดฟาง 20 กรัม / Straw mushroom 20 g.

6. เห็ดชิเมจิดำ 20 กรัม / Black shimeji mushroom 20 g.

7. เห็ดชิเมจิขาว 20 กรัม / White shimeji mushroom 20 g.

8. พริก 10 กรัม / Chili 10 g.

9. มะนาว 4 ช้อนโต๊ะ / Lime juice 4 tbsp.

10. นมข้นจืด ถ้วย / Unsweetened condensed milk cup

11. น้ำพริกเผา 1 ช้อนโต๊ะ / Roasted chili paste 1 tbsp.

12. น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ / Fish sauce 1 tbsp.

13. กุ้ง 2-3 ตัว / 2-3 shrimps

14. หมูสับ ⅓ ถ้วยตวง / Ground pork ⅓ cup

15. หอยแมลงภู่ 1-2 ตัว / 1-2 Mussels


>>ช็อปวัตถุดิบทำเมนูโจ๊กต้มยำรวมมิตรน้ำข้น<<

>>Shop ingredients for Tom Yum Porridge<<



วิธีทำ

Instructions


1. ตั้งเตาไฟ เทโจ๊กธัญพืชลงในหม้อต้มน้ำเดือด จากนั้นคนไปเรื่อยๆ จนกว่าโจ๊กธัญพืชสุกเข้าที่ แล้ววางพักไว้

Bring a pot of water to a boil. Add grain porridge and keep stirring until the porridge is properly cooked. Set aside.


2. ตั้งหม้อบนเตาไฟ ต้มน้ำให้เดือด ใส่ข่า ตะไคร้และใบมะกรูด แล้วต้มทิ้งไว้สักพัก ใส่หมูสับแล้วรอจนเนื้อหมูสุก ใส่กุ้ง หอยแมลงภู่ เห็ดฟางและเห็ดชิเมจิลงไปตามลำดับ จากนั้นให้ปรับอุณหภูมิความร้อนของเตาไฟให้เบาลง

Bring a pot of water to a boil. Add galangal, lemongrasses and kaffir lime leaves and let it boil for a while. Put ground pork in and once cooked add shrimps, mussels, straw mushroom, and shimeji mushroom respectively. Then turn down the heat.