LINE PROMOTE_728x90.jpg

รีซ็อตโตแซลมอนย่าง Easy Cooking by Tops

ขอต้อนรับศักราชใหม่ด้วยเมนูอาหารอิตาเลียนทำง่ายด้วยตัวเอง กับ”รีซ็อตโตแซลมอนย่าง” ข้าวผัดที่คลุกเคล้ากับหลากหลายวัตถุดิบอย่างน้ำซุป หอมหัวใหญ่และวัตถุดิบที่เป็นพระเอกของจานนี้ นั่นก็คือพาร์เมซานชีสค่ะ จากนั้นก็ท็อปบนด้วยปลาแซลมอนย่างชิ้นโต กินพร้อมกันในคำเดียวแล้วบอกเลยว่าเข้ากันม๊ากมากค่ะ ส่วนวิธีทำเมนูนี้ก็ง่ายแสนง่ายเหลือเกินค่ะ แต่จะง่ายอย่างไร ง่ายแค่ไหน ตามแอดมินมาดูเลยดีกว่าค่ะ

Let’s celebrate the beginning of the year with “Grilled Salmon Risotto”, a classic Italian rice dish consisting of soup broth, onions, and Parmesan Cheese, a key ingredient for this incredibly tasty recipe. The rice dish served with a whole grilled salmon fillet on top. You can cook it with ease. So, follow us and you’ll see how easy it is to make Grilled Salmon Risotto!


วัตถุดิบ

Ingredients


1. คานาโลนีหรือข้าวพันธุ์อาโบริโอ 1 ถ้วย / Canaloni or Arborio rice 1 cup

2. น้ำมันพืช 50 มล. / Vegetable oil 50 ml.

3. หอมหัวใหญ่ 60 กรัม / Onions 60 g.

4. น้ำสต๊อกไก่ 2 ลิตร / Chicken broth

5. เนยจืด 2 ช้อนโต๊ะ / Unsalted butter 2 tbsp

5. แซลมอนรมควัน 200 กรัม / Grilled salmon fillet 200 g.

6. พาร์เมซานชีส 50 กรัม / Parmesan Cheese 50 g.

7. พาร์สลีย์ 1 ช้อนโต๊ะ / Parsley 1 tbsp

8. เกลือ ½ ช้อนชา / Salt ½ tsp

9. พริกไทยขาวป่น ½ ช้อนชา / Ground white pepper ½ tsp

>>ช็อปสินค้าวัตถุดิบทำเมนูรีซ็อตโตแซลมอนย่าง<<

>>Shop ingredients for Grilled Salmon Risotto<<




วิธีทำ

Preparation


1. ตั้งเตาไฟ ใส่เนยและหอมหัวใหญ่ลงในกระทะ แล้วผัดให้หอมหัวใหญ่สุกกำลังดี

Heat the cooking pan, add butter and onions and fry until onion becomes soften.


2. เติมคานาโลนีหรือข้าวอาโบริโอลงในกระทะ แล้วคลุกเคล้าให้เข้ากันเป็นเวลาประมาณ 1 นาที

Add Canaloni or Arborio rice to the cooking pan, stir about 1 minutes until the rice is fully coated with butter.


3. เติมน้ำสต๊อกไก่ลงในกระทะ แล้วเคี่ยวต่อไปเรื่อยๆ ในระหว่างที่เคี่ยวนั้นคอยเติมน้ำสต๊อกไก่ลงไปเรื่อยๆ ต้มจนกว่าข้าวจะสุกและน้ำเหือดลง ในขั้นตอนนี้จะใช้เวลาประมาณ 20 นาทีค่ะ

Add chicken broth to the cooking pan and stir continuously, incrementally add the broth and stir regularly while adding until the rice is al dente and the broth becomes creamy. This step takes 20 minutes.