Overlay-728x90.gif

Easy cooking ครัวซองต์อบสด

12 Jul 2019

ครัวซองต์ เป็นขนมปังที่สามารถเห็นได้ทั่วไปตามร้านเบเกอรี่ทั้งไทยและต่างประเทศ เนื่องจากมีรสสัมผัสที่เป็นเอกลักษณ์ของความกรอบนอกนุ่มใน แป้งขนมปังด้านในจะแบ่งเป็นชั้นๆน่าทาน

 

Croissant is a kind of pastry you can generally find in bakery shops both in Thailand and other countries. What makes it unique is its layered texture. It’s crispy on the outside but soft on the inside.

 

 

หลายคนที่ชอบเข้าครัวอบขนมเป็นทุนเดิมอยู่แล้วอาจจะเคยเปิดดูสูตรวิธีทำครัวซองต์กันอยู่บ้าง แต่จะพบว่าขั้นตอนวิธีการทำช่างยุ่งยากซับซ้อนและใช้เวลาทำนานหลายชั่วโมง หรืออาจถึงขั้นข้ามวันกันเลยทีเดียว ได้แต่ตัดใจว่าไปซื้อกินเอาก็ได้ ง่ายกว่าเยอะ

 

For those who love baking, you already know that the croissant-making process is very complicated. It can take several hours or even over a day! This actually makes a lot of people give up and go to the bakery shop instead.

 

แต่วันนี้แอดมินมีแป้งโดว์ครัวซองต์คุณภาพเยี่ยม ส่งตรงจากฝรั่งเศส มาแนะนำให้เพื่อนๆได้รู้จักกันค่ะ ให้การทำครัวซองต์ง่ายขึ้น เพียงแค่ 20 นาที ก็พร้อมทาน ซึ่งวันนี้ก็มาด้วยกัน 2 แบบค่ะ  1. ครูสติบปาด์แป้งโดว์สำหรับทำครัวซองต์ 2. ครูสติบปาด์แป้งโดว์สอดไส้ช็อกโกแลต พร้อมแล้วก็ลุยกันเลยค่ะ

 

But today we have premium croissant dough directly imported from France to recommend. The croissant-making process won’t be that hard anymore. It takes only 20 minutes! There are 2 types of dough to choose from: Croustipate Fresh Croissant Dough and Croustipate Pains Au Choco Dough. Let’s dive in!

 

 

>>ช็อปCroustipate<<

>>Shop Croustipate products<<

 

ครูสติบปาด์แป้งโดว์สำหรับทำครัวซองต์ แป้งโดว์สำหรับทำครัวซองต์ ให้เนื้อครัวซองต์ของเรานุ่มฟู มีกลิ่นหอม ชวนทาน ด้านในมีแผ่นแป้งมาให้ถึง 4 แผ่นค่ะ จะทำสำหรับมื้อเช้า มื้อสาย หรือจะไว้รับแขกก็ได้เหมือนกันค่ะ บอกเลยว่าติดใจแน่ๆ

 

Croustipate Fresh Croissant Dough provides soft and fluffy dough for croissant. It offers a luring smell. There are 4 pieces of dough in the package. You can serve it as breakfast, brunch or snack for welcoming your guests. It’s definitely mind-blowing!

 

เพียงแค่บิดกระปุกออกมา ก็จะเจอ แผ่นแป้งซ่อนอยู่ด้านใน แยกแป้งออกมาตามรอยประ จะได้แผ่นแป้งสามเหลี่ยม

 

Just twist the can open and you will find croissant dough hidden inside. Separate the dough following the marks and then you will get triangle dough.

 

 

ม้วนแผ่นแป้งจนสุดปลายให้เป็นรูปครัวซองต์ และวางแป้งครัวซองต์บนกระดาษไข สำหรับอบ ทาเนยบนครัวซองต์ของเรา เพื่อให้ครัวซองต์มีสีสวยและมันเงาน่าทาน

 

To form a croissant, roll the dough of each triangle towards the tips. Place the dough on stencil papers then apply butter on the dough in order to get a nice, shiny croissant.

 

 

นำเข้าเตาอบด้วยความร้อน 200 องศา ประมาณ 15 นาที นำครัวซองต์ออกจากเตาอบ ส่งกลิ่นหอมโชยทั่วทั้งครัว พร้อมเสิร์ฟ

 

Bake the croissants in the oven with 200-degree-celsius heat for 15 minutes. Take the croissants out of the oven. If they release an appealing smell then they’re ready to be served.

 

 

ครูสติบปาด์แป้งโดว์สอดไส้ช็อกโกแลต แอดมินจะกระซิบบอกว่าด้านในไม่ได้มีแค่แป้งอย่างเดียวนะคะ มีช็อกโกแลตบาร์ให้มาด้วย พร้อมสุดๆ และเมื่ออบเองก็จะได้ขนมปังร้อนๆ พร้อมช็อกโกแลตไหลเยิ้ม ให้ความนุ่มของเนื้อแป้ง พร้อมเพลิดเพลินไปกับความหอมของช็อกโกแลต ขั้นตอนการทำก็ไม่ยากเลยค่ะ

 

Croustipate Pains Au Choco Dough comes with chocolate bars inside. When you bake them, you will get freshly baked croissants with chocolate lava. You can enjoy a soft texture of the dough plus an enticing smell of chocolate. These incredible chocolate croissants are not difficult to make.

 

บิดกระปุกแป้งเพื่อเปิด นำแป้งโดว์ออกมา แบ่งแป้งออกเป็นชิ้นๆตามรอยประ

Twist the can open to get the dough out and separate the dough following the marks.

 

 

วางช็อกโกแลตลงไปที่ด้านข้างทั้งสองฝั่ง และม้วนแป้งทั้งสองด้านเข้าหากัน วางบนกระดาษไขสำหรับอบ ทาเนยบนขนมปังของเรา

 

Place 2 bars of chocolate on each rectangle of the dough and fold the sides. Place the dough on stencil papers then apply butter on the dough.

 

 

จากนั้นให้นำเข้าเตาอบที่ความร้อน 200 องศา ประมาณ 15 นาที นำออกมาจากเตาอบ เมื่อบิขนมปัง จะได้ช็อกโกแลตไหลเยิ้มออกมา น่าทานจนอดใจไม่อยู่เลยล่ะค่ะ

 

Bake the croissants in the oven for 15 minutes with 200-degree-celsius heat. Take the croissants out of the oven and try breaking the croissant apart then the chocolate lava will ooze out. It looks so scrumptious that you can’t resist!

 

 

ได้รู้จักครูสติบปาด์กันแล้วจะลืมครัวซองต์ตามร้านเบเกอรี่ไปเลยล่ะค่ะ เพราะอบทานเอง ร้อนๆ กรอบนอกนุ่มใน ทานคู่กับกาแฟ หรือแยม ดีกว่าการทานครัวซองต์เย็นๆชืดๆทานแน่นอน

 

Now you know how easy it is to make croissants. Forget about croissants at the bakery shop and bake your own croissants at home. It’s crispy on the outside and soft on the inside. To compliment your freshly baked croissants, have them with coffee or jam.

 

>>ช็อปCroustipate<<

>>Shop Croustipate products<<

 

*มีขายเฉพาะพื้นที่จัดส่ง Tops online สาขาพระราม 3 ,Central Food Hall บางนา, Central Food Hall พัทยา บีช, Central Food Hall ภูเก็ต และ Central Food Hall เชียงใหม่เท่านั้น

 

*available only at the following delivery areas : Tops online Rama 3, Central Food Hall at Bangna, Central Food Hall at Pattaya Beach, Central Food Hall at Phuket, and Central Food Hall at Chaing Mai.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

บทความมาใหม่

Please reload

บทความมาแรง

Please reload

line.PNG