Overlay-728x90.gif

รู้หรือไม่? วิปครีมกับวิปปิ้งครีมต่างกันอย่างไร แจกสูตร! เครปเย็นบอลลูน

เคยไหมคะ จะเข้าร้านเบเกอรี่ แต่ก็มีความสับสนบางอย่างก็เรียกวิปครีม บางอย่างก็เรียกวิปปิ้งครีม ทั้งๆ ที่ก็ดูเหมือนๆ กันนี่นา แล้ววิปปิ้งครีม กับ วิปครีม เหมือนกันหรือต่างกันอย่างไรล่ะ งั้นเรามาทำความรู้จักกันดีกว่า จะได้เรียกอย่างถูกต้องและมั่นใจค่ะ

Have you ever gotten confused between whipping cream and whipped cream? They look pretty similar but they actually are different. Let’s see how they are different.

วิปปิ้งครีม มีสถานะเป็นของเหลว สีขาว รสชาติจืดๆ มันๆ ซึ่งนำมาใช้ในการประกอบอาหาร และขนมต่างๆ

Whipping cream is a white liquid offering a mellow taste. It’s usually used for cooking and making desserts.

วิปครีม คือการนำวิปปิ้งครีมมาเปลี่ยนสถานะโดยการตีให้ขึ้นฟู ตีจากของเหลวให้เป็นครีมข้นๆ จนครีมสามารถตั้งตัวได้ (ตั้งยอด) และอาจมีการใส่น้ำตาลเพื่อเพิ่มรสหวาน การใส่กลิ่นเพื่อเพิ่มความหอม ก็จะได้วิปครีมที่มี รสชาติหวาน หอม เพื่อนำไปใช้แต่งเค้กให้อร่อย และสวยงามค่ะ

Whipped cream is made from a whipping cream whipped by a whisk until it’s light and fluffy. At first, a whipping cream will become dense and when you keep whipping it, it will finally turn light and fluffy. You can add sugar for an extra sweetness and add artificial odor for a luring smell. Now you get a sweet fluffy topping for your cakes.

เมื่อเข้าใจถูกต้องแล้ว ครั้งต่อไปเวลาไปซื้อจะได้มั่นใจ ไม่เรียกผิดอีกนะคะ และวันนี้แอดมินก็เอาเมนูน่ารักๆ มาฝากกันอีกเช่นเคย กับเมนูเครปเย็นบอลลูน ไม่ใช่เครปทั่วๆ ไปนะคะ แต่เราจะเสกเครปธรรมดาๆ ให้เป็นบอลลูน หน้าตาน่ารักน่าทานมากๆ เลย ไปทำกันเลยค่ะ

No more confusion between whipping cream and whipped cream now and as always, we have a special recipe to share with you. It’s Cold Balloon Crepe! It’s not a regular crepe that you always have seen. We will turn a regular crepe into a balloon. Let’s roll!

ส่วนผสมแป้งเครป

► ไข่ไก่ 2 ฟอง

► น้ำตาลทราย 30 กรัม

► เกลือป่น 1/4 ช้อนชา

► นมสดชนิดจืด 185 กรัม

► เนยจืดละลาย 35 กรัม

► กลิ่นวานิลลา 1/2 ช้อนชา

► แป้งเค้ก 75 กรัม

Ingredients for making crepe :

► 2 Eggs

► Sugar 30 g.

► Salt ¼ tsp.

► Fresh milk 185 g.

► Melted unsalted butter 35 g.

► Vanilla extract ½ tsp.

► Cake flour 75 g.

ส่วนผสมวิปครีม

► วิปปิ้งครีม Emborg Non-Dairy 250 กรัม

Ingredients for making whipped cream

► Emborg non-dairy whipping cream 250 g.

*จะได้แป้งเครปประมาณ 5-6 แผ่น

**วิปปิ้งครีมของEmborg มีความหวาน มัน และหอมในตัวอยู่แล้ว ไม่ต้องปรุงรสเพิ่ม ก็ได้รสชาติที่ดี ไม่ว่าจะนำไปทานกับไอศกรีม น้ำปั่น หรือทำเค้ก

***สามารถใส่ไส้เข้าไปข้างในบอลลูนได้ตามใจ ไม่ว่าจะเป็นช็อกโกแลต หรือ ผลไม้ต่างๆ

*for 5-6 pieces of crepe

**Emborg whipping cream is sweet and mellow without any seasonings. It goes well with ice cream, blended drinks, and cakes.

*** If you want your balloon crepe to be a little fancy, you can add chocolate or other fruits inside.

>>ช็อปวัตถุดิบสำหรับเมนูเครปเย็นบอลลูน<<

>>Shop ingredients for Cold Balloon Crepe<<

วิธีทำ

Instructions

1.ตีไข่ในชามผสมด้วยตะกร้อมือให้ไข่แดงไข่ขาวเข้ากัน ใส่กลิ่นวานิลลา ใส่น้ำตาลทราย เกลือ คนให้ละลายเข้ากันดี ใส่นมสดรสจืด ใส่เนยสดละลายทีละน้อยลงไป คนให้เข้ากัน ตามด้วยแป้งเค้ก คนจนเข้ากัน แล้วนำมากรองด้วยตะแกรง เพื่อให้ส่วนผสมของเครปเนียนขึ้น พักไว้ในตู้เย็น 10 นาที

Beat the eggs with a whisk until egg yolk and egg white are well-blended then add vanilla extract, sugar, and salt after that mix them together. Add fresh milk and melted unsalted butter little by little then stir. Add cake flour and stir again until all the ingredients are blended together. Strain the mixture with a strainer in order to get a smooth crepe texture. Set it aside for 10 minutes.

2.ตั้งกระทะใช้ไฟอ่อนๆ ทาเนยบางๆ ให้ทั่ว คนแป้งเครปก่อนใส่กระทะทุกครั้ง เพื่อให้แป้งเครปเนื้อเนียน ยกกระทะขึ้นจากเตา เทแป้งเครปลงไปในกระทะ กลิ้ง ให้แป้งกลมเสมอทั่วกระทะ ทอดแป้งจนสุกแล้ว ใช้ไม้พายยางแซะขอบ คว่ำกระทะลงวางแผ่นเครปบนตะแกรง เพื่อให้คลายความร้อน พักไว้ให้เย็น พร้อมนำไปตกแต่ง

Heat the pan with a medium heat then apply a thin layer of butter all over the pan. Remember to stir the mixture before pouring it into the pan for a smooth crepe texture. Lift the pan up and pour the mixture into the pan. Move the pan around to make a perfect rounded crepe. Fry the crepe until it’s well-cooked then use a spatula to take the crepe out of the pan. Place the crepe over a cooling rack to cool the crepe down before decorating them.

3.เทวิปปิ้งครีมที่แช่เย็นลงไปในอ่างผสม ตีด้วยความเร็วต่ำก่อน แล้วค่อยๆ เพิ่มเป็นระดับความเร็วสูงสุด ตีต่อไปจนตั้งยอดปานกลาง เป็นอันเสร็จเรียบร้อย ใส่วิปครีมที่ได้ลงในถุงบีบที่เตรียมไว้ พักในตู้เย็น

Pour whipping cream into a mixing bowl and whisk it with a low speed then slowly increase the speed until it reaches the fastest speed. Keep whisking until the whipping cream becomes light and fluffy. Put whipped cream into a piping bag then leave it in the fridge.

4.เอาแผ่นแป้งด้านที่ไม่เรียบเนียนหงายขึ้นแล้วจัดวางลงในถ้วยที่เตรียมไว้ บีบวิปครีมลงไปพอประมาณ แล้วใส่ผลไม้ หรือไส้ที่เตรียมไว้ จากนั้นค่อยๆ จับแผ่นเครปห่อให้สวยงามเป็นลูกทรงกลมเหมือนบอลลูน

Face the rough side of the crepes up and place them in the cupcake pots. Stuff whipped cream inside the crepes in an appropriate amount after that add some fruits or your favorite ingredients. Shape the crepes into a balloon by folding them crease by crease.

แค่นี้เราก็ได้เครปเย็นบอลลูนสุดฟินแล้วค่ะ ลองทำตามกันดูนะคะ ไม่ยากเกินไปสำหรับเพื่อนๆ แน่นอน

Finally your cold balloon crepe is done! It’s just a piece of cake. Try our recipe now!

>>ช็อปวัตถุดิบสำหรับเมนูเครปเย็นบอลลูน<<

>>Shop ingredients for Cold Balloon Crepe<<

117656309_322312515793524_16101143952445

บทความมาใหม่

บทความมาแรง