LINE PROMOTE_728x90.jpg

8 ไส้กรอกเยอรมันยอดนิยมรับ Oktoberfest

เข้าสู่ช่วง Oktoberfest หรืองานเทศกาลเบียร์ประจำปีที่โด่งดังของประเทศเยอรมันกันอีกแล้วนะคะ ซึ่งในงานนี้ก็ไม่ได้มีเพียงแต่เบียร์เท่านั้นนะคะ ยังมีเวทีคอนเสิร์ต อาหารเครื่องดื่มที่หลากหลาย แถมงานนี้ยังจัดยาวถึงสองสัปดาห์เต็มๆ เลยด้วยค่ะ

It’s time to celebrate Oktoberfest, the world’s famous beer festival originated in German. In the fest, you can find beer, music, and more foods and drinks. The festival is traditionally celebrated for 2 weeks.

แต่ปีนี้เนื่องจากสถานการณ์โควิด-19 จึงทำให้งานในปีนี้ถูกยกเลิกไปก่อน แอดมินเลยอยากแนะนำ 8 อันดับไส้กรอกเยอรมันยอดนิยมและเบียร์ 0% แอลกอฮอล์ให้เพื่อนๆไปสังสรรค์ Oktoberfest กันแบบง่ายๆ ที่บ้านกันค่ะ

Unfortunately, this year the festival has been cancelled due to COVID-19. But there’s no need to worry. You can still enjoy Oktoberfest at home with our recommended 8 famous German sausages and non-alcoholic beer.

>>ช็อปไส้กรอกเยอรมันยอดนิยม<<

>>Shop German Sausages for Oktoberfest<<

1. Bockwurst (บอกเวอร์สต์)

เป็นที่รู้จักกันในชื่อไส้กรอกแฟรงก์เฟิร์ต เนื่องจากมีจุดกำเนิดมาจากเมืองนี้ ทำจากเนื้อลูกวัว ปรุงรสด้วยเกลือ พริกไทย และพริกปาปริก้า นำไปต้มให้สุกแล้วกินคู่กับมัสตาร์ดและเบียร์ แต่แอดมินขอแนะนำให้ต้มพออุ่นๆ ร้อนๆ ก็พอนะคะ เพราะถ้าเนื้อไส้กรอกสุกมาก ผิวจะแตกไม่น่ารับประทานค่ะ

Bockwurst is also known as Frankfurt, the place where the sausage is originated. It’s made from veal and flavored with salt, chili peppers, and paprika. The sausage is usually cooked in hot water and served with mustard and beer. It’s best to simmer it in hot water until hot. Otherwise, you will get exploded bockwurst if overcooked.

2. Bratwurst (บราตเวอร์สต์)

เป็นไส้กรอกที่ทำจากเนื้อหมูหรือวัวสับละเอียด รูปร่าง ขนาดและส่วนผสมจะแตกต่างกันไปในแต่ละแหล่งผลิต มักจะนำไปย่างและเสิร์ฟคู่กับมัสตาร์ดหวานและขนมปังเปลือกแข็งค่ะ

Bratwurst is made from finely minced pork or beef. The regional varieties have influenced the sausage’s sizes and ingredients. It is usually grilled and served with sweet mustard and crusty bread.

3. Blutwurst (บลุทสเวอร์สต์)

เป็นที่รู้จักกันในชื่อไส้กรอกเลือด ทำจากเลือดหมูหรือวัว ปรุงด้วยไขมัน ขนมปัง และข้าวโอ๊ต มักจะนำไปอุ่นร้อนก่อนกินหรือไม่อุ่นก็ได้เพราะไส้กรอกชนิดนี้ปรุงสุกมาแล้ว มักจะหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ เสิร์ฟคู่กับขนมปัง อร่อยเข้ากันดีเลยล่ะค่ะ

Also known as blood sausage, blutwurst is made with cow or pig blood, seasoned with fat and oats. The sausage is already cooked so you could eat it right away or reheat it. Blutwurst is usually cut into bite-sized pieces and served with bread.

4. Bregenwurst (เบรเกินเวอร์สต์)

เป็นไส้กรอกจากแคว้นซัคเซิน ทำจากเนื้อหมู เนื้อท้องหมู และสมองหมูหรือวัว แต่ในปัจจุบันจะไม่มีการนำสมองหมูหรือวัวเข้าไปผสมแล้ว ไส้กรอกชนิดนี้จะมีลักษณะเป็นปล้อง มักจะนำมาตุ๋น แล้วรับประทานพร้อมผักเคลค่ะ

The sausage is originated in Saxon. It is traditionally made from pork, pork belly, and pig’s or cattle’s brain. The sausage doesn’t contain the brain any longer these days. Looking like a fat hot dog, bregenwurst is usually stewed and served with kale.