LINE PROMOTE_728x90.jpg

ลิ้มรสความหอมหวานของส้มแมนดารินจากออสเตรเลีย

ออสเตรเลียนั้นเป็นหนึ่งในประเทศที่ส่งออกส้มมากที่สุดของโลก เนื่องด้วยภูมิอากาศที่หลากหลายจึงทำให้สามารถปลูกส้มที่มีคุณภาพ มีความหวาน และเนื้อส้มที่ชุ่มฉ่ำหลากหลายสายพันธุ์ เนื่องจากฤดูร้อนที่ร้อนและแห้งแล้ง แต่มีฝนตกในช่วงฤดูหนาว ซึ่งเป็นผลให้ส้มเจริญเติบโตได้ดีและมีสีสันสวยงามในภูมิภาคนี้ ในขณะที่ทางภาคเหนือของประเทศมีอากาศร้อนชื้นในฤดูร้อน และหนาวเย็นแบบแห้งแล้งในฤดูหนาว จึงช่วยผลิตส้มแมนดารินที่มีรสชาติและคุณภาพดีเยี่ยม

Australia is known as one of the countries exporting the most oranges in the world. Due to the country’s diverse climate, a wide variety of good quality oranges can be planted. These oranges offer sweet, juicy flesh. Though the climate is hot and dry in the summer, it still rains during the winter. As a result, it enables the oranges to grow well in bright and vivid color in this area. While the climate in northern part of the country is hot and humid in the summer but cold and dry in the winter, mandarins cultivated in this area offer such an excellent flavor.

>>ช็อปส้มแมนดารินจากออสเตรเลีย<<

>>Shop Australian Mandarin<<

ปัจจุบัน ในประเทศออสเตรเลียมีพื้นที่ปลูกส้มกว่า 28,000 เฮคเตอร์ (1 ไร่ = 0.16 เฮคเตอร์) และมีเกษตรกรสวนส้มกว่า 1,900 คน แหล่งที่เป็นพื้นที่ปลูกส้มหลักของประเทศได้แก่ เดอะริเวอร์แลนด์ รัฐเซาท์ออสเตรเลีย เมาเรย์ แวลลีย์ รัฐวิคตอเรีย และรัฐนิวเซาท์เวลส์ ริเวอร์รินา รัฐนิวเซาท์เวลส์และเดอะเซ็นทรัล เบอร์เน็ต ในรัฐควีนส์แลนด์ นอกจากนี้ยังมีการปลูกส้มทั่วพื้นที่ในรัฐเวสเทิร์น ออสเตรเลีย พื้นที่บนแผ่นดินและชายฝั่งของรัฐนิวเซาท์-เวลส์ รัฐควีนส์แลนด์ และมีการเพาะปลูกเล็กน้อยในเขตนอร์ทเทิร์น เทอริทอรี

Nowadays, Australia owns more than 28,000 Hectors for oranges cultivation with more than 1,900 orange cultivators. The major orange growing area of the country are The Riverland in South Australia, Murray Valley in Victoria and New South Wales, including Riverina in New South Wales and Central Burnett in Queensland. Moreover, the oranges are cultivated all over Western, Australia as well as the land and coastal area in New South Wales, Queensland and some orange orchards in Northern Territory.

ออสเตรเลียเป็นประเทศที่ผลิตและส่งออกส้มหลากหลายสายพันธุ์ ซึ่งเป็นที่ยอมรับอย่างกว้างขวางทั้งเรื่องรสชาติที่โดดเด่น มีคุณภาพและความปลอดภัยในระดับสูง เพราะผ่านการเพาะปลูกตามธรรมชาติและกรรมวิธีการผลิตด้วยเทคโนโลยีชั้นสูง สำหรับส้มออสเตรเลียที่ส่งออกมายังประเทศไทยนั้นส่วนใหญ่จะเป็นส้มนาเวล (Navel) และส้มแมนดาริน (Mandarin) ซึ่งส้มทั้งสองชนิดนี้มีสายพันธุ์ย่อยๆ อีกหลายสายพันธุ์ ซึ่งเป็นที่ชื่นชอบและคุ้นเคยกับผู้บริโภคชาวไทยเป็นอย่างดี

A great number of orange cultivars are grown and exported from Australia. The excellent taste, high quality and food safety are widely accepted by people from all around the world due to the organic growing process and the use of advanced technology in production. Mostly, the orange cultivars imported to Thailand are Navel Oranges and Mandarins with a lot of sub-cultivars which are favorable to Thai consumers.

ส้มออสเตรเลียนั้นให้ทั้งรสชาติหวานอร่อยและคุณค่าทางโภชนาการสูง ไม่ว่าจะเป็นวิตามินซี เส้นใยอาหารและสารต้านอนุมูลอิสระ ส้มออสเตรเลียสามารถนำมารับประทานสดๆ คั้นน้ำดื่มหรือนำมาปรุงอาหารทั้งคาวหวานได้อย่างหลากหลาย ไม่ซ้ำรูปแบบ

Australian oranges offer a deliciously taste. They’re also high in nutrients such as vitamin C, fiber, and antioxidant substances. You can eat them fresh, make fruit juice or add to both meat dish and dessert menus to create something new.

ส้มแมนดาริน จะออกวางจำหน่ายในช่วงเดือนพฤษภาคมจนถึงเดือนพฤศจิกายน โดยสายพันธุ์ที่โดดเด่น คือ ฮันนี่เมอร์คอท (Honey Murcott) เป็นสายพันธุ์ของส้มแมนดารินที่มีการปลูกเป็นหลักในออสเตรเลีย มีผลขนาดกลางและจะมีเปลือกสีส้มอมเหลืองเมื่อสุกแล้ว เนื้อส้มจะมีความฉ่ำ และรสหวานสดชื่น

Mandarins are available for sale from May to November. One of the most appealing cultivars is Honey Murcott which is another Mandarin variety cultivated mainly in Australia. The fruits appear in medium size. The ripe ones appear in yellowish orange color. Honey Murcott offers a juicy flesh and a refreshingly sweet flavor.

รู้เรื่องราวส้มๆ กันไปแล้วก็อย่ารอช้าค่ะ ไปช็อปส้มติดบ้านไว้ทานเพื่อสุขภาพกันเลยดีกว่า

As you know more about oranges, now it’s time to shop for this healthy fruit.