LINE PROMOTE_728x90.jpg

รวมความหวาน น้ำตาลเรียกแม่

“น้ำตาล” อาจเป็นทำให้ใครหลายคนกังวลเรื่องน้ำหนักตัว แต่จริงๆ แล้ว น้ำตาลถือเป็นสิ่งที่จำเป็นต่อร่างกายมากเลยทีเดียวค่ะ การขาดน้ำตาลอาจทำให้ร่างกายเกิดการเวียนศีรษะ ปวดหัว หัวใจเต้นเร็ว หิวบ่อยและอ่อนเพลียได้ ดังนั้นหลายๆ ครั้งที่มีอาการเวียนศีรษะ การรับประทานของหวานๆ จึงสามารถลดอาการต่างๆที่เกิดขึ้นได้นะคะ

“Sugar” might be the enemy for people who wish to stay in shape. However, sugar plays an important role in our diet. Symptoms like dizziness, headache, tachycardia, food cravings, and fatigue can occur when you consume too little sugar. So, when you feel dizzy, eating or drinking something sweet can help reduce these symptoms.

น้ำตาลแต่ละชนิดก็มีลักษณะและรสชาติที่แตกต่างกันไปค่ะ ดังนั้นต้องเลือกให้ดีว่าชนิดไหนเหมาะกับการประกอบอาหารแบบไหน ถ้าเลือกผิดอาจทำให้เมนูที่เราอุตส่าห์รังสรรค์ออกมา อาจจะพังไม่เป็นท่าได้เลยทีเดียว เรามาเริ่มกันเลยดีกว่าค่ะ

Several types of sugar offer different characteristics and flavors. It’s best to select the right variety of sugar for the right dish. Otherwise, the dish that you try to create might end up being ruined. Let’s explore the varieties of sugar.

>>ช็อปผลิตภัณฑ์น้ำตาล<<

>>Shop sugar products<<

น้ำตาลทรายขาวบริสุทธิ์ เป็นน้ำตาลที่หาได้ทั่วไปตามท้องตลาด ตั้งแต่การทำอาหาร ทำยำ นำไปปรุงก๋วยเตี๋ยวหรือผสมในเครื่องดื่มอย่างชา กาแฟก็ดี น้ำตาลชนิดนี้จะมีสีขาวบริสุทธิ์จากการฟอกสี เพื่อขจัดสิ่งเจือปนออกจากน้ำตาล ทำให้มีสีขาวใส

Granulated sugar is considered the all-purpose sugar that can be commonly found. This type of sugar is used for cooking, enhancing the flavor to noodle soup or making hot and cold beverages such as coffee or tea. Since granulated sugar is refined to remove the impurities, it looks like small granule of clear crystals.

น้ำตาลทรายป่นละเอียด จะมีความละเอียดมากกว่าน้ำตาลทรายที่ใช้ในครัวทั่วไป เป็นที่นิยมอย่างมากในการทำขนม เพราะจะทำให้การตีเค้ก หรือตีเข้ากับเนยได้เร็วขึ้น และละลายง่ายกว่าน้ำตาลทรายขาว ดังนั้นใครที่ชอบทำขนมก็ต้องมีน้ำตาลชนิดนี้ติดบ้านไว้ค่ะ

Caster sugar is finer than other sugar varieties. It’s perfect for baking because it dissolves easily once you mix with cake flour or butter. It’s also easier to dissolve in water than granulated sugar. So, if you love to bake, castor sugar is a must-have item for you.

น้ำตาลทรายสีรำ จะเป็นน้ำตาลทรายอีกหนึ่งชนิด แต่มีความพิเศษอยู่ที่การไม่ถูกขัดสีให้ขาว หลายๆ คนเลยมีความเชื่อว่าการทานน้ำตาลชนิดนี้ให้ผลดีต่อร่างกายกว่าการเลือกทานน้ำตาลทรายขาว น้ำตาลชนิดนี้จะหวานน้อยกว่าน้ำตาลทรายขาวทั่วไป แต่ยังคงมีกลิ่นหอมของอ้อยหลงเหลืออยู่ น้ำตาลชนิดนี้เรียกว่าใช้แทนน้ำตาลทรายขาวเลยก็ได้

Golden granulated sugar is a sugar variety that doesn’t go through the refining process. It is believed that golden granulated sugar is healthier than granulated sugar. The taste is less sweet compared to regular sugar and it has a natural sweet fragrance of sugar cane. In fact, you can replace granulated sugar with golden granulated sugar to add flavor to your food.

น้ำตาลทรายแดง จะมีลักษณะเป็นผงๆ และมีความชื้นสูง มีสีน้ำตาลเข้มที่เกิดจากกากน้ำตาลที่หลงเหลืออยู่ น้ำตาลประเภทนี้จะไม่ได้ถูกทำให้ขาวบริสุทธิ์เหมือนน้ำตาลทรายขาว แต่จะมีความพิเศษอยู่ที่กลิ่นหอมหวานกว่าน้ำตาลชนิดอื่นๆ มักจะเห็นน้ำตาลชนิดนี้ได้ในขนมหวานอย่างเฉาก๊วย และในปัจจุบันนิยมใช้ทำชานมไข่มุก

In general, brown sugar consists of small particles and contains high moisture content. The brown color comes from the remaining molasses. Brown sugar doesn’t go through the refining process like granulated sugar. As a result, it offers a sweeter aroma than other sugar varieties. Brown sugar is usually added to desserts like grass jelly and bubble milk tea.

น้ำตาลไอซิง เป็นน้ำตาลทรายขาวที่ถูกบดละเอียดจนมีลักษณะเป็นผงๆ ผสมกับแป้งข้าวโพด เพื่อไม่ให้น้ำตาลติดกัน น้ำตาลไอซิงจะละลายน้ำได้ดีกว่าน้ำตาลทั่วๆ ไป มักใช้ในการทำเบเกอรี่หรือใช้ตกแต่งหน้าเค้กและขนมหวานต่างๆ