LINE PROMOTE_728x90.jpg

9 เมนูอาหารฟิวชันเจที่ไม่จำเจ

ต้อนรับเทศกาลกินเจปี 2021 ด้วยการเสิร์ฟอาหารเจโฉมใหม่สไตล์ Tops Picks ที่ไฉไลกว่าเดิม เปลี่ยนเทศกาลกินเจให้ไม่จำเจอีกต่อไปกับไอเดียอาหารเจจานใหม่ ภายใต้ธีมเมนูฟิวชัน ส่วนผสมที่ลงตัวระหว่างวัฒนธรรมอาหารนานาชาติและอาหารเจ รวบรวมมาไว้ในจานเดียว ที่แอดมินสรรหาหยิบมาแนะนำถึง 9 เมนูด้วยกัน อยากรู้กันแล้วใช่ไหมว่าจะมีเมนูอะไรบ้าง ถ้าเพื่อนๆ พร้อมแล้ว ไปชมกันเลยค่ะ!


Welcome Vegetarian Festival 2021 with a brand-new style of vegetarian food. Turn the same old dishes into creatively fusion ones, a fantastic combination of international cuisine and vegetarian diet. Discover 9 specially-selected sumptuous meals that will completely change your perspective of dull vegetarian cuisine.


>>ช็อปวัตถุดิบเมนูเกี๊ยวซ่าเจ<<

>>Shop Ingredients for Vegetarian Steamed Dumplings<<


เทมปุระผักรวม

Vegetable Tempura


ลองเปลี่ยนบรรยากาศจากเมนูของว่างทานเล่นกรุบๆ กรอบๆ สารพัดของทอดในแบบเดิมๆ มาเป็นเทมปุระผักรวมนานาชนิด ไม่ว่าจะเป็นข้าวโพด แคร์รอต ถั่วฝักยาว มะเขือม่วง และอื่นๆ อีกมากมายตามชอบ กินคู่กับน้ำจิ้มพอนสึรสเปรี้ยวตัดเลี่ยน อร่อยลงตัวจนอยากบอกต่อเลยค่ะ


Turn ordinarily crispy assorted snacks into vegetable tempura such as baby corns, carrots, string beans, eggplants and many more. Pair with a tart ponzu sauce for a perfectly appetizing flavor.


สปาเก็ตตีผัดขี้เมาเจ

Stir-Fried Spicy Spaghetti with Veggies


ถึงจะเป็นอาหารเจก็แซ่บได้ เอาใจคนที่ชื่นชอบอาหารรสจัดจ้านที่อยู่ในช่วงถือศีลกินเจแบบไม่เคร่งครัดมากนัก กับเมนูสปาเก็ตตีผัดขี้เมาเจ อาหารฟิวชันไทย-อิตาเลียน เส้นสปาเก็ตตีผัดกับเห็ดหอมหั่นชิ้นพอดีคำ ตกแต่งสีสันเพิ่มเติมให้จานอาหารด้วยบรอกโคลี และพริกหวานแดง เพิ่มพริกชี้ฟ้าแดงเติมความเผ็ดนิดๆ พอกล้อมแกล้ม เติมซีอิ๊วขาวปรุงรสกลมกล่อมหน่อยๆ อาหารฟิวชันเจอร่อยแบบไทยๆ ด้วยวัตถุดิบจากอิตาลีที่เข้ากั๊นเข้ากันเป็นที่สุดค่ะ


Vegetarian diet can be bold! Pleasing those who love a flavorsome taste during the vegetarian festival with Stir-Fried Spicy Spaghetti with Veggies, a Thai-Italian fusion dish where spaghetti is stir fried with bite-sized shiitake mushrooms and garnished with colorful broccoli and red bell pepper. Spice it up with serrano pepper and enhance the flavor with light soy sauce. Make your vegetarian festival tastier with the utterly sumptuous combo between Thai and Italian cuisines.


ข้าวห่อสาหร่ายไส้อะโวคาโด

Avocado Maki Sushi


วกกลับมาที่อาหารญี่ปุ่นอีกครั้งกับเมนูข้าวห่อสาหร่ายไส้อะโวคาโด ลิ้มรสความหอมมันของเนื้ออะโวคาโด และผักที่คุ้นเคยอย่างมะเขือเทศ โอบอุ้มด้วยข้าวญี่ปุ่นคลุกเคล้าเครื่องปรุงรสเพิ่มความกลมกล่อม ห่อหุ้มด้วยสาหร่ายแผ่นใหญ่แล้วหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ ทานคู่กับโชยุ ซีอิ๊วขาวญี่ปุ่นรสเข้มข้น แหวกขนบอาหารเจในแบบเดิมๆ ด้วยอาหารญี่ปุ่นแบบใหม่ในสไตล์ที่คุ้นเคยค่ะ


The legendary Japanese cuisine has returned with Avocado Maki Sushi where the creamy avocado and the familiar tomato wrapped in vinegared Japanese rice, a giant sheet of seaweed, and cut in a bite size. Break the vegetarian tradition and fully savor the bite-sized sushi with shoyu, the new dish in the familiar Japanese style.


แกงเผ็ดเจ

Vegetarian Thai Red Curry with Tofu


อาหารฟิวชันเจสไตล์ไทยๆ เสิร์ฟมาในรูปแบบแกงกะทิ เพิ่มรสจัดจ้านด้วยพริกแกงเผ็ดเจ ที่สามารถทำได้เองหรือจะหาซื้อได้ตามร้านทั่วไปก็ไม่ว่ากัน จัดเต็มไปด้วยสารพัดผักอย่างมะพร้าวอ่อน แคร์รอต แตงกวา โหระพา พริกชี้ฟ้าแดง และเครื่องเคราต่างๆ อย่างโปรตีนเกษตร เต้าหู้หั่นเต๋า และเห็ดรวม ทานกับข้าวสวยร้อนๆ ก็อร่อย หรือจะเลือกทานคู่ขนมจีนก็ฟินได้ไม่แพ้กันค่ะ


Meeting the vegetarian Thai fusion food, Vegetarian Thai Red Curry with Tofu is served in a coconut milk curry style where the amazingly tantalizing flavor is elevated with vegetarian curry paste which can be homemade or commonly found in the market. It comes with an extensive range of greens from young coconut, carrots, cucumbers, sweet basils, serrano pepper to other ingredients such as textured vegetable protein, diced tofu, and mixed mushrooms. Pair it up with steamed rice or rice vermicelli for an equally perfect match.