• topsgazine

เคล็ด(ไม่)ลับ อุ่นไก่งวง ให้อร่อย

ห้องครัวของคุณจะขาดไมโครเวฟไม่ได้ !

Microwave ovens are one of the best tools to have in a kitchen!

เราสามารถประหยัดเวลาในการปรุงเมนูอาหารหรืออุ่นร้อนเมนู ไก่งวงอบ ได้ในเวลาไม่กี่นาที ก่อนการเตรียมโต๊ะดินเนอร์สำหรับค่ำคืนในเทศกาลขอบคุณพระเจ้านี้ ผ่านไอเท็มเด็ดที่ขาดไม่ได้ในห้องครัวอย่าง ไมโครเวฟ ค่า

We save on cooking time, and make reheating turkey dishes quick and easy. If you’ve prepared meals ahead of time, you can have a hot meal on the table in minutes. Reheating plated meals in the microwave.

1. ขั้นตอนแรกของการเตรียมอุ่นเจ้าไก่งวงอบ คือการวางผักไว้รอบตัวเจ้าไก่ เพื่อป้องกันไม่ให้ไก่งวงแห้งกรัง โดยราดน้ำซุปหรือน้ำสต็อกไก่เพิ่มลงไปเล็กน้อย

Position vegetables in the center of the plate, with the turkey around the outside. To prevent the turkey from drying out, sprinkle it with a little water or stock.

2. เมื่อนำเข้าเครื่องไมโครเวฟเพื่ออุ่นร้อนแล้ว ควรปิดด้วยฝาครอบหรือ Wrap พาสติก คลุมจานไก่งวง เพื่อกักเก็บความชุ่มชื้นของอาหารเอาไว้ค่ะ

Cover with a microwave lid or microwave-safe plastic wrap (this traps steam, keeping the meal moist).

3. อุ่นเสร็จก็นำออกมาพักไว้ข้างนอกสักพัก ให้จานได้สัมผัสถึงความเย็นบ้างค่ะ

Place the plate towards the outside of the microwave oven turntable.

4. จากนั้นก็นำเข้าเตาเพื่ออุ่นร้อนอีกครั้งประมาณ 2 นาที แต่ทั้งนี้ขึ้นอยู่กับความแรงของเตาด้วยนะคะ เมื่อครบเวลา ก็พักเจ้าไก่งวงไว้ประมาณ 1 นาที แล้วแกะพลาสติกที่ห่อไว้ออกค่ะ ตรงนี้มีข้อควรระวังคืออย่าให้ไอน้ำที่เกาะอยู่ ไหลใส่ตัวไก่นะคะ ผิวไก่งวงอาจจะได้รับบาดเจ็บได้ T T

Reheat for 2 minutes (depending on the strength of your microwave) on a high setting, and then allow the turkey to stand for 1 minute. Take care when removing the lid or plastic wrap as the steam released can burn.

5. เพื่อความชัวร์ว่าไก่งวงของเราพร้อมรับประทานแล้วจริงๆ ลองสัมผัสบริเวณกลางจานได้ค่ะ ว่าความร้อนไปถึงตรงนั้นหรือไม่

Feel the bottom of the plate, particularly the center, to ensure food is thoroughly heated.

Tips : เพื่อสุขลักษณะที่ดี ในการบริโภคไก่งวง หลังจากวันแรกที่ปรุงเมนูไก่งวงสำเร็จ ควรบริโภคให้หมดภายใน 3-4 วัน ค่ะ แต่ถ้าคิดว่ายังไงก็คงไม่หมด ไม่ทันแน่ๆ แนะนำว่าให้นำเข้าช่องฟรีซ แช่แข็งไปเลยค่ะ เพราะจะช่วยกักเก็บรสชาติและเนื้อสัมผัสที่เหมาะสมไว้ได้นานถึงหกเดือน! และเมื่อไหร่ที่ต้องการรับประทาน ก็สามารถนำมาอุ่นร้อนผ่านไมโครเวฟได้เลยค่า

For safe consumption, eat turkey within three to four days of first cooking. You can re-refrigerate reheated turkey, but again, eat it within three to four days of its original cooking date. Cooked turkey may be frozen, and will keep its optimum taste and texture for up to six months. Make sure to thaw the meat thoroughly before reheating to ensure even cooking.

แอดมินขอให้ทุกคนอิ่มอร่อยกับดินเนอร์แสนอร่อยในเทศกาล Thanksgiving นี้นะคะ :)

สามารถเลือกซื้อไก่งวงได้ที่นี่ค่า

Happy Thanksgiving Day!

Cr. : www.beefandlamb.com.au