แพนเค้กข้าวหอมมะลิ Exclusive Recipes by Tops

“ข้าว” กินกับอะไรก็อร่อย แต่วันนี้เราจะนำข้าวมาเป็นวัตถุดิบในการทำขนมสุดอร่อยสไตล์โฮมเมดที่ทุกคนสามารถทำกินเองได้ที่บ้าน แถมวิธีทำก็ไม่ยุ่งยากอีกด้วยค่ะ และข้าวที่เราใช้เป็นข้าวที่มีประโยชน์และสรรพคุณมากมายจาก มายช้อยส์ข้าวหอมมะลิออร์แกนิค ผ่านการคัดสรรเมล็ดข้าวอย่างพิถีพิถันก่อนบรรจุลงถุงเพื่อให้มีคุณภาพดีที่สุดค่ะ ถ้าพร้อมแล้วเราไปเตรียมวัตถุดิบสำหรับทำเมนู “แพนเค้กข้าวหอมมะลิ” กันเลยค่า

Such a unique ingredient as rice can be matched with anything and delivers a fantastic taste. Let’s explore how to creatively turn rice into a homemade style dessert which can easily be made in your own kitchen. With various health benefits, the key ingredient used for today’s special is My Choice organic jasmine rice where every rice seed is meticulously selected to ensure the best quality. Find all you need for “Jasmine Rice Pancake."

>>ช็อปวัตถุทำแพนเค้กข้าวหอมมะลิ<<

>>Shop ingredients for Jasmine Rice Pancake<<

วัตถุดิบ

Ingredients

ผลไม้ Fruits of your choice

น้ำผึ้ง 1 ถ้วยตวง Honey 1 cup

ส่วนผสมหลัก

Main ingredients

มายช้อยส์ข้าวหอมมะลิออร์แกนิค 250 กรัม My Choice organic jasmine rice 250 g.

น้ำมันรำข้าว 110 มิลลิกรัม Rice bran oil 110 mg.

ไข่ไก่(เบอร์ 2) 2 ฟอง 2 eggs (no. 2)

ไข่แดง(ไข่ไก่เบอร์ 2) 2 ฟอง 2 egg yolks (no. 2)

กะทิกล่อง 150 มิลลิกรัม Coconut milk 150 mg.

น้ำตาลทราย 20 กรัม Sugar 20 g.

ผงฟู 1 ช้อนชา Baking powder 1 tsp.

เบกกิ้งโซดา ¼ ช้อนชา Baking soda ¼ tsp.

กลิ่นวานิลลา ½ ช้อนชา Vanilla extract ½ tsp.

แป้งข้าวโพด 25 กรัม Corn flour 25 g.

เกลือ 1/3 ช้อนชา Salt 1/3 tsp.

ส่วนผสมไข่ขาว

Ingredients for egg white mixture

ไข่ขาว(ไข่ไก่เบอร์ 2) 2 ฟอง 2 egg whites (no. 2)

น้ำตาลทราย 50 กรัม Sugar 50 g.

วิธีทำ

Instructions

1.ปั่นมายช้อยส์ข้าวหอมมะลิออร์แกนิคหุงสุก ไข่ไก่ทั้งฟอง ไข่แดง กะทิ เกลือ น้ำตาลทราย ผงฟู เบกกิ้งโซดา น้ำมันรำข้าว และกลิ่นวานิลลา รวมกันจนเนียนละเอียด แล้วเทใส่ชามผสม

Blend jasmine rice, eggs, egg yolks, coconut milk, sugar, baking powder, baking soda, rice bran oil and vanilla extract together and pour it into a mixing bowl.

2.ตีไข่ขาว กับน้ำตาลทราย จนขึ้นฟู หรือตั้งยอด

Beat egg whites and sugar until reaching stiff peaks or fluffiness.

3.ตักส่วนผสมของไข่ขาวที่ขึ้นฟูลงไปในชามของส่วนผสมที่เราปั่นไว้ แล้วค่อยๆตะล่อมจนเข้ากันดี

Add the egg white mixture into the blended mixture and gently combine them well.

4.จากนั้นร่อนแป้งข้าวโพดลงไป แล้วตะล่อมอีกครั้งให้ส่วนผสมเข้ากัน

Sift corn flour into the mixture and gently combine them again.

5.ตั้งกระทะโดยใช้ไฟกลางค่อนไปทางอ่อน เทน้ำมันรำข้าวลงไปให้ทั่ว พอกระทะเริ่มร้อน หยอดส่วนผสมแป้งลงไปในพิมพ์วงกลม

Preheat the pan over the medium or low setting and add some oil. Once the pan starts to get hot, put the batter inside the circular mold.

6.พอเริ่มมีฟองอากาศขึ้นที่ผิวของแพนเค้ก ใช้ตะหลิวพลิกกลับด้าน

Once bubbles appear on the pancake surface, flip it to the other side with a spatula.

7.รอจนแพนเค้กสุก ตักใส่จานแล้วพักไว้

Cook it through and set aside.

8.จัดชิ้นแพนเค้กลงบนจานกับผลไม้ให้สวยงาม และราดน้ำผึ้ง

Stack up the pancakes along with fruits and top with honey drizzles.

แพนเค้กข้าวหอมมะลิ นุ่มๆหอมๆมาเสิร์ฟแล้วค่า ในการทำแพนเค้กครั้งนี้คือการใช้ข้าวหอมมะลิหุงสุกมาแทนส่วนผสมของแป้งสาลีอเนกประสงค์นั่นเองค่ะ สูตรที่เราทำกันในวันนี้หวังว่าจะถูกใจทุกคนนะคะ และอย่าลืมเลือกช็อปวัตถุดิบคุณภาพที่ www.tops.co.th กันค่า

Indulge in the soft and fluffy rice pancakes. The key ingredient behind the deliciousness is steamed organic jasmine rice as a substitute for all-purpose wheat flour. We genuinely hope you enjoy today’s special dish and recipe. Find high-quality ingredients at www.tops.co.th

>>ช็อปวัตถุทำแพนเค้กข้าวหอมมะลิ<<

>>Shop ingredients for Jasmine Rice Pancake<<