• topsgazine

ชวนทำ Deviled Eggs เตรียมพร้อม Easter Sunday

Easter Day อีกหนึ่งเทศกาลสนุกๆ ของชาวคริสเตียน ที่คนไทยหลายคนอาจจะไม่ค่อยคุ้นเคย ซึ่งจะเป็นการเฉลิมฉลองเนื่องในวันที่พระเยซูคริสต์ทรงคืนพระชนม์ชีพจากความตาย โดยบางครอบครัวก็จะมีการนำไข่มาตกแต่งเป็นลวดลายต่างๆ นำไปซ่อน แล้วให้เด็กๆร่วมกันหา หรือบางครอบครัวก็มีการทานข้าวร่วมกัน

Many Thais may not familiar with Easter Day. It is a fun festival celebrated by Christians to commemorate the resurrection of Jesus Christ. Some families decorate eggs in cute patterns and hide them for children to play egg hunting or others have a meal together.

โดยมีหลายเมนูที่มักจะนำขึ้นโต๊ะรับประทานกัน แต่วันนี้แอดมินมีเมนูน่ารักๆ เหมาะกับเด็กๆ อย่าง เดวิลด์เอ้ก แถมยังได้โปรตีนเต็มๆ จากไข่อีกด้วยค่ะ ไข่ที่ว่านี้ก็เพียงแค่นำมาต้มเท่านั้นเองค่ะ ทำไม่ยาก ได้รับประโยชน์เต็มๆจากไข่ไก่ แถมยังน่ารักมุ้งมิ้ง ไม่ว่าใครเห็นก็อยากทานค่ะ เริ่มอยากรู้แล้วใช่มั้ยล่ะว่าทำยังไง ไปดูกันเลยค่ะ

Various dishes are usually brought to the table and today we have a super cute menu to recommend like “Deviled Egg.” Not only is it perfect for kids, but it is also a protein-packed menu. The instruction is not complicated at all. Simply boil the eggs and you will get a cute yet high-protein appetizer. Getting curious about how to make it? Let’s check it out.

วัตถุดิบ

Ingredients

-ไข่ไก่ 5 ฟอง (5 eggs)

-มายองเนส 1/4 ถ้วย (Mayonnaise 1/4 cup)

-น้ำส้มสายชู 1 ช้อนชา (Vinegar 1 tsp.)

-มัสตาร์ด 1 ช้อนชา (Mustard 1 tsp.)

-เกลือ 1/8 ช้อนชา (Salt 1/8 tsp.)

-พริกไทยดำป่น 1/8 ช้อนชา (Ground black pepper 1/8 tsp.)

-ผงพริกปาปริก้า 1/8 ช้อนชา (Paprika 1/8 tsp.)

-แครอทและสาหร่ายสำหรับตกแต่ง (Carrot and seaweed for decoration)

>>ช็อปวัตถุดิบ<<

>>SHOP Ingredients Now<<

วิธีทำ

Instructions

1. นำไข่ลงไปต้ม ให้น้ำท่วมไข่ ระหว่างต้มให้หมั่นคน เพื่อให้ไข่แดงอยู่ตรงกลาง ประมาณ 15 นาที Boiled eggs and stir often for about 15 minutes to make sure egg yolks stay in the middle.

2. ปอกเปลือกไข่ จากนั้นกรีดไข่ขาวเป็นรอยหยักฟันปลาโดยรอบ แล้วเอาไข่ส่วนบนออกมา

Peel the boiled eggs and slice the bottom off to make them stand. Then cut zigzag pattern around the middle of the eggs and remove the top.

3. แยกไข่แดงออกมาใส่ชามแบ่งไว้ จากนั้นให้คลุกไข่แดงกับมายองเนส น้ำส้มสายชู มัสตาร์ด เกลือ พริกไทยป่น และผงพริกปาปริก้า ให้เข้าเป็นเนื้อเดียวกัน

Remove yolks and place in a bowl. Mash the yolks and add mayonnaise, vinegar, mustard, salt, pepper and paprika. Stir well.

4. นำส่วนผสมไข่แดงที่คลุกไว้แล้ว ใส่ลงไปในไข่ขาว และนำไข่ขาวอีกส่วนปิดลงมา จะได้ตัวกุ๊กไก่น่ารักแล้วค่ะ

Put the yolk mixture in the egg white base and top with the egg white cap. Then you will get a cute deviled egg chick.

5. ตกแต่งตา และปากของไก่ ด้วยแครอทและสาหร่าย

Decorate eyes and mouth of the chick with carrot and seaweed.

แค่นี้ก็ได้เจ้ากุ๊กไก่ตัวน้อยน่ารักสำหรับวันอีสเตอร์นี้แล้วค่ะ

Enjoy Easter Sunday with Cute Deviled Egg Chicks.

>>วัตถุดิบสำหรับเมนูเดวิลด์เอ้ก<<

>>Shop ingredients for Deviled Egg<<